Afrikansk elefant

Billedkilde

Afrikanske elefanterAfrikansk elefant, (Loxodonta Africana), er også kendt som 'African Bush Elephant'. Både den afrikanske Bush elefant og Afrikansk skov elefant har normalt været klassificeret som en enkelt art, blot kendt som den afrikanske elefant. Imidlertid bor den afrikanske skovelefant i regnskoven, og den afrikanske buske-elefant bor i savannerne og bliver derfor undertiden kaldt 'Savanna-elefanten'.

lab og tysk shepard

Afrikanske elefantkarakteristika

En afrikansk elefanthals er ret høj og skråner ned mod sin lige ryg. Afrikanske elefanter er mere krøllede og har meget større ører end den asiatiske elefant. I modsætning til de asiatiske elefanter, der stikker ud i panden, er den afrikanske elefants pande flad uden bump og skråner glat ned mod bagagerummet. Deres underlip er kort, bred og afrundet, og både kvindelige og mandlige afrikanske elefanter har stødtænder, der er tykke og buede fremad. Afrikanske elefanter er også større i forhold til mandlige og kvindelige asiatiske elefanter.



De største afrikanske elefanter registrerede vægt var over 9 tons, og den stod mere end 12 meter høj ved skulderen. De afrikanske elefanters gennemsnitlige vægt er op til 7 tons, svarende til 78 voksne mænd, der hver vejer i gennemsnit 90 kg hver.



Afrikanske elefanter har 4 negle på deres forfødder, og deres bagben har 3 negle, ligesom den asiatiske elefant, men afrikanske elefanter har dog 2 prehensile fingre ved spidsen af ​​deres kufferter, mens den asiatiske elefant kun har en.

Afrikanske elefanter er opkaldt efter de særegne formede kamme af deres molære tænder. Kanterne på en afrikansk elefant tænder er grovere og færre end den asiatiske elefant.



Her er nogle fakta om en afrikansk elefants anatomi:

  • Hjerte og lever:Elefanthjertet vejer 22 kg og cirkulerer omkring 450 liter blod. Indre 'rengøring' udføres af en lever på 77 kg.

  • Vand og bagagerum:For at drikke sine 9 liter vand ad gangen bruger elefanten sin bagagerum, der vejer 113 kg.



  • Tunge:Hjælp til synkeprocessen er en elefanttunge på 12 kg.

  • Mad og tarme:De cirka 250 kg mad, der spises hver dag, passerer gennem 18 meter tarme. Til sidst forarbejdet til ca. 100 kg elefantgødning om dagen. Afrikanske elefanter er planteædende. Deres kost varierer alt efter deres levested. Elefanter, der lever i skove, delvis ørkener og græsarealer, spiser alle forskellige proportioner af urter og træ- eller buskblade. Elefanter, der befinder sig ved bredden af ​​Karibasøen, er blevet registreret, der spiser planteliv under vandet.

  • Fordøjelse:Elefanter fordøjer kun omkring 40% af det, de spiser, og derfor er de nødt til at bruge to tredjedele af hver dag på at spise.

  • Gas:En elefant frigiver 2000 liter metangas om dagen.

  • Hud:En elefantskind vejer 450 - 750 kg.

  • Hale:En elefanthale vejer 11 kg.

  • Kamp:Den længste registrerede kamp mellem to elefanter blev registreret efter 10 timer og 56 minutter.

  • Matriark:Elefantbesætninger består af hunner og de unge. En flok ledes af en matriark (bedstemor). Da unge mænd nåede modenhed, jages de af flokken. Bull elefanter slutter sig til flokken kun for parring.

  • Drægtighed: En drægtighed af elefanter (undfangelse til fødslen) er 23 måneder. Drægtighedsperioden har en tendens til at være lidt længere end i Asiatisk elefant .

    brun australsk hyrde blanding
  • Lyd:Det meste af kommunikationen mellem elefanter finder sted på et infrarødt niveau.

  • Opkald:Det anslås, at et areal på 50 kvadratkilometer er fyldt med en særlig elefant 'kald' i infra lyd. Dette kan stige til omkring 300 kvadratkilometer i skumringen på grund af lavere temperaturer.

  • Øjne: En elefants øjne er meget små i forhold til hovedet. Øjet indeholder meget få fotoreceptorer, og de kan ikke se særlig godt længere end et par hundrede fod.

  • Hastighed:En elefant kan gå ret hurtigt og oplade endnu hurtigere.

  • Intet spring:Elefanter kan ikke hoppe.

    omvendt brindle pitbull hvalpe
  • Svømning:Elefanter elsker vand og er fremragende svømmere.

  • Bagagerum:En elefant bagagerum er den mest alsidige af alle pattedyr kreationer, der bruges som en næse, arm, hånd og multifunktionsværktøj. Det er kraftigt nok til at dræbe en løve med en enkelt strygning, men de fingerlignende lapper i slutningen er dygtige nok til at plukke en fjer fra jorden.

  • Trunk muskler:Bagagerummet er udbenet og består af anslået 40.000 muskler.

  • Tusker:Elefanttænder er aflange øvre fortænder, der vokser kontinuerligt gennem elefanternes liv. De er ikke altid et nøjagtigt match, da dette afhænger af hvilken side de foretrækker meget som venstre- og højrehåndede mennesker.

  • Ører:Elefantørene er dækket af vener, der danner forskellige og unikke mønstre, som kan bruges til at identificere enkeltpersoner - ligesom menneskelige fingeraftryk. Elefantens ører er fyldt med blodkar, og når de klappes, sænker de hurtigt dyrenes kropstemperatur. Dette hurtigt cirkulerende blod afkøles med ca. 9 grader Fahrenheit, mens det er i elefantens øre.

Den afrikanske Bush Elefant er et intelligent dyr. Eksperimenter med ræsonnement og læring viser, at de er de smarteste hovdyr sammen med deres asiatiske fætre. Dette skyldes for det meste deres store hjerne.

De fleste steder mangler den voksne afrikanske Bush-elefant naturlige rovdyr takket være sin store størrelse, men kalvene (især den nyfødte) er sårbare over for løver og krokodilleangreb og (sjældent) for leopard- og hyæneangreb.

Afrikansk Bush Elephant Conservation Status

Mens den afrikanske elefant er klassificeret som sårbar, varierer forholdene noget efter region inden for det østlige og sydlige Afrika.

I 2006 blev en elefantslagtning dokumenteret i det sydøstlige Tchad ved luftundersøgelser. En række krybskyttehændelser, der resulterede i drab på over 100 elefanter, blev udført i slutningen af ​​foråret og sommeren 2006 i nærheden af ​​Zakouma National Park. Denne region har en årtier gammel historie om krybskytteri af elefanter, hvilket har fået elefantpopulationen i regionen, der oversteg 300.000 i 1970, til at falde til cirka 10.000 i dag. Den afrikanske elefant er officielt beskyttet af den tchadiske regering, men de ressourcer og arbejdskraft, som regeringen leverer (med en vis EU-bistand) har vist sig utilstrækkelig til at stoppe krybskytteriet.

Menneskelig indgreb i eller støder op til naturlige områder, hvor bushenelefanter forekommer, har ført til nyere forskning i metoder til sikkert at køre grupper af elefanter væk fra mennesker, herunder opdagelsen af, at afspilning af de optagede lyde af vrede honningbier er bemærkelsesværdigt effektive til at få elefanter til at flygte et område.