Afrikansk pingvin

REKLAME Billedkilde

Afrikanske pingviner(Spheniscus demersus) ligner meget Humboldt pingviner . Afrikanske pingviner har et bredt sort sortbånd, der er i form af en op-ned hestesko på deres fronter. De har sorte pletter spredt over brystområdet. Afrikanske pingviner laver en kraftig brølende lyd, der har givet dem det alternative navn 'Jackass-pingvinen'.

Afrikansk pingvinEgenskaber



Afrikanske pingviner er ca. 27 centimeter (60 centimeter høje) og vejer fra 7 til 11 pund. (2,5 til 4 kg). Afrikanske pingviner lever og yngler på Sydafrikas kyst og på øerne uden for kysten. I det 17. og 18. århundrede blev den afrikanske pingvin dræbt for mad og olie. For nylig har samlingen af ​​guano ødelagt redenområder. På et tidspunkt blev befolkningen estimeret til at være i millioner. Dette antal er faldet til omkring 160.000 i 1993.



African Penguin Range

Den afrikanske pingvin er den eneste pingvinart, der yngler i Afrika, og den findes ingen andre steder. Dens distribution falder omtrent sammen med den kolde, næringsrige Benguela-strøm. Fordelingen af ​​afrikanske pingviner bestemmes yderligere af tilgængeligheden af ​​offshore øer som ynglesteder.

hvor store får blå næsehuller

Afrikansk pingvinKost

Afrikanske pingviner spiser primært på skovning af pelagiske fisk såsom ansjoser, pilchards (sardiner), hestemakrel og runde sild suppleret med blæksprutter og krebsdyr. Når de er på jagt efter bytte, kan afrikanske pingviner nå en tophastighed på op til 20 kilometer i timen.



doberman pinscher farver sort

Den afstand, som afrikanske pingviner har for at rejse for at finde mad, varierer både tidligt og rumligt. På vestkysten kan en typisk foderrejse strække sig fra 30 til 70 kilometer. for en enkelt tur. På sydkysten dækker foderfugle i gennemsnit 110 kilometer pr. Tur. Når pingviner fodrer deres unger, er afstanden de kan rejse fra avlskolonien mere begrænset. Et gennemsnitligt dyk af en afrikansk pingvin varer cirka to og et halvt minut og er regelmæssigt ca. 30 meter i dybden, selvom der er registreret dykkedybder på op til 130 meter.

Afrikansk pingvinReder

Rederne er bygget langt fra hinanden. De kan bygges under buske eller på sandstrande. To æg lægges normalt, og i år, hvor der er masser af mad, overlever begge kyllinger. Inkubation tager 38 til 41 dage for æggene at klække. Denne opgave deles ligeligt af begge forældre, der tager et skift på 1 til 3 dage. Kyllingerne holdes varme og beskyttet i ca. 40 dage efter klækning af begge forældre. Kyllingerne får deres voksne fjer, når de er 70 til 100 dage gamle. På dette tidspunkt går de til søs og er alene.

Afrikansk pingvinReproduktion

Afrikanske pingviner begynder at opdrætte fra 2 til 6 år, men normalt 4 år. Som med de fleste andre pingviner yngler den afrikanske pingvin kolonialt, for det meste på stenede offshoreøer, enten rede i huler, de udgraver selv, eller i fordybninger under kampesten eller buske. Krisecentre på reden er vigtigt for at give skygge (og beskyttelse mod det tempererede klima) og til beskyttelse mod rovdyr af æg og kyllinger, såsom tangemåger og hellige ibiser.



I modsætning til mange andre fuglearter har afrikanske pingviner en forlænget ynglesæson. I de fleste kolonier vil fugle på et eller andet stadie i opdræt være til stede hele året. Der findes dog brede regionale forskelle, og toppen af ​​ynglesæsonen i Namibia (november og december) har tendens til at være tidligere end toppen for Sydafrika (marts til maj).

hvor meget er mobbepitbulls

Afrikanske pingviner er monogame, og det samme par vender normalt tilbage til den samme koloni og ofte det samme reden hvert år. Cirka 80 til 90% af parene forbliver sammen i fortløbende yngletider, og nogle er kendt for at have været sammen i over 10 år. Den gennemsnitlige koblingsstørrelse for afrikanske pingviner er 2 og inkubationsperioden ca. 40 dage, hvor han og hun deltager lige meget i inkubationsopgaverne. Længden af ​​inkubationsskiftet afhænger af tilgængeligheden af ​​mad på det tidspunkt, men er typisk omkring to og en halv dag.

Begge forældre fortsætter med at yngle kyllingerne, og i omkring de første 15 dage kylles kyllingerne konstant af en af ​​de voksne. Efter dette opnår kyllingerne fuld kontrol over deres kropstemperatur. Men på dette tidspunkt er kyllingerne stadig i fare fra rovdyr, og de voksne fortsætter med at beskytte kyllingerne, indtil de er omkring 30 dage gamle, hvorefter begge forældre kan gå til søs samtidigt. Kyllinger, der er alene, danner ofte vuggestuer, som tjener mere til at reducere angreb på kyllinger fra voksne end for at undgå rovdyr.

Afrikanske pingvin-kyllinger kan flyve når som helst fra 60 til 130 dage. Den flyvende periode og kyllingens svigtende vægt samt antallet af kyllinger i ynglen, der med succes er flyvet, afhænger af tilgængeligheden og kvaliteten af ​​mad. De voksne fortsætter med at fodre kyllinger, mens de unge stadig er til stede i kolonien. Når de unge til sidst forlader kolonien, gør de det uden deres forældre. Disse unge forbliver væk fra deres fødekolonier i alt fra 12 til 22 måneder, hvorefter de vender tilbage, normalt til deres fødekoloni, for at smelte til voksen fjerdragt.

Afrikansk pingvinTilpasninger

Pingviner er primært tilpasset til køligt vandmiljø, og behovet for at reducere varmetab er af stor betydning for alle pingviner. Imidlertid har nogle arter, inklusive den afrikanske pingvin, været i stand til at udnytte varme jordbaserede miljøer. Adfærdsmæssige og fysiologiske tilpasninger har gjort det muligt for den afrikanske pingvin at overvinde problemet med at være overisoleret for livet på land i et tempereret klima.

En af måderne, hvorpå afrikanske pingviner har tilpasset sig det jordiske liv i den tempererede zone, er at begrænse deres aktiviteter på ynglesteder stort set til daggry og skumring. Opdrætfugle redener mest i huler eller under en anden form for ly, såsom sten og buske, som giver en vis beskyttelse mod den intense varme om dagen. Fugle, der ikke inkuberer eller ruger kyllinger, og andre ikke-ynglende fugle, tilbringer dagen til søs eller brød i strandgrupper og svømmer regelmæssigt. Nogle fugle forbliver i det fri (dvs. uden for huler og andre beskyttede reder) i kolonien; men disse fugle placerer sig generelt med ryggen mod solen, så deres fødder, svømmeføtter og orale overflader skygges.

Afrikansk pingvinBevarelse

I betragtning af en årlig nedgang på ca. 2% om året er der betydelig bekymring over de langsigtede levedygtighed af afrikanske pingviner i naturen. I slutningen af ​​1990'erne var befolkningen kommet sig lidt, og i 1999 var der anslået 224.000 individer. Den afrikanske pingvin er klassificeret som sårbar i den sydafrikanske røde databog for fugle, betragtes som sårbar med hensyn til IUCN-truede arterkategorier og er opført i tillæg II til CITES og Bonn-konventionen til bevarelse af vandrende arter.

mastiff boxer lab mix

Årsagerne til det markante fald i de afrikanske pingvinpopulationer er velkendte. Oprindeligt skyldtes faldet hovedsagelig udnyttelse af pingvinæg til mad- og levestedsændring og forstyrrelser forbundet med guanoopsamling i avlskolonier. Disse faktorer er nu stort set ophørt, og de største aktuelle trusler inkluderer konkurrence med kommercielt fiskeri efter bytte af pelagisk fisk og olieforurening. Andre trusler inkluderer konkurrence med Cape Fur Seals om plads ved avlskolonier og om fødevareressourcer samt rovdyr fra sæler på pingviner. Feral katte er til stede og udgør et problem i nogle få af kolonierne. Afrikanske pingviner står også over for rovdyr af æg og kyllinger af aviære rovdyr såsom tangemåger og hellige ibiser, mens naturlige landjordiske rovdyr såsom mongoose, gener og leopard er til stede på fastlandskolonierne.

Den afrikanske pingvin er en beskyttet art, men deres levesteder bliver fortsat beskadiget af olieudslip fra tankskibe ud for Afrikas sydlige kyst. For nylig er der gjort en vellykket indsats for at etablere nye avlskolonier af de afrikanske pingviner i området. Der er også redningstjenester til at hjælpe pingviner, der er blevet skadet af olieflekkerne.