Afrikansk spurvet skildpadde

REKLAME Billedkilde

DetAfrikansk spurvet skildpadde(Geochelone sulcata) er også kendt som 'Grooved Tortoise', 'Spur Tortoise' og 'African Spur Thigh Tortoise'. Det er en ørkenboende skildpadde, hvis rækkevidde strækker sig langs den sydlige kant af Sahara-ørkenen fra Senegal og Mauretanien, øst gennem Mali, Tchad, Sudan og Etiopien til Eritrea. Den afrikanske spurvede skildpadde er den tredjestørste skildpadde i verden og den største fastlandsskildpadde.

De to andre største skildpadder, der overgår den i størrelse, er de gigantiske øarter kaldet Aldabra Giant Tortoise (Geochelone gigantea), der ligger på øerne Aldabra Atoll i Seychellerne og Galapagos skildpadde (Geochelone nigra) fundet på Galapagosøerne nær Ecuador.



African Spured Tortoise Beskrivelse

Den afrikanske skildrede skildpadde kan måle op til 80 centimeter (2,63 fod) for hannerne og 50 centimeter (1,64 fod) for hunnerne. Hannerne vejer omkring 100 kg (220,75 pund) og hunnerne 60 kg (132,45 pund). Deres karapace (den øverste skal) er lysebrun til brun i farve, hvilket giver den rigelig camouflage i deres sandede omgivelser. Rygskjoldet er ret fladt og ovalt i form og er dybt tagget mellem skiver (En af de store keratinøse skalaer på skallen af ​​en skildpadde eller skildpadde), der viser fremtrædende vækstringe, som udvikler sig med alderen.



Deres plastron, hoved og lemmer er ensartede gule / tan. Overlappende skalaer dækker den forreste overflade af deres forben (som hjælper med at grave lange huller), og de har 2-3 koniske sporer bagpå (hvorfra deres navn stammer). Deres hoveder er relativt store, og deres overkæbe har en dobbelt krog. Skildpadder har også meget tyk hud, som hjælper med at begrænse vandtab.

Afrikansk spurret skildpadshabitat

Den afrikanske skildrede skildpadde lever i tørre regioner, især ørken og tør savanne, og hvor der ikke er nogen permanent vandkilde. Den afrikanske skildrede skildpadde graver huller i sandet, som kan måle 30-35 tommer dybe eller underjordiske tunneler, der strækker sig 10 fod eller mere. Disse huler og tunneler giver adgang til højere fugtighedsniveauer i deres tørre miljø. De tilbringer de varmeste dele af dagen i disse levesteder. Permanente sovende huller er også konstrueret og deles af to eller flere skildpadder.



Afrikansk Spurten Skildpaddekost

De afrikanske skildrede skildpadder er planteædere, og deres diæt består af ørkensukkulenter, tørrede blade og græs og især blade fra Morning-Glory-planten.

Afrikansk spurvet skildpaddeadfærd

Mandlige afrikanske skildrede skildpadder er ret aggressive i naturen og vil ramme og bide hinanden, mens de vokaliserer grynt, kvak og fløjter. Selv fra det øjeblik disse skildpadder klækkes, er de aggressive over for hinanden og endda forsøger at vende hinanden videre til deres skaller.

Den afrikanske skildrede skildpadde bliver inaktiv under meget koldt eller meget varmt vejr. Når der opstår lange tørkeperioder, overlever de ved at lægge sig i deres huler. Deres mest aktive perioder er i regntiden (juli til oktober), især ved daggry og skumring, når de vil spise mad. De tilbringer deres morgener med at sole sig i den varme sol for at hæve deres kropstemperatur, der falder i de kolde nætter.



Afrikansk spurvet skildpadde reproduktion

Parring finder sted i regntiden, normalt fra februar til marts. Mænd vil kæmpe for dominans over kvinder og er vokal under parring. Efter en drægtighedsperiode på 60 dage søger kvinden efter et passende reden. Der laves mange reder, inden hun vælger den bedst egnede. Reder kan måle op til 20 centimeter (8 tommer) i bredde og dybde, og hver og en kan tage mellem 1-4 timer at konstruere. Hunnen begynder derefter at lægge æg hvert 3. minut. Koblinger kan indeholde 15 - 30 æg eller mere. Rederne udfyldes derefter, og æggene dækkes helt. Inkubation varer 212 dage (ca. 8 måneder), og klækninger kommer ud af æggene 1-3 dage efter regn, normalt om natten. Det kan tage 3 - 10 dage for klækningene at nå overfladen af ​​reden.

Hatchlings er lysegule og kun 2-3 inches ved fødslen, men de kan vokse ret hurtigt og nå 15-25 centimeter (6-10 inches) inden for de første par år. Ligesom andre skildpadder kan den afrikanske skildpadde leve i en stor alder. Den ældste kendte art er 56 år gammel, men den kan leve meget længere, og nogle kan blive 80-100 år gamle.

indianer indisk hund allergivenlig

Afrikansk spurvet skildpadde bevaringsstatus

Den afrikanske skildrede skildpadde er klassificeret som sårbar af IUCN. Tab af habitat er en af ​​hovedårsagerne til, at antallet hovedsageligt er faldet på grund af urbanisering og for græsning af husdyr. Denne art spises også af nomadestammer og bruges til at lave langvarige potions i Japan. De fanges og opbevares som kæledyr i Europa og Nordamerika. Det er for det meste unge skildpadder, der fanges til handel, og da det tager 15 år for dem at nå modenhed, er det meget usandsynligt, at de er i stand til at reproducere sig selv og derfor kan blive udryddet.