Afrikansk vilde hund

Billedkilde

African Wild Dog TheAfrikansk vilde hund(Lycaon pictus) er et pattedyr, der kun er hjemmehørende i Afrika. Det er et medlem af canidae-familien, som også inkluderer hunde, prærieulve, dingoer, sjakaler og ulve. Den afrikanske vilde hund er kendt af andre navne som den malede jagthund, afrikanske jagthund, kapjagthund og malet ulv. På swahili kaldes det 'Mbwa mwilu'.

Det afrikanske vildhunde videnskabelige navn 'Lycaon pictus' kommer fra det græske sprog for 'ulv' og latin for 'malet'. Den afrikanske vilde hund er den eneste art i slægten 'Lycaon'.



African Wild Dog Description

Den afrikanske vilde hund har en unikt mønstret frakke. Det uregelmæssige mønster er farvet med hvide, gule, brune og sorte markeringer. Hvert mønster er unikt for hver enkelt, ligesom et Giraffer mønster og et menneskes fingeraftryk er individuelt unikke. Afrikanske vilde hunde har slanke, magre kroppe og lange, slanke ben. De har store, afrundede karakteristiske ører og en lang hale, der har en hvid sky i slutningen.



Deres mundkurve er sorte, og de har en sort linje, der strækker sig ned ad panden. Afrikanske vilde hunde måler omkring 1,5 meter (5 fod) i længden, hvilket inkluderer hovedet og en halelængde på omkring 30-40 centimeter. Den står omkring 75 centimeter ved skulderen og vejer 37-80 pund.

rottweiler sort lab mix hvalp

Øst- og vestafrikanske hunde har tendens til at være mindre end dem i Sydafrika. Hannerne er normalt større end kvinder i alle regioner. Afrikanske vilde hunde adskiller sig fra andre medlemmer af canidae-familien, fordi de kun har fire tæer på hver pote i stedet for fem, da de mangler dugkløer (hvilket er det femte ciffer på andre hunde). Afrikanske vilde hunde har omkring 42 tænder inklusive premolarer, der er meget større end i andre hunde, der gør det muligt at forbruge store mængder knogle.



African Wild Dog Habitat

De afrikanske vilde hundes foretrukne levesteder er åbne skovområder, græsarealer og savanner. Hunde i de sydlige regioner beboer de åbne savanner i Sahara-ørkenen.

chihuahua og puddel blander hvalpe

African Wild Dog Diet

Afrikanske vilde hunde er strenge kødædere. De byder på en række græssende dyr, især mellemstore hovdyr som zebraer, antiloper, impalaer, gazeller og springboks. Det meste af deres diæt er pattedyrs bytte, men de jager undertiden store fugle som strudse. Større pakker kan jage større dyr som gnuer. Vortesvin bliver også jaget, men der skal udvises forsigtighed og ikke påføres et potentielt dødeligt sår af vortesvinene skarpe stødtænder, selvom sikkerhed i antal normalt er løsningen. Vilde hunde spiser sjældent kød og vender ikke tilbage til et tidligere drab.

Afrikansk vilde hundes adfærd og jagt

Afrikanske vilde hunde lever sammen i pakker, der indeholder mellem 10 - 20 personer. Hjemmeområder varierer i størrelse og afhænger af tilgængeligheden af ​​bytte, men kan være mere end 1000 kvadratkilometer (620 kvadrat miles). Pakker indeholder ofte flere mænd end kvinder. De fleste medlemmer af pakken er på en eller anden måde beslægtede med hinanden. Pakkerne indeholder en alfa-han og hun, der er de vigtigste avlspar.



Mænd og kvinder har hver deres egne hierarkier, hvor den ældste kvinde er det dominerende individ, og derimod den yngste mand, der tager ansvaret for mændene. Vilde hunde er meget omgængelige dyr og har et underdanigt baseret hierarki snarere end et dominerende. Dominans etableres uden kamp eller blodsudgydelse. Selv over mad vil et individ energisk tigge snarere end komme i konflikt. Denne ikke-aggressive tilgang understreges måske, fordi hvis der opstår skader, vil pakken være kort for jægere og ude af stand til at give så meget til sine medlemmer.

Afrikanske vildehundepakker har intense sociale bånd, og disse obligationer er en stor fordel under jagt. De er yderst samarbejdsvillige som en jagtpakke, når de løber ned og overstyrer byttedyr i langjagt. Jagt er slet ikke strategisk snedig. I de tidlige, kølige morgener og sene eftermiddage vil vilde hunde nærme sig deres bytte i fuld visning. Overraskelsesangreb er unødvendige, da afrikanske vilde hunde har udholdenhed til at jage bytte, indtil det er opbrugt.

gylden sabel tysk hyrde

Wild Dogs tophastighed er 60 kilometer i timen (37 miles i timen), og bytte vil oftest være i stand til at galoppere, hvad hurtigere. Dog vil byttet til sidst blive jaget ned over afstande på 6 kilometer (3,5 miles). Typiske jagter ses mere som en udholdenhedsjagt. Under disse langdistancejagter vil vilde hunde sprede sig for at forhindre bytte fra eventuelle sideløbende flugtforsøg. De byttedyr zig-zagging undvigende bevægelser, der normalt ville forvirre en ensom jæger som f.eks Gepard , er ineffektive mod flokken med vilde hunde.

Jagtpakken holder konstant kontakt under hele jagten ved at producere højt bjælkende kontaktopkald. Da det udmattede bytte til sidst bremses, omgiver hundene det mod deres blødere underkant og dræber deres offer. Vilde hundejagter har en høj succesrate med 3 ud af 4 jagter, hvilket resulterer i et drab. Mens en hel flok hovdyr kan være målrettet, vil det eventuelle offer være den, der kommer bagud på grund af alder eller sygdom.

Afrikanske vilde hunde har en meget kraftig bid, og deres store molarer og premolarer giver dem mulighed for let at knuse knoglerne på deres fangst. Når hundene har spist deres bytte, vender de tilbage til pakken og genopliver maden til hvalpe, ældre hunde og til medlemmer, der hvor de ikke er en del af jagten.

Afrikansk vildhundsreproduktion

Der er ingen særlig ynglesæson for den afrikanske vilde hund, selvom parring kan øges gennem den sidste del af regntiden omkring marts og juni. Efter en drægtighedsperiode på omkring 70 dage føder kvinden et kuld på omkring 10 hvalpe (få overlever normalt på grund af rovdyr).

Hvalpe er født i en underjordisk hule eller et andet dyr forladt hul (normalt en Aardvark). Hvalpe er fravænnet efter 10 uger, og når de når 3 måneder, forlader de hulen for at begynde at løbe med pakken. De er i stand til at dræbe lille bytte på 11 måneder og kan klare sig selv omkring 14 måneder. Hvalpe er i stand til at opdrætte, når de når seksuel modenhed mellem 12 - 18 måneder.

shih tzu maltesisk blandingshund

Mandlige vilde hunde fortsætter med at blive med deres fødselspakke, dog kan kvinder forlade og slutte sig til andre pakker, der mangler kønsmodne hunner. Denne adfærd er ret usædvanlig, da den er den modsatte vej rundt med de fleste andre sociale dyr. Andre usædvanlige træk hos de vilde hunde er, at hunnerne vil konkurrere om adgang til hannerne, og hannerne er ofte tilbage til at opdrætte hvalpene, mens hunnen slutter sig til jagtpakken. Den gennemsnitlige levetid for en vild hund er 10 år.

African Wild Dog Conservation Status

Afrikanske vilde hunde er en truet art. Engang var der omkring 500.000, nu er der kun 2.000 - 5.000, der eksisterer i dag, og de fleste bor i nationalparker eller konserver.

Store trusler mod vilde hunde er jagt og tab af habitat. Konkurrence med større kødædere som løver og plettede hyæner er også et problem for den vilde hund, da de begge forfølger den samme type bytte. Løver vil dræbe så mange vilde hunde som muligt, men det spiser dem ikke. Vilde hunde dræbes også af landmænd, der ønsker at beskytte deres husdyr, og sygdomme kan spredes fra husdyr. Disse problemer har alle bidraget til den lille størrelse af vilde hundpopulationer.