Allen's Swamp Monkeys

REKLAME Billedkilde

Slægt: Allenopithecus - Allen's Swamp Monkey

DetAllen's Swamp Monkey(Allenopithecus nigroviridis) er en primatart, der er kategoriseret i sin egen slægt Allenopithecus i den gamle verdens abefamilie. Allen's Swamp Monkey findes i Congo-bassinet, i Republikken Congo og i den vestlige del af Den Demokratiske Republik Congo.

Allen's Swamp Monkey er en temmelig stærkt bygget abe med grå / grøn hud. Allen's Swamp Monkeys ansigt er rødligt med lange hårbundter ved kinderne. Det lille bånd i fingre og tæer peger på dets delvist akvatiske livsstil. Allen's Swamp Monkey kan nå en fuld kropslængde fra 45 til 60 centimeter med en 50 centimeter lang hale. Hannerne, der vejer op til 6 kg, er ret større end hunnerne, der vejer op til 3,5 kg.



Den gennemsnitlige gruppestørrelse er omkring 40 personer. Disse store grupper er opdelt i undergrupper på 2-6 personer, der sammen foder efter mad. Gruppens sovepladser er normalt placeret i nærheden af ​​vand, sovepladserne bliver regelmæssige pletter og gentagne gange brugt. Allens sumpaber har et multimale-multifemale socialt system.



Allens sumpaber laver en gryntende lyd, der bruges til at opretholde kontakten mellem medlemmer af gruppen. Enkeltpersoner vil pleje hinanden for at fjerne død hud og parasitter. Denne form for adfærd styrker bånd mellem to individer.

Allen's sumpaber befinder sig i sumpede, vandrige områder. De er meget gode svømmere og kan dykke godt. Når de er truet, kan de hurtigt dykke ned i vandet for at undgå fare.



Allen's Swamp Monkey er et dagdyr (aktivt om dagen og sover om natten) og ser regelmæssigt efter mad på jorden. Allens sumpaber-diæt består af frugt og blade samt biller og orme og andre små hvirvelløse dyr. De spiser også hvirveldyr, herunder fiskekugler, der opsamles fra flodbede i den tørre sæson.

Allen's Swamp Monkeys levetid kan være så lang som 23 år. De har tendens til at leve længere i fangenskab end i naturen.

husky-tysk hyrde blanding

Man ved ikke meget om parringsvanerne hos Allen's Swamp abe. Hvad man ved er, at hunnerne føder et enkelt afkom, som fravænes på 3 måneder og er modent efter 3 til 5 år. De fleste fødsler inden for denne art forekommer i juni.



Rovfugle, slanger og Bonobo rangerer blandt de naturlige fjender af Allen's Swamp Monkey. I modsætning til andre primater er dets sumpede habitat ikke så stærkt udsat for faren for skoven. Men det jages for sit kød af mennesker. IUCN viser Allen's Swamp Monkey er næsten truet på grund af jagt og ødelæggelse af levesteder.

Slægt: Miopithecus - Angolansk Talapoin / Gabon Talapoin

Talapoin aberer de to arter af aber fra den gamle verden klassificeret i slægten Miopithecus. Talapoin Monkeys bor i det centrale Afrika, og deres rækkevidde strækker sig fra Cameroun og Den Demokratiske Republik Congo til Angola.

Det har været almindeligt at genkende kun en enkelt art i slægten Miopithecus talapoin den angolanske Talapoin, men befolkningen i Cameroun (syd for floden Sanaga), Rio Muni og Gabon kan skelnes som en separat art, Miopithecus ogouensis Gabon Talapoin .

hvor meget koster en sort mops

Talapoin-aber er de mindste aber fra den gamle verden og har næsten helt sikkert udviklet sig fra en større kropsfader ved at dværge. Deres pels er groftbundet gul-sort dorsalt og hvidt eller gråhvidt ventralt. Deres hoved er rundt og kort snoet med et hårløst ansigt. Deres næse er sort, og huden, der grænser op til ansigtet, er også sort. Hos mænd er pungen farvet lyserødt medialt og blå lateralt.

Der er mild seksuel dimorfisme i kropsstørrelse. Gennemsnitlig hoved- og kropslængde er 16 tommer (40 centimeter) og den gennemsnitlige halelængde er 21 tommer (52,5 centimeter). Talapoins vejer 3 kg 1 oz (1380 gram) for mænd og 21 b 10 oz (1120 gram) for kvinder.

Talapoin-aber er både døgn- og overvejende arboreale, skønt de lejlighedsvis kan komme ned til jorden mens de søger efter mad. Talapoin Monkeys er gode svømmere og sover ofte på grene, der hænger over floder, så de kan dykke for at flygte fra rovdyr.

Talapoin Monkeys lever i store grupper på 60 til 100 dyr. De samles om natten i træer tæt på vandet og deler sig i mindre undergrupper om dagen for at sprede sig for at finde mad. Grupper er sammensat af flere fuldt modne hanner, mange kvinder og deres afkom. I modsætning til de nært beslægtede Guenoner har Talapoin Monkeys ingen territorial adfærd. Talapoin Monkeys kan lide at lege, og dette foregår mest mellem unge, men voksne deltager også i leg. Talapoin Monkeys har to typer leg - brydning, der inkluderer grab og kæmper og undertiden inkluderer playface og løb, som inkluderer hurtig jagter af en person af en anden. Mandlige Talapoins har en tendens til at engagere sig i socialt spil oftere end kvindelige Talapoins.

Det verbale repertoire af Talapoin Monkeys er ret mindre, selvom når et individ angriber, vil det se på det og give 'pant chirps' til andre individer, at det ikke angriber, og de reagerer ved at deltage i angrebet. Som i alle primater er kommunikation i denne art sandsynligvis kompleks. Både vokaliseringer og visuelle signaler (såsom kropsholdning og ansigtsudtryk) bruges af primater til at kommunikere med kon-specificiteter. Derudover kan taktil kommunikation spille en rolle i opretholdelsen af ​​sociale bånd, som i form af pleje. Nogle primater bruger kemisk kommunikation, især i reproduktionssammenhænge.

Talapoin-aber er altædende, og deres diæt består hovedsageligt af frugt, frø, vandplanter, insekter, skaldyr, fugleæg og små hvirveldyr.

Den højeste registrerede alder for en Talapoin Monkey i fangenskab er 28 år, mens den forventede levealder i naturen ikke er kendt, men sandsynligvis vil være lavere end den, der ses i fangenskab. En kvindelig Talapoin Monkeys 160-dages graviditetsperiode (typisk fra november til marts) resulterer i fødslen af ​​en enlig ung. Afkom er betydeligt store og veludviklede (nyfødte vejer over 200 gram og er omkring en fjerdedel af moderens vægt) og udvikler sig hurtigt. Inden for 6 uger spiser de fast mad og er uafhængige ved 3 måneders alderen.

tigerstribe blå næse pitbull

Rovdyr af Talapoin Monkey inkluderer leoparder, gyldne katte, gener, rovfugle, store slanger og Nilskærme. Talapoin Monkeys kan hjælpe med at sprede frø af de frugter, de spiser, og kontrollere insektpopulationer. De fungerer også som vigtige byttedyr for mellemstore til store rovdyr. Talapoin Monkeys betragtes i øjeblikket ikke som truet. De jages lejlighedsvis som kilde til buskekød, selvom deres lille kropsstørrelse gør dette relativt urentabelt.

Slægt: Erythrocebus - Patas Monkey

DetAbe ben(Erythrocebus patas) er en jordboende abe fordelt over Vestafrika. Det er den eneste art, der er klassificeret i slægten Erythrocebus. Der er to underarter af Patas Monkey, den vestlige Erythrocebus patas patas (Common Patas) og den østlige Erythrocebus patas pyrrhonotus (Nisnas).

Nisnas har en hvid næse og den fælles Patas abe har en sort næse. Patas Monkeys er verdens hurtigste jordbaserede primater. En mandlig patas abe er i stand til at løbe mindst 35 miles i timen. I naturen bruger Patas Monkeys mere tid på jorden end nogen anden abe.

Kroppsplanen for en patas-abe ligner en bemærkelsesværdig hundehunde. Det har de samme lange ben, smalle krop og fremtrædende ribbenbur. Dens lange ben giver det et enormt skrå skridt, når du løber. På grund af deres hastighed, farve og gangart har Patas-aber ofte været forvekslet med geparder, mens de løber.

Patas aber er rødbrune i farve med meget udtryksfulde, whiskered ansigter. Whiskers sidder på en grå hage, og de har hvide 'militærlignende' overskæg. Patas-aber bliver 85 centimeter lange, undtagen halen, der måler 75 centimeter og vejer i gennemsnit 18 pund, når de er fuldvoksne. Som alle aber fra den gamle verden har de veludviklede hænder med en modsatrettet tommelfinger. Patas aben er også kendt som 'Dansende abe', 'Hussar abe', 'Militær abe', 'Rød abe' og 'Sergeant-store abe'. Patas-hanaber har proportionalt de længste hjørnetænder af enhver primat.

En Patas-abetroop har generelt kun en voksen mandlig abe og 4 til 10 kvindelige aber. Andre Patas-mænd lever enten alene eller i bachelorgrupper. Den højest rangerede kvinde har ansvaret for troppen, ikke hanen. Den mandlige Patas-abe tilbringer meget af sin tid højt i træer eller klipper, på udkig efter rovdyr og andre farer. Mænd, der bor i ungkarlsgrupperne, vil lejlighedsvis nærme sig en gruppe af hunner og gå omkring deres enlige mandlige abe i et forsøg på at køre ham væk og tage hans plads. Sådanne hændelser er ret hyppige og biologisk ønskelige, da de forhindrer indavl. Når de er afslappede, læner Patas-aber sig tilbage og sætter fødderne op. Selvom det generelt er stille, vil Patas-aber gø, når de møder en anden tropp. Patas-aber undgår skovområder og lever i træløs savanne og halvørken. De spænder fra Senegal til Etiopien og syd til Tanzania. Patasaber er altædende, men er især afhængige af bælg, frø, galde, unge blade, tyggegummi og blomster af akadietræer. De spiser også græs, bær, frø, frugter, insekter, æg, firben, knolde og unge fugle. Patas aben kan gemme så meget mad i kinderne, som den kan passe ind i maven.

Patas-aben har en levetid på 15 til 20 år i naturen og over 20 år i fangenskab. Patas-kvindelige aber når seksuel modenhed omkring 2 og et halvt år. Mænd bliver seksuelt modne mellem 3 og et halvt og 4 og et halvt år gammelt. Drægtighedsperioden varer cirka 167 dage, hvorefter kvinden føder et enkelt afkom.

Primære rovdyr af Patas-aber inkluderer leoparder, geparder, ørne, hyæner og sjakaler. Hvis et rovdyr nærmer sig, skaber de stadigt opmærksomme mandlige Patas-aber et afledningsdisplay. Han hopper støjende på buske eller træer og gør opmærksom på sig selv og væk fra hunner og unge. Dette giver resten af ​​troppen tid til stille at flygte eller til at gemme sig i det lange græs. Derudover gør farven af ​​Patas dem i stand til at bruge deres savanne omgivelser som camouflage.

Patas-aber er ikke opført som truede eller truede arter, selvom habitatødelæggelse og tung kvæggræsning og omdannelse af savanneområder til landbrugsjord har reduceret det tilgængelige habitat for Patas-aber. Imidlertid har skovrydning i nogle tilfælde omdannet en gang fugtige områder til tørre savannezoner. Til gengæld øger dette faktisk passende levested for Patas-aber.