Amazonian Manatee

REKLAME Billedkilde

DetAmazonian Manatee(Trichechus inunguis) er en art manatæer, der lever i ferskvandshabitaterne ved Amazonfloden og dens bifloder. Amazonas manater er vanddyr. Amazonas manatee kommer fra 'Sirenia' ordenen og er også kendt som 'seacows'.



Amazonian Manatee Karakteristika

Amazonas manateres farve er brunlig grå og de har tyk, rynket hud, ofte med groft hår eller 'whiskers'. Dens vigtigste rovdyr er mennesket. De tre manatearter og den nært beslægtede Dugong er unikke, idet de er de eneste planteædende havpattedyr i moderne tid.



En noget unik egenskab (blandt pattedyr) af manatet er den konstante udskiftning af molære tænder. Nye tænder kommer ind bag på kæben og erstatter gamle og slidte tænder forrest. Elefanter har også tænder, der udskiftes, men de har et begrænset sæt af disse udskiftningstænder.

Amazonian Manatee Diet

Amazonas manatee er en planteædende plante, der lever af vandvegetation nær søkanter, såsom vandgræs, og flydende vegetation såsom åkander. Voksne i fangenskab forbruger dagligt fra 9 - 15 kg bladgrøntsager.



Amazonian Manatee Habitat

Amazonas manatee findes udelukkende i ferskvand. Det foretrækker sortvandssøer, oksebuer og laguner, og det er blevet opretholdt med succes i farvande med temperaturer på 22 - 30 grader C (72 - 86 grader F). Amazonas manater vigtige krav i naturen synes at være store sortvandssøer eller laguner med dybe forbindelser til store floder og rigelig vandvegetation.

Amazonian Manatee Adfærd

Den Amazonas manat er både døgn (aktiv om dagen) og natlig (aktiv om natten). Den Amazonas manat er helt akvatisk og forlader aldrig vandet. Amazoniske manater gør det meste af deres fodring i den våde sæson, når de spiser ny vegetation i sæsonoversvømmede bagvand. I den tørre sæson (september - marts), når de samles i de vigtigste flodkanaler eller i dybe dele af større søer, kan de faste i uger eller måneder i mangel af tilgængelige fødevareplanter. Der har været rapporter om større samlinger af manater i Amazonas midterste række, men de største grupper af manater, der i øjeblikket er observeret, inkluderer generelt kun 4-8 dyr. De fleste observerede manater er enten ensomme eller en kvinde med sine unger.

Amazonian Manatee Range

Amazonas manatee spænder over Amazonas flodbassin i det nordlige Sydamerika. Dens rækkevidde er undertiden blevet sagt at omfatte Orinoco-flodbassinet, men sådanne rapporter er tilsyneladende baseret på fejlagtig identifikation af den amerikanske manat i det tidlige 19. århundrede. Amazonas manatee er sandsynligvis heller ikke nået til vandet, der forbinder Orinoco og Amazon bassinerne. Det forekommer ved mundingen af ​​Amazonas ved Atlanterhavskysten.



Reproduktion af Amazonian Manatee

Drægtighedsperioden for den Amazonas manatee er cirka et år.

Opdræt er rapporteret at forekomme gennem året i nogle områder. Imidlertid er det blevet rapporteret, at fødsler hovedsagelig forekommer i januar i en del af Amazonas Ecuador og i juni i en anden. Bevis indikerer også, at opdræt i det centrale Amazonasbassin er sæsonbestemt, hvor næsten alle fødsler finder sted fra december til juli (hovedsageligt fra februar til maj, perioden med stigende flodniveauer).

En manatekalv fødes med et fødselsinterval på ca. to år. En Amazonas manatekalv måler ca. 80 centimeter. Den nyfødte kalv er i stand til at svømme til overfladen alene. Kalve vokaliserer ved eller kort efter fødslen. Dette er en vigtig del af moderkalvbindingsprocessen. Manatekalven begynder at blive sygeplejerske inden for få timer efter fødslen ved at sutte fra en patte under brystsvingerne. Kalve sygeplejerske under vandet. Kalve begynder at nippe i planter inden for få uger efter fødslen. Selvom det kan fravænes ved udgangen af ​​det første år, forbliver kalven tæt på sin mor i op til to år. Manatekalven er afhængig af sin mor ikke kun for ernæring, men også for at lære om fodrings- og hvilepladser, rejseruter og tilflugtssteder med varmt vand. Kvindelige manater bærer kalve på ryggen eller er fastgjort til deres side. En manates levetid kan være op til 12 og et halvt år.

Bevarelse og trusler fra Amazonas manatee

Amazonas manatee betragtes som truet af IUCN. Den Amazonas manatee er blevet stærkt jaget af livsophold og kommercielle jægere. Det er blevet søgt efter kød, olie og fedt og på et tidspunkt for dets hud, som var efterspurgt til brug som vandslanger og maskinbælter. Andre trusler inkluderer utilsigtet drukning i kommercielle fiskenet og nedbrydning af fødevareforsyningen ved jorderosion som følge af skovrydning. Amazonas manatjagt er forbudt siden 1973.