Australske pelikan

Billedkilde

Australien har en mangfoldighed af fugleliv, og en af ​​de mest fascinerende fugle er den store vandfugl, den australske pelikan (Pelecanus conspicillatus).

Den australske pelikan findes på tværs af Australien og Ny Guinea på mange indre vandveje og kystnære farvande, men har tendens til at undgå de meget tørre ørkenregioner, der hovedsagelig ligger i centrum af kontinentet.



Disse pelikaner forekommer også i Indonesien og nogle gange i New Zealand og nogle Stillehavsøer tæt på Australien. Den australske pelikan er den største af de 8 arter af pelikaner, der findes over hele verden.



Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om den australske pelikanens egenskaber, habitat, diæt, adfærd og reproduktion.

Australske Pelican Karakteristika

Australske pelikaner er store kystfugle, der måler 1,6 - 1,9 meter (5,3 - 6,2 fod) i længden og vejer 4 - 6,8 kg med nogle større fugle, der vejer op til 8,2 kg.

Australske pelikaner har et meget stort vingefang på 2,5 - 3,4 meter (8,2 - 11,2 fod). Kvinder er lidt mindre end mænd. Deres fjerdragt er hvidt, og deres primære vingefjer er sorte, og de har sorte markeringer på deres haler.



Den australske pelikans ansigt er hvidt, og på bagsiden af ​​hovedet og delvist nede er der en stribe grå. Øjnene er brune og gule. Deres ben og fødder er blågrå i farve og de har 4 svømmetæer.

Australske pelikaner har kæmpestorte regninger, der er lyserøde i farven. Deres enorme regning er den største ud af alle fugle i verden og måler 49 centimeter (19,5 tommer) i længden og kan rumme 9 - 13 liter vand. Regningen har en lille krog ved spidsen og er tagget indvendigt for at holde på glat fisk. Regningen er delikat bygget. Underkæben består af 2 tynde og svage leddelede knogler, hvor posen hænges fra.

Det kan være svært at forestille sig en så stor fugl som pelikanen, der flyver, men den kan let flyve, fordi den har et ekstremt let skelet, der kun vejer 10% af dets samlede vægt. Australske pelikaner er meget flydende fugle og synker ikke under vandet, men pelikaner har ikke meget vandtæt olie på fjerene og kan derfor blive våde og kolde.



Australsk Pelican Habitat

Australske pelikaner foretrækker store åbne vandkilder som ferskvands- og saltsøer, floder, sumpe, laguner, kystlinjer og andre vådområder, der ikke har for meget vandvegetation.

Vandet er det vigtigste habitat for pelikanerne og kan være i en række forskellige omgivelser såsom græsarealer, skov, flodmundingsflodder, så længe det har en rigelig forsyning med fisk.

boxer lab retriever mix

Australian Pelican Diet

De australske pelikaners vigtigste diæt er fisk. Imidlertid har de også været kendt for at spise små skildpadder, haletudser, rejer og andre krebsdyr. Pelikaner drikker ved at åbne deres regning for at samle regnvand.

Australsk pelikanadfærd

Australske pelikaner lever i store flokke eller kolonier og vil rejse lange afstande på jagt efter egnede vandkilder og ynglepladser.

Australske pelikaner arbejder sammen i kooperative grupper, når de jager efter fisk og hyrer deres bytte på lavt vand, hvor de kan øse deres middag i deres enorme regninger. En pelikans regning og pose spiller en vigtig rolle i fodring. Regningen er følsom, og dette hjælper med at lokalisere fisk i overskyet mudret vand.

Pelikanegrupper kan være ekstremt store med nogle på over 1.000 fugle. Grupperne kører fisken til en central position og kaster derefter deres enorme regninger ned i vandet og fanger fiskene i deres stier. Vandet drænes derefter, når pelikanen presser regningen mod brystet, så det eneste, der er tilbage, er fisken. Fisken manøvreres derefter, så den let kan sluges helt ned i pelikanens hals med en hurtig rystelse af hovedet. Posen kan også bruges som et net til at fange mad kastet af mennesker.

mops blandet med beagle

Det er et fantastisk syn, når pelikaner tager afsted for flyvning, skumrer over vandoverfladen, klapper med deres enorme vinger og løfter op i luften. Pelikaner er ikke i stand til vedvarende flagrende flyvning, men kan svæve bemærkelsesværdigt i store højder og i meget lange afstande, flydende på de lufttermiske temperaturer, som de er afhængige af. De kan forblive i luften i over 24 timer, der dækker hundreder af kilometer. Ved at bevæge sig fra den ene termisk til den næste kan pelikaner rejse lange afstande med meget minimal indsats og nå lufthastigheder på op til 56 kilometer i timen.

Når de lander, stiger de ned fra himlen mod den vandige landingsbane, glider og stopper ved hjælp af dens enorme vinger spredt vidt for at fungere som bremser. Det har været kendt for den australske pelikan at svæve i højder på op til 3.000 meter (3 kilometer).

Ligesom mange vadefugle er pelikaner kendt for at danne 'V' dannelse, når de flyver i store flokke.

Den australske vokalisering af pelikaner er en brystet rumlende eller dyb knurren.

Australske Pelican Courtship-skærme og reproduktion

Den australske pelsens ynglesæson varierer afhængigt af sæson. Det forekommer i det sene forår i det sydlige Australien og i tropiske områder om vinteren. Miljøforhold er vigtige for avl, især nedbør.

Pelikaner er koloniale opdrættere og samles i meget store grupper, hvoraf nogle indeholder op til 40.000 individer, der hekker på øer eller afsondrede sandstrande.

Mandlige pelikaner udfører fængselsritualer såsom kompleks dans for at tiltrække kvinder. Hannerne kan også samle små genstande op, som pinde eller tørre fisk, som de kaster i luften og fanger igen og gentager displayet flere gange. Både mandlige og kvindelige udfører 'poser-krusning', hvilket indebærer at klappe deres regninger lukket flere gange i sekundet og få poserne til at kruske som et flag i en stærk brise.

Pelikanens næb og pose skifter farve dramatisk under frieri. Den forreste halvdel af posen bliver lys lakserød, mens posens hud i halsområdet skifter til metallisk gul. Dele af regningen øverst og bunden skifter til koboltblåt, og der vises en sort diagonalstrimmel fra bunden til spidsen. Farveændringen varer ikke længe og aftager normalt, når inkubationen begynder.

Efterhånden som frieriet fortsætter, trækker mændene sig en efter en. Endelig efter en forfølgelse på land, vand eller i luften er der kun en mand tilbage. Den vellykkede mand bliver ført til reden af ​​kvinden. Rederne er lavvandede fordybninger eller skraber undertiden foret med græs, kviste og fjer.

Den kvindelige pelikan lægger 1-3 kalkhvide æg, der måler 93 x 57 millimeter og bliver snavset og ridset, når der udføres inkubation på forældrenes fødder. Både mandlige og kvindelige skiftes til at inkubere æggene. Efter 32 - 37 dage klækkes æggene ud, og pelikankyllingerne fødes nøgne og blinde. Den første klækning er altid større og fodres mest af forældrene. Den mindre klækning kan sulte og dø på grund af dette eller endda blive angrebet af dets større søskende.

Pelikankyllinger fodres med genopblødt væske i de første 2 uger opnået ved at skubbe deres regninger ned fra forældrenes spiserør, og derefter fodres de i de næste 2 måneder med små fisk som guldfisk eller karpe og hvirvelløse dyr. De unge forlader reden efter 28 dage og slutter sig til vuggestuer på op til 100 unge, hvor de bliver passet, indtil de har lært at fodre, flyve og blive uafhængige.

Den australske pelikan modnes og er i stand til at opdrætte i en alder af 2-3 år. Deres levetid i naturen er mellem 10 og 25 år.


Australske Pelican Conservation Status

Den australske pelikan er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN. Et af pelikanernes største problemer er mennesket og hans fiskekroge, som kan rive pelikanens pose. Fiskesnøre er også et problem, da fuglene kan blive viklet ind i forladte linjer.