Australsk Swiftlet

Billedkilde

Den australske swiftlet (Aerodramus terraereginae) er en lille fugl, der er endemisk i Queensland, Australien især i de tropiske nordøstlige regioner.

Der er to underarter af Swiftlet: Chillagoe Swiftlet (A. t. Chillagoensis) og A. t. terraereginae, som undertiden betragtes som to separate arter.



Ligesom andre Aerodramus Swiftlets placeres denne art ofte i slægten: Collocalia.



Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om den australske Swiftlets egenskaber, levested, diæt, adfærd og reproduktion.

Australske Swiftlet-egenskaber

Den australske Swiftlet måler 11 - 12 centimeter i længden, vejer 10,5 - 12,5 gram og har et vingefang på omkring 11 centimeter.

Australske swiftlets er generelt ensartede grå med nogle med mørkebrune overdele, lysegrå / brune underdele, nogle gange ser de næsten hvide ud i solen og bleg rumpe. De har en gaffelhale og smalle vinger til hurtig flyvning. Deres næb er lille, og de har en bred kløft omgivet af børstehår tilpasset til at fange insekter under flyvning.



alle røde tyske hyrder

Swiftlets har korte ben, der forhindrer fuglene i at sidde, men det giver dem mulighed for at klamre sig til lodrette overflader. De har fire tæer på hver fødder. Swiftlets har små brystmuskler og meget lange primære flyvefjer tilpasset deres vigtigste flyveteknik, som svæver.

Australian Swiftlet Habitat

Den australske Swiftlet kan findes omkring tropiske kystområder og offshore øer, der forekommer 1.000 meter over havets overflade, men mere almindeligt under 500 meter. Det har tendens til at foder i flokke over regnskoven, strande og kløfter og undertiden græsgange og savanner.

Australian Swiftlet Diet

Den australske Swiftlet er en insektæder og en flyveføder, der byder på insekter og flydende edderkopper. Det feeds typisk om dagen og inden for 30 kilometer fra avlskolonien og vender tilbage til hulerne om natten for at bo.



Australian Swiftlet Adfærd

Den australske Swiflet har et højt opkald under flyvning. I ynglesæsonen kan det høres udtale et metallisk klikopkald.

Australske swiflets har evnen til at bruge en simpel, men effektiv form for ekkolokalisering til at navigere i totalt mørke gennem kløfterne og akslerne i hulerne, hvor de roster om natten og yngler i ynglesæsonen.

Disse fugle udsender også en række lave klik efterfulgt af et opkald, når de nærmer sig rederne, sandsynligvis for at advare fugle i nærheden af ​​dem.

Australske Swiftlet-reproduktion

Den australske Swiftlets ynglesæson finder sted fra oktober til marts. Disse små kystfugle rede i kolonier, der indeholder hundredvis af enkeltpersoner i kystnære huler eller omkring kampesten og klipper.

Australske swiftlets er monogame, hvilket betyder, at de parrer sig hele livet. Hannerne udfører antenneskærme for at tiltrække kvinder og parring sker ved reden. Reder konstrueres normalt inde i huler og er fastgjort til hulvæggene eller lofterne og kan være op til 20 meter fra jorden. Rederne er generelt kurvformede og semitransparente og lavet af græsser, kviste, casuarina nåle og fjer blandet sammen med fuglens spyt.

Hunnen lægger to koblinger, der hver indeholder et enkelt kedeligt, hvidt æg. Det første æg inkuberes af begge forældre i omkring 26 - 27 dage. Det andet æg inkuberes også og understøttes af varmen fra den første klækkede kylling.

Forældrene forlader reden i 30 minutter ad gangen for at jage efter mad til sig selv og kyllingerne. Den unge flygtede omkring 51 dage efter klækning.


Australian Swiftlet Conservation Status

Der er ingen data om bevaringsstatus for den australske Swiftlet.