Blåbenet Booby Bird

REKLAME Billedkilde

DetBlåbenet Booby Birder en komisk udseende tropisk havfugl med lyseblå svømmefødder og blålig ansigtshud. Hovedet på fuglen er en lys kanelbrun med tætte hvide striber. På bagsiden af ​​nakken er der et hvidt plaster, hvor nakken forbinder kappen. Nederste bryst, centrale halefjer og underdele er hvide. Dens blå tilspidsede næb har tagget kanter, der gør det muligt for fuglen at gribe fat i fiskene.

Den blåfodede Booby-fugl er lidt under tre meter lang og dens vingefang er cirka fem meter.



Den blåfodede Booby-fugl kaster sig først ud i havet med sine vinger delvis foldede for at fange fisk. Det fanger endda flyvende fisk, når de stadig er i luften. Blue-footed Booby-fuglen kan også dykke efter fisk, mens den er i svømningsposition.



Blåbenede Boobies har et meget detaljeret parringsritual. Hanen løfter den ene blå fod i luften, derefter den anden, mens han strutter foran kvinden. Hans bevægelser får ham til at se ud til at danse, da han stempler sine blå fødder op og ned på jorden.



Både hannen og kvinden strækker deres hals og peger deres regninger mod himlen. Hanen spreder sine vinger og fløjter. Kvinden kan stikke hovedet under vingen. Nedenfor kan du se en kort video, der viser parringsritualet for Blue Footed Booby Bird.

Den kvindelige blåfodede booby lægger to til tre lyseblå eller grønne æg. Deres rede er på jorden. Æggene tager cirka 45 dage at klække. Begge forældre inkuberer æggene ved hjælp af deres fødder. Når æggene begynder at klække, vil forældrene hvile æggene oven på deres fødder.

Den mandlige Blue-footed Booby-fugl bringer mad tilbage til reden for den kvindelige Blue-footed Booby-fugl og kyllingerne. Kyllingerne tager regurgiteret fisk fra deres forældres regninger. Kyllingerne bliver hos deres forældre i cirka to måneder. Blue-footed Booby reden i kolonier.



Kosten med Blue-footed Booby består udelukkende af fisk. Den dykker ned i havet, nogle gange fra en høj højde, og svømmer under vand i jagten på sit bytte. Det jager enkeltvis, parvis eller i større flokke. Når blyfuglen ser en fiskestim i vandet, signalerer den resten af ​​gruppen, og de vil alle dykke sammen for at fange fisken.

Overraskende nok spiser enkeltpersoner ikke sammen med jagtgruppen og foretrækker at spise alene, normalt tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen.

I alle Blue-footed Booby-fugle er det muligt at identificere hannerne fra hunnerne, fordi de er dimorfe, eller de adskiller sig i deres udseende. Hannerne har en ejendommelig blød fløjte, mens hunner har en meget stærk honklyd. Også hunner er større end mænd i kropsstørrelse. Alligevel ser pupillen på hunnens øje kun ud på blå boobies end mandens.

Navnet 'booby' kommer fra det spanske udtryk 'bubi', som betyder 'dum fyr'. Dette skyldes, at den blåfodede booby er klodset på landet, og ligesom andre havfugle kan være meget tam. Det har været kendt at gå af på både, hvor det engang blev fanget og spist.

Føddernes farve i disse boobies spænder i toner af blå fra elektrisk blå eller indigoblå og endda turkisblå, og det har intet at gøre med individets køn eller alder. Ingen ved, hvorfor denne blå farve blev valgt af naturen, men det er nyttigt for enkeltpersoner at genkende deres egen slags.