Blå og gul ara

Billedkilde

DetBlå og gul ara(Ara ararauna), også kendt somBlå-og-guld ara, er medlem af ara-gruppen af ​​papegøjer. De blå og gule araer yngler i de sumpede tropiske regnskove i Sydamerika fra Panama syd til Brasilien, Bolivia og Paraguay. Selvom den er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN, er den blå og gule ara en truet art i Trinidad. Den blå og gule ara betragtes ofte som en af ​​de mest træne og intelligente fugle i disse papegøjer. Den blå og gule ara anses for at være den smukkeste af alle papegøje arter.

Blå og gule araegenskaber



Den blå og gule ara har blå vinger og hale, sort hage, gylden underdel og en grøn pande. Deres næb er sorte og meget stærke til knusning af nødder. Det nøgne ansigt er hvidt, bliver lyserødt i ophidsede fugle og foret med små sorte fjer. Der er lidt variation i fjerdragt over hele området. Nogle fugle har en mere orange eller 'butterscotch' underside farve, især på brystet.



Den blå og gule ara måler omkring 34 - 36 inches lang fra spidsen af ​​hovedet til spidsen af ​​halen, hvilket gør dem til en af ​​de største papegøjer i verden. Den har et vingespænd på 41 til 45 tommer og vejer mellem 900 og 1300 gram.

Reproduktion af blå og gul ara

Den blå og gule ara når ynglealderen, når de er 3 til 4 år gamle. De er kendt for at parre for livet og leve i små familiegrupper. Blå og gule araer reden højt over jorden i hulrum, der findes i store, døde træer. Kun to eller tre æg lægges i en rede. Det menes, at kvinden inkuberer dem. Imidlertid forsvarer både mand og kvinde aggressivt æggene.



Når de unge klækkes, er de blinde og uden fjer. Forældrene vil kun opdrage den stærkeste kylling og lade de andre sulte ihjel. De unge araer udvikler ikke deres fulde fjerdragt, før de er mindst 10 uger gamle. Når de vokser fjer eller flyver, forbliver de hos deres forældre i flere måneder, før de bliver uafhængige. Den blå og gule ara kan leve op til 60 år.

Blå og gul ara diæt

I naturen spiser blå og gule ara palme- og andre træfrugter. En af Macawas yndlingsfødevarer er frøene fra Hura crepitans-træet. De bor normalt et andet sted, end hvor de spiser. Deres fodringsområde kan være et stykke væk. Ofte samles araer ved lerlik til at spise mineral- og saltbærende ler, som findes på flodbredder.

Blå og gul araadfærd

Araer er meget selskabsdyr. De har tendens til at samles i flokke på hundrede eller flere dyr. Araer har ikke en leder af flokken. Alle fuglene ser ud til at være lige, og de bevæger sig bare rundt som en gruppe. Imidlertid flyver de parrede fugle normalt meget tæt sammen med deres vinger næsten rørende.



Blå og gul ara i fangenskab

Araen er en omgængelig fugl, når den er i fangenskab og kan hæves med hånden. Det kan lære at efterligne lyde og ord. Det kan ikke rigtig tale, kun efterligne. Araer kan trænes i at sidde på en aborre, men hvis den er bur, vil dens smukke halefjer blive ødelagt, fordi de er så lange.

sort og hvid boxer pitbull mix

Araer kræver meget mere indsats - og mere viden - fra ejere end mere traditionelle kæledyr som hunde eller katte. Araer er intelligente og kærlige, så for nogen, der kan dække deres behov, udgør de gode ledsagedyr.

Som kæledyr kræver araer en varieret diæt, en frø-kun diæt vil føre til sundhedsmæssige problemer såsom vitaminmangel. Et eksempel på en god diæt ville være en kvalitetspelletsblanding i kombination med en blanding med frø, nødder og tørrede frugter med friske grøntsager og frugter fodret regelmæssigt; desuden er det ret almindeligt (og værdsat af papegøjen) at tage del med deres menneskelige ejere af sikre fødevarer som pasta, brød osv. Det er vigtigt at undgå fødevarer med højt fedtindhold (generelt), mens man stræber efter at give en bred vifte af mad.

Der er nogle fødevarer, der er giftige for fugle og papegøjer som en gruppe. Kirsebærgruber, avocado, chokolade og koffein er nogle fødevarer, der ikke bør fodres. Chokolade og koffein metaboliseres ikke af fugle på samme måde som de er hos mennesker.