British Water Vole

REKLAME Billedkilde

DetEuropæisk vandvolde(Arvicola amphibius) er et semi-akvatisk pattedyr, der ligner en rotte. Faktisk kaldes vandkuglen ofte uformelt 'vandrotte'. Vandvoles har rundere næser end rotter, dybbrun pels, buttede ansigter og korte fuzzy ører, og i modsætning til rotte er haler, poter og ører dækket af hår. I naturen overlever de i gennemsnit i 5 måneder, de fleste overlever ikke en anden vinter. I fangenskab overlever de i højst 5 år.



Vandvolve når 5-9 inches i længden (120 - 235 millimeter) plus en hale på 55% - 70% af dette. Voksne vandmølle vejer fra 6 - 12 ounce (160 - 350 gram), unge vejer mindre, men skal nå omkring 5 - 6 ounce (140 - 170 gram) for at kunne overleve deres første vinter. Vandstangen findes i meget af Storbritannien, Nord- og Centraleuropa og i dele af Rusland. I Storbritannien lever vanddyr i huler, der er udgravet fra bredden af ​​rolige floder, grøfter, damme og vandløb.



Vandmølle lever også i rørbed, hvor de væver kugleformede reder, hvis der ikke findes egnede banker, hvor de kan grave sig ind. I Europa og Rusland kan vandmølle vove sig ud i skov, marker og haver. Vandsalve lever under sneen om vinteren.

Vandsalver spiser hovedsageligt græs og planter i nærheden af ​​vandet. Til tider forbruger de også frugt, løg, kviste, knopper og rødder. I Europa, når der er nok mad til at holde vandvoles i lang tid, kan der forekomme vandplager. Vandsalver spiser voldsomt og ødelægger hele græsarealer og efterlader markerne fulde af huler under disse plager.



Deres parringsperiode varer fra marts til det sene efterår. Den kvindelige svangerskabsperiode varer i cirka 21 dage. Der kan fødes op til 8 babyvoles, der hver vejer omkring en femtedel ounce. De unge voles åbner deres øjne tre dage efter deres fødsel. De er halvt så store som en fuldvoksen vandvol, når de fravænes.

Vandpolepopulationen i Storbritannien er faldet fra det anslåede niveau før 1960 på omkring 8 millioner til 2,3 millioner i 1990 og til 354.000 i 1998. Dette repræsenterer et tab på 90-95%. Vandkuglen er stadig faldende dramatisk, det seneste skøn for 2004 er omkring 220.000. Dette fald er hovedsageligt forårsaget af den amerikanske Mink, et aggressivt rovdyr af ulven, sammen med usympatisk landbrug og vandløbshåndtering, der ødelagde dele af vandmøllehabitatet.

Derfor er vandmølle Det Forenede Kongeriges hurtigste faldende pattedyr, og der er bestræbelser på at beskytte vandmølle og dets habitat mod yderligere ødelæggelse. Skønt meget af det officielle fokus på bevarelse af vandplanter i Storbritannien er på store områder med siv, der understøtter tætte, men lokaliserede og isolerede befolkninger, er de største områder, der understøtter sunde bestande af vandvoler, store byområder som Birmingham og London og nogle bjergområder hvor American Mink er knappe. Overalt i Storbritannien gennemfører Wildlife Trusts mange praktiske projekter for at bevare og genoprette populationer af vandvol.



Vandmølle er for nylig vendt tilbage til Lindow Common naturreservat i Cheshire, UK, efter mange års fravær. Reserve rangers krediterer dette til bevaringsforvaltning, som omfattede udtynding af skovarealer.

ulv australsk hyrde blanding

Der er også indikationer på, at vandkvælen øges i antal i britiske områder, hvor den europæiske odder har vendt tilbage. Odderen går forud for den amerikanske mink.