Britiske vilde katte

REKLAME Billedkilde

DetVild kat(Felis silvestris) er Storbritanniens eneste vilde medlem af kattefamilien og minder meget om den indenlandske tabbykat. Nu begrænset til det skotske højland forsvandt vilde katte fra det sydlige England i det 16. århundrede, hvor den sidste registreret i det nordlige England blev skudt i 1849.

Wildlife and Countryside Act giver streng juridisk beskyttelse til vilde katte og deres huler. Vilde katte forveksles let med 'vildtlevende' katte, som er huskatte, der lever vilde, og hvoraf der i dag er omkring 900.000 i Storbritannien.



Bestanden af ​​vilde katte før avlssæsonen anslås til ikke at være mere end 2.000. Nogle estimater er endnu lavere, og udryddelse anses for sandsynlig.



Wild Cat Beskrivelse

Vilde katte måler mellem 45 og 80 centimeter (18 - 32 tommer) i længden og vejer mellem 3 og 8 kg (6 - 17,6 pund). Skulderhøjden er gennemsnitligt omkring 35 centimeter (14 tommer) og halelængden er ca. 30 centimeter (12 tommer).



sort tysk hyrde hvalp

Vilde kattepels er grå / brun i farve med cremet underkant og mørke striber. De afrikanske underarter har en tendens til at være lidt mindre og en lysere brun farve.

Som nævnt ligner den vilde kat tæt på den indenlandske tabbykat, men den vilde kat er mere stribet og har en bushier, stump ende, der er markeret med tykke sorte ringe.

Vilde kats levesteder

I sit oprindelige miljø kan den vilde kat tilpasses til en række forskellige naturtyper som savanne, åben skov og steppe. De beboer også hedejord med græsarealer, krat og skove i Skotland, nord for Edinburgh og Glasgow, men ikke på øerne. Om vinteren driver dårligt vejr dem ned i mere beskyttede skovklædte dale



Vilde katte laver i en rævjord, under træstammer, i hule træer, i sort eller i en øde buzzards reden.

Vilde katte diæt

Den vilde kat er en obligatorisk kødædende, ligesom alle katte og spiser næsten alle dele af enhver dræbte, den foretager; pelsen giver grovfoder, knoglerne calcium og kødet alt andet, faktisk har de sjældent brug for at drikke, fordi kød har et så højt vandindhold. Vildkatten bærer ofte parasitære orme i tarmen og spiser lange græsstrå for at hjælpe med at rydde sit system og sandsynligvis også for at opnå visse nødvendige syrer, der ikke er til stede i kød.

rødbrindle pitbull hvalp

Den vilde kat er en jæger af små pattedyr, fugle, kaniner, harer og vildt og andre væsner af samme størrelse. De tømmer undertiden og cache byttedyr for at vende tilbage til det senere.

Wild Cat Adfærd

Den vilde kat er ekstremt frygtsom. Det undgår at nærme sig menneskelige bosættelser. Den vilde kat lever ensom og har et område på omkring 3 kilometer i firkant. Hannerne overlapper intervaller med kvinder, men kvinder overlapper ikke intervaller med andre kvinder.

Vildkatte er hovedsageligt crepuscular (aktive i daggry og skumring). Som det er tilfældet med alle de mindre katte, kan vildkatte ikke brøle, men de bruger en række andre lyde til at kommunikere, herunder knurring, meow, purring og hvæsning.

Reproduktion af vilde katte

Vilde katte parrer sig i februar og marts og producerer 1 kuld med 3-5 killinger efter en drægtighedsperiode på 63 - 68 dage. Killinger er født med hår, men er blinde og døve. Deres øjne åbner efter 9 dage, og de kommer ud af hulen ved 4-5 uger gamle. De ledsager deres mor på jagtrejser efter 10 - 12 uger. Andet kuld forekommer lejlighedsvis i august. Vilde katte har en gennemsnitlig levetid på 12 år.

mobbe blå næse pitbull

Bevaringsstatus for vilde katte

Den vilde kat har lidt et betydeligt fald i befolkningen og anses nu for at være i alvorlig risiko for udryddelse i Storbritannien. Den skotske vilde kat er nu en kritisk truet art. Mammals Trust UK hævder, at arten siger, at en modernisering af de nuværende foranstaltninger for at beskytte og bevare befolkningen kan redde dem fra at dø ud. De bebrejder vildkattens tilbagegang ved indtrængen af ​​huskatgener i populationen, som kun har efterladt et par hundrede rene dyr i naturen.