Brun capuchin billeder og fakta

Brun capuchinDen brune capuchin (Cebus apella) er en klog, lille abe, hvis rækkevidde inkluderer et antal sydamerikanske lande, herunder Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Brasilien , Venezuela , Surinam , Argentina , Guyana , Paraguay og Fransk Guyana , Guyana . Brune kapuciner tilpasser sig godt til en række forskellige levesteder og kan findes i undergrunden og den midterste og nedre baldakin af savanneskove, subtropiske og tropiske regnskove såvel som mangrover.

Den brune capuchin-abe, som også er kendt som den sorte kapuciner og den tuftede capuchin, har en karakteristisk hætte af sort eller mørkebrun pels oven på hovedet. Det har også typisk mørke skæggebænke, sorte skind af pels over ørerne og mørkfarvede fødder og hænder. Abeens hovedfarve er lysebrun til sort, mens maven og skuldrene er lysere end resten af ​​kroppen. Den har en lang, mørk hale, der bæres i en tæt spole. Apenes mørke hætte siges at ligne de kapper, der bæres af Capuchin-munkene, for hvem den angiveligt er navngivet.

Brune kapuciner er små aber, der typisk vejer ca. 2,64 kg eller lidt under 6 pund. Dens samlede krops- og hovedlængde er ca. 444 mm eller ca. 17,5 tommer. Kvindelige brune kapuciner er normalt mindre i størrelse. Halen har omtrent samme længde som sin krop.

Disse små primater er altædende, hvilket betyder, at de vil fortære et stort udvalg af genstande, herunder frugt, nødder, vegetation, insekter, æg såvel som små hvirveldyr som frøer og små pattedyr. Brune kapuciner, der lever i nærheden af ​​vandet, spiser også skaller og krabber, og de er blevet observeret ved hjælp af værktøjer såsom sten til at knække disse vanskeligt åbne genstande fra hinanden.

Brune kapuciner er arboreale, hvilket betyder at de lever, jager og sover primært i træer. Denne primat er et territorialt dyr, der lever i grupper på ca. 18 dyr, der ledes af en dominerende mand. Unge mænd kan blive hos deres tropper, indtil de når seksuel modenhed, hvorpå de forlader for at finde en ny gruppe at leve i. Kvindelige brune kapuciner forbliver normalt hos deres familiegruppe.

Cebus apella ser ikke ud til at have en fast ynglesæson og er også polygame, hvor kvinder til tider parrer sig med mere end en mand. Brune capuchin-hunner føder normalt en baby, selvom de lejlighedsvis har tvillinger.

De vigtigste rovdyr af brune kapuciner er store rovfugle. Mennesker er imidlertid en endnu større trussel mod aben, da de ikke kun jager den efter mad, men også fanger et stort antal til at sælge som kæledyr. Derudover, fordi brune kapuciner er meget smarte, trænes de ofte til brug i film og tv-shows. Apen i de populære film 'Night at the Museum' var en brun capuchin. Nedbrydning og tab af levesteder er en anden trussel mod den brune capuchins befolkning

Heldigvis er den brune capuchin stadig ret almindelig og udbredt i naturen, og den er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring på IUCNs røde liste.

Billede af den brune capuchin af Frans de Waal, licens under Creative Commons Attribution 2.5 Generisk licens .

Nøgleord: Brun , sort



Brun capuchin, guianan brun capuchin er opført som mindst bekymret. Kvalificerer ikke til en mere risikovillig kategori. Udbredte og rigelige taxaer er inkluderet i denne kategori på IUCNs røde liste over truede arter

Lande
Brasilien , Fransk Guyana , Guyana , Surinam og Venezuela
Nogle fakta om
Brun capuchin

Voksenvægt : 2.643 kg (5.8146 lbs)



fawn blå næse pitbull

Maksimal levetid : 46 år



Kvindelig modenhed: 1703 dage

yorkie mix shih tzu

Drægtighed: 158 dage

Fravænning: 307 dage



Kuldstørrelse: 2

Kuld om året: 1

Interval mellem kuld: 671 dage



Vægt ved fødslen : 0,24 kg (0,528 lbs)

lab blandet med pitbull hvalp

Vægt ved fravænning: 1 kg (2,2 lbs)

Kilde: Alder , licenseret under DC

Flere dyr, der begynder med B