Cape Gannet Bird

Billedkilde

Cape Gannet (Morus capensis) er en let identificerbar havfugl på grund af sin store størrelse. Det er en del af familien Gannet: Sulidae. Cape Gannets ligner Northern Gannets bortset fra det faktum, at den nordlige Gannet er helt hvid bortset fra sorte vingespidser.

Cape Gannet samlede avlspopulation er omkring 150.000 fugle med 12% i Namibia, skønt antallet er faldet på de nambiske øer i løbet af de sidste halvtreds år og 88% i Sydafrika. Den største koloni af denne store havfugl findes på Malgas Island, Sydafrika.



Cape-Gannets ikke-ynglende rækkevidde strækker sig fra kystvandet ud for Guinea-bugten på Afrikas vestkyst til Mozambique på østkysten. Cape Gannets forekommer sjældent længere offshore end 100 kilometer, selvom der findes registreringer af fugle mere end 200 kilometer offshore for både Atlanterhavet og Det Indiske Ocean.



Cape Gannet Karakteristika

Cape Gannets kan vokse til at være 33 - 37 inches (84 - 94 centimeter) i længden og veje omkring 5,7 pounds (2.600 gram). De har et bredt vingefang, der kan måle 68 - 73 tommer (171 - 185 centimeter).

Cape Gannets har en hvid fjerdragt med sorte haler og sorte vingekanter og vingespidser. Deres kroner og baghals er gule i farve, og de har markante sorte stregmarkeringer omkring deres øjne og næb. Deres næb (næb) er spidse og er lyseblå i farven. Disse snehvide havfugle har fine tandninger tæt på spidsen af ​​deres regninger, som hjælper dem med at fange fisk, og fordi de kommer ind i vandet med en sådan kraft, har de ingen ydre næsebor, hvor vand kan tvinges ind.



Når man dykker efter fisk, kan disse store havfugle ramme vandet med hastigheder på omkring 40 - 120 kilometer i timen.

Ved første øjekast ville det være let at forveksle Cape Gannet med Galapagos Masked Booby Bird, da de ser meget ens ud, da de sorte linjer omkring øjnene og næbbasen ikke er så defineret i Booby Bird.

Cape Gannet Habitat

Cape Gannet er strengt en havfugl. Inden for sin normale rækkevidde er Cape Gannets begrænset til kontinentalsoklen, ikke mere end 100 kilometer fra kysten. Lejlighedsvis er disse store havfugle blevet registreret i oceaniske farvande.



Cape Gannet Diet

Cape Gannets er fisk, der spiser fugle som de fleste havfugle, der springer og dykker fra store højder ned i havet og griber deres bytte. De foretrækker sardiner og andre stimulerende pelagiske fisk som Pilchards. De spiser omkring 300 gram fisk om dagen.

Cape Gannet Adfærd

Cape Gannets er meget kraftfulde flyveblade, der ofte glider lufttermisken for at forstærke deres flyvning. Denne teknik til klapglidning er en mere energiforbrugende flyveteknik end den anden dynamiske souring, der bruges af andre store havfugle, såsom Albatrossen. Cape Gannets er generelt stille til søs, men når de i kolonier udsender et raspende kald 'arrag arrah'.

Cape Gannets er ikke strengt trækfugle, og flertallet forbliver inden for 500 kilometer fra deres ynglested året rundt, med muligheden for, at nogle voksne mandlige Gannets fortsætter med at bruge ynglepladserne som rastepladser i hele den ikke-ynglende sæson.

Cape Gannets yngler på kun 6 øer ud for Nambias og Sydafrikas kyst.

      • Nambia, SA - Mercury Island, Ichaboe Island og Possession Island.
      • Sydafrika - Bird Island (Lambert's Bay), Bird Island (Algoa Bay) og Malgas Island.
      • Cape Gannets nest i store, tætte kolonier på flade eller skrånende øer.

Reproduktion af Cape Gannet

Cape Gannet ynglesæson begynder omkring august / september tid og kan vare indtil næste april. Som de fleste havsule er mænd og kvinder sammen over flere ynglesæsoner. De bygger deres reder ud af affald med et par knogler og fjer blandet ind og anden vegetation. Hvor æglæggere er knappe, lægges æg på bar jord.

Omhyggelige parringsritualer udformes ved reden, hvor både mandlige og kvindelige strækker deres hals mod himlen og banker deres regninger sammen.

Den kvindelige Cape Gannet lægger typisk et enkelt æg omkring oktober, som er lyseblå i farve, der hurtigt bliver overtrukket med brun guano. Både den mandlige og den kvindelige del inkubation af ægget, der varer omkring 40 - 46 dage.

Cape Gannets bruger deres svømmefødder i inkubationsprocessen, hvorved fodwebene vikles rundt om ægget, der omgiver det med varmen fra de rige blodkar.

Ved fødslen er klækningen en mørk, plettet farve, blind, har ingen fjer, og næbbet er bleg. Udklækningen er meget lille og vejer kun omkring 70 gram. Det tager omkring tre uger for ungdommen at nå op på en tredjedel af størrelsen på en voksen solsikke, hvilket er ret hurtig vækst.

blå tysk hyrde hvalp

Omkring otte uger vejer kyllingen mere end den voksne Gannet og forbliver på denne måde, indtil den bliver en nybegynder i en alder af 97 dage gammel. Kyllingen er passet af begge forældre indtil dette tidspunkt, og så er den i stand til at gå ud på havet for at foder for sig selv.

Levetiden for en Cape Gannet er omkring 17 år.


Cape Gannet Conservation Status

Cape Gannet er opført som en 'sårbar', da antallet er faldet på grund af dets lille avlsområde. Overudnyttelse af sit bytte af menneskelige fiskerier, forstærket af forurening, forårsager et kontinuerligt fald i kvaliteten af ​​de omkringliggende farvande til foder. Collaspen af ​​det nambiske sardinfiskeri har været en væsentlig tilbagegang af de nambiske havsulepopulationer. Ansjoser erstatter kun sardiner midlertidigt og delvist i deres kost, når sidstnævnte bliver knappe. Andre trusler inkluderer rovdyr som den store hvide pelikan, der er en betydelig trussel mod havkyllinger.

Hjælp til bevarelse

I Sydafrika er Lambert's Bay og Bird Island naturreservater, og Malgas Island ligger inden for West Coast National Park. Bird Island er nu en del af Addo Elephant National Park. I Namibia administreres de tre avlsøer af fiskeriministeriet. Alle seks øer er blevet identificeret som vigtige fugleområder. Olierede fugle rehabiliteres med succes i Sydafrika, og arten er beskyttet af loven.