Capuchin Aber

REKLAME Billedkilde

DetCapuchin Aberer gruppen af ​​aber fra den nye verden klassificeret som slægten Cebus.

Rækken af ​​Capuchin Monkeys inkluderer Mellemamerika (Honduras) og Mellemamerika (Mellem Brasilien, Østlige Peru, Paraguay). Capuchin Monkeys ligner generelt broderne fra deres navnebror.



rød næse pitbull



Deres krop, arme, ben og hale er alle mørkfarvede (sort eller brun), mens ansigt, hals og bryst er hvide og deres hoved har en sort hætte. Capuchin Monkeys når en længde på 30 til 56 centimeter (12 - 22 inches) med haler, der er lige så lange som deres krop. Capuchin Aber vejer op til 1,3 kg (2-3 pund) med hjerner med en masse på 35 - 40 gram. De betragtes som de mest intelligente aber fra den nye verden.

Ligesom de fleste New World-aber er Capuchin Monkeys daglige og arboreale. Med undtagelse af en middagslampe bruger de hele dagen på at søge efter mad. Om natten sover de i træerne, klemt mellem grene. Capuchinaber er ikke krævende med hensyn til deres habitat og kan derfor findes i mange forskellige områder. Blandt capuchins naturlige fjender er store falkoner, katte og slanger.



Capuchin Monkey's kost er mere varieret end andre aber i familien Cebidae. Capuchin Aber er altædende og spiser ikke kun frugt, nødder, frø og knopper, men også insekter, edderkopper, fugleæg og små hvirveldyr. Capuchin Aber, der bor i nærheden af ​​vand, spiser også krabber og skaldyr ved at knække deres skaller med sten.

Capuchin Monkeys er let anerkendt som 'orgelsliber' aber og holdes undertiden som eksotiske kæledyr. De bruges også undertiden som servicedyr. Nogle gange plyndrer de marker og afgrøder og betragtes som besværlige af nærliggende menneskelige befolkninger. I nogle regioner er de blevet sjældne på grund af ødelæggelsen af ​​deres habitat.

Capuchin Monkeys lever sammen i grupper på 6 til 40 medlemmer. Disse grupper består af beslægtede hunner og deres afkom samt flere hanner. Normalt er grupper domineret af en enkelt mand, der har primære rettigheder til at parre sig med hunnerne i gruppen. Gensidig pleje såvel som vokalisering fungerer som kommunikation og stabilisering af gruppedynamikken. Capuchin Aber er territoriale dyr, der markerer et centralt område af deres territorium med urin og forsvarer det mod ubudne gæster.



Kvinder bærer unge hvert andet år efter en 160 til 180 dages drægtighed. De unge klamrer sig til deres mødres bryst, indtil de er større, når de bevæger sig tilbage til hende. Voksne mandlige kapuciner deltager sjældent i omsorgen for de unge. Inden for 4 år for kvinder og 8 år for mænd bliver unge fuldt modne. I fangenskab har enkeltpersoner nået en alder på 45 år, selv om den forventede levetid i naturen kun er 15 til 25 år.

I løbet af myggesæsonen knuser Capuchin Monkeys tusindben og gnider resterne på ryggen. Dette fungerer som et naturligt insektmiddel.

Slægt: Cebus - Guldmavet Capuchin Monkey

DetGuldmavet Capuchin Monkey(Cebus xanthosternos), er en af ​​flere arter af New World-aber. Guldmavede Capuchinaber har en markant gul til gyldenrød bryst, mave og overarme. Deres ansigt er lysebrunt, og deres hætte, som capuchinerne først blev navngivet for, er en mørkebrun / sort eller lysebrun. Et bånd af kort hår omkring den øverste del af ansigtet med plettet farvning kontrasterer de mørkere omgivende områder. Deres lemmer og hale er også mørkt farvede.

tysk hyrde rottweiler pitbull mix

Guldmavede Capuchinaber er begrænset til den atlantiske skov i det sydlige Bahia, Brasilien på grund af høj grad af indblanding fra mennesket. Kun 300 personer overlever. Bevarelsesstatus - kritisk truet.

Slægt: Cebus - Tufted Capuchin Monkey

DetTufted Capuchin Monkey(Cebus apella), også kendt som Brown Capuchin eller Capuchin med sort kappe, er en ny verdensprimat fra Sydamerika. Det er en af ​​de mere udbredte arter af primater i neotropika. Tuftede kapuciner er altædende dyr, der hovedsagelig fodrer med frugt og hvirvelløse dyr, selvom de undertiden lever af små hvirveldyr ( firben og fuglekyllinger) og andre plantedele.

pomsky halv husky halv pomeranian

Ligesom andre kapuciner er disse sociale dyr, der danner grupper på 8 til 15 individer og ledes af en alfa eller dominerende mand. Tufted Capuchin er mere kraftfuldt bygget end de andre capuchins, med ru pels og en kort, tyk hale. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Cebus - Hvidfrontet Capuchin-abe

DetHvidfront Capuchin Monkey(Cebus albifrons), er en ny verdens primat, endemisk i seks forskellige lande i Sydamerika: Bolivia, Brasilien, Colombia, Venezuela, Ecuador og Peru. Arten er også opdelt i flere forskellige underarter. Ligesom enhver anden capuchinaber er det også et altædende dyr, der primært fodrer med frugt, selvom det også kan spise hvirvelløse dyr og andre plantedele. Det er et polygamt dyr og lever i forholdsvis store grupper (15 op til 35 individer), der føder en enkelt ung med 2 års intervaller. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Cebus - Hvidhovedet Capuchin-abe

(billedet øverst på siden)

DetHvidhovedet Capuchin Monkey(Cebus capucinus), også kendt som den hvide-ansigt Capuchin eller White-throated Capuchin, er en lille New World abe af familien Cebidae. Indfødt i skovene i Syd- og Mellemamerika er hvide-halsede kapuciner vigtige for regnskovens økologi ved deres rolle i spredning af frø og pollen. Ligesom andre aber i slægten Cebus er hvidehovedkapuciner opkaldt efter rækkefølgen af ​​Capuchin-krigere: de kapper, der bæres af disse krigere, ligner meget abernes hovedfarve.

Hvidehovedkapuciner har for det meste sort pels med hvid til gullig pels omkring det nøgne, lyserøde ansigt og på skuldrene; og selvfølgelig hvide struber. Et V-formet område med sort pels på hovedet er karakteristisk. Halespidsen holdes ofte oprullet, hvilket giver hvidehovedkapuciner tilnavnet 'ringhale'. Voksne kan nå en længde på 435 millimeter og en vægt på 3,9 kg. Deres hale er præhensil. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Andre Capuchin Aber

DetSort Capuchin Monkey(Cebus nigritus), er en capuchin abe fra Sydamerika. Det findes i Brasilien og Argentina. Den robuste tuftede Capuchin (Cebus nigritus robustus) er en underart af den sorte Capuchin, der er endemisk i Brasilien. Bevaringsstatus - Sårbar.

DetSortstribet Capuchin Monkey(Cebus libidinosus), er en ny verden capuchin abe fra Sydamerika. Det findes i Brasilien, Argentina og Paraguay.

border collie tysk hyrde mix

DetBlond Capuchin-abe(Cebus queirozi) er en påstået ny capuchin abeaart, der blev opdaget i begyndelsen af ​​2006 af zoologiforskere fra Federal University i Pernambuco, nær Recife, nordøstlige Brasilien. Pontes sagde, at 'så snart jeg så aben med sit gylden-gule hår og den hvide tiara på hovedet, vidste jeg, at det var en ny art'.

DetKaapori Capuchin Monkey(Cebus kaapori) er en capuchin abe endemisk til Brasilien. Denne art findes i de brasilianske stater Para og Maranhao. Tidligere betragtet som en underart af Weeper Capuchin (Cebus olivaceus), blev den for nylig hævet til artsstatus. Bevaringsstatus - Sårbar.

DetStorhovedet Capuchin Monkey(Cebus apella macrocephalus), er en underart af den tuftede kapucin fra Sydamerika. Det findes i Brasilien, Colombia, Ecuador og Peru. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetWeeper Capuchin Monkey(Cebus olivaceus), er en New World capuchin abe fra Sydamerika. Det findes i Brasilien, Guyana, Fransk Guyana, Surinam og Venezuela. Bevaringsstatus - mindst bekymring.