Almindelig flodhest

Billedkilde

DetAlmindelig flodhest(Hippopotamus amphibius) kan findes i søerne, sumpene og langsomstrømmende floder i Vest-, Central-, Øst- og Sydafrika. De kan veje så meget som tre og et halvt ton, og deres 'hud' (hud) kan veje op til et halvt ton alene. Den fælles flodhest kan måle op til 13 fod lang (dobbelt så lang som et meget højt menneske) og 5 fod høj.

Almindelige flodhestegenskaber



labrador border collie mix

Den flodheste har en fyldig, klodset krop, som balancerer på fire korte stumpede ben. Disse 'stumpede' ben er ret alsidige. Hver flodhestfod har 4 tæer, og selvom de er svømmehud til vandforbrug, sprøjtes de jævnt nok til at understøtte flodhesten, når den er på land.



En flodhestehud er normalt gråbrun og er fuldstændig hårløs, bortset fra et par børster omkring munden og halen. Selvom flodhesten ikke har svedkirtler i huden (som en gris), har de specielle kirtler, der producerer en rød væske. Denne røde væske beskytter deres hud mod solen og mod infektioner, selvom de er stærkt afhængige af koldt vand og mudder for at forhindre overophedning og dehydrering. Produktionen af ​​denne væske øges hurtigt, når flodhesten er ophidset.

Flodhesten har et hoved formet som en enorm næseparti (kvindelige hoveder er lidt mindre). En flodhest små øjne, små ører og næsebor placeres højt på deres hoveder - dette gør det muligt for flodhesten at lugte, se og ånde, mens det meste af kroppen er nedsænket under vandet.



Selvom flodheste ikke kan svømme, fordi deres kroppe er for tætte til at flyde, tilbringer de det meste af dagen i vandet. Flodheste kan forblive under vandet i ca. 6 minutter ad gangen - for at gøre dette trækker de dybt ind og lukker deres ører og næsebor. Da flodheste ikke kan svømme, bevæger de sig ved at skubbe deres fødder fra flodlejet og galoppere rundt om bunden af ​​floden i en overraskende yndefuld stil, der kan ligne en balletdanser.

Hippos enorme mund består af læber, der er 2 meter brede og tænder, der kan bide en 10 fods krokodille i halvdelen. Flodheste kan åbne deres mund til en massiv 150 grader eller 4 fod bred, som viser deres store brosme-lignende hjørnetænder og knivskarpe fortænder, der er i stand til at bide en lille båd i halvdelen.



Almindelig flodhestadfærd

Tro det eller ej, disse store, føjelige dyr er faktisk meget aggressive. På trods af deres størrelse kan flodheste køre et menneske og kan nå hastigheder på 30 miles i timen. Flodheste har udviklet nogle velkendte ritualer for at vise aggression - det store 'gab' betyder ikke, at flodhest er træt, det er en af ​​deres mest aggressive former og viser konfrontation i vandet. Som udgangspunkt er det uforudsigeligt, at alt, der kommer i vejen, bliver bidt eller trampet.

Her er nogle mere almindelige aggressive ritualer for den fælles flodhest:

  • Møbelbadning - de bruger halerne til at padle møllen for at vise dominans - normalt udført af tyre (flodheste).

  • Opdræt, lunging og sammenstød med kæber.

  • Vender angriber med åben mund - hovedsagelig udført af en defensiv kvinde, når hun beskytter sine unger.

Andre lyde og handlinger, der viser aggression, er:

  • Vand-scooping, hoved ryster, opladning og jagter.

  • Gryntende, brølende og udånder eksplosivt over eller under vandet.

Mandlige flodheste har også en underdanig opførsel - her er nogle eksempler:

  • Nærmer sig i en krøllet stilling - lavt hoved - dette er en handling af en underordnet mand (en der har mindre dominans) til en dominerende mand.

  • Liggende liggende (lavt, med ansigtet nedad) på land - dette sker normalt, når den mandlige flodhest er en trussel om at forstyrre en kalvebørnehave - de kan undslippe kvindens vrede ved at lægge liggende

Flodheste er almindelige dyr, hvilket betyder, at de bevæger sig rundt i grupper og nyder selskab med andre. Flodheste lever i flokke på 10 - 40 individer, men flokke på 100 eller flere flodheste er dog blevet observeret. Den dominerende han er den eneste, der har lov til at parre sig med flokkenes hunner, selvom han undertiden tillader en underordnet mand at parre sig.

hunderacer, der ligner ulve

Det dominerende flodhestemands territorium er godt markeret med sin gødning. Dugens effektive duft advarer andre mandlige flodheste, der måske prøver at invadere hans territorium. Nogle gange kan der opstå slagsmål, når territoriet trues af en rivaliserende flodhest, der resulterer i skade og undertiden død.

Flodheste er ikke modtagelige for sygdom, derfor kan antallet af dem stige hurtigt i egnede habitater og forhold. En flodhest kun rovdyr er andre flodheste og desværre mennesker, der jager dem efter deres huder, stødtænder og kød.

Bølgningen af ​​en tyrflodhest måler 115 øreopdelte decibel og lyder som et løvebrøl.

Almindelig flodhest diæt

Selvom flodheste har meget skarpe tænder og er meget store dyr, er de faktisk planteædere, hvilket betyder, at de ikke spiser kød, kun planter. Flodheste forbliver muligvis i vandet hele dagen, men om natten kommer de ud af søerne, sumpene og damme og går mod græsset for at græsse.

De er utroligt smidige dyr og gode klatrere for deres størrelse. Om natten klatrer de op ad stejle bredder for at græsse på græs. De kan komme igennem omkring 100 pund græs på en nat. Denne græsning fortsætter det meste af natten, så før solopgang går de tilbage i vandet og sumpe for at fordøje deres mad og til en anden dag med at dase under vandoverfladen.

Almindelig reproduktion af flodhest

Mandlige flodheste er omkring 7 år gamle og kvinder omkring 9 år gamle, når de bliver parrede. Flodhesteparring sker normalt inden for de tørre årstider, når de fleste flodheste er samlet omkring vandkilder. Parring finder normalt sted under vandet. Den kvindelige flodhest vil bære sin baby i cirka 240 dage. Når tiden kommer til at føde, adskiller hun sig fra flokken og isolerer sig.

En enkelt kalv fødes, normalt under vandet, og mor og kalv forbliver sammen væk fra flokken i mellem 10 og 44 dage. Moderflodhesten vil skubbe sin kalv op til vandoverfladen for at få sit første åndedrag, og derefter vil kalven trække vejret, lukke næseborene, folde ørerne og sænke sig ned til sygeplejerske på sin mor.

En kvindelig flodhest føder en enkelt kalv hvert andet år. Kalve fødes normalt i regntiden og vejer omkring 93 pund ved fødslen. Kalve begynder at spise græs omkring 3 uger gamle, men de vil fortsætte med at amme fra sin mor i omkring et år. Alvorlig græsning om natten begynder omkring 5 måneder gammel. Kalve holder sig tæt på deres mødre for at beskytte dem, ikke kun fra krokodiller og løver, men fra flodheste, der mærkeligt nok ikke gider kalvene på land, men kan angribe unge hanner i vandet.

På land kan kalvene også blive trampet af flodhestene under jagten, kampene og trampet. Hvis en mandlig flodhest kommer tæt på den unge, vil en mor flodhest pøbel den mandlige flodhest, som derefter vil ligge lavt og stadig fortælle hende, at han ikke mente nogen skade. Det er usikkert, hvorfor de mandlige flodheste angriber de unge mandlige flodheste, måske fordi de er mænd og ses som en trussel. Oftest udvikles planteskoler, der indeholder mange små kalve, der er beskyttet af 1-7 køer, mens de andre mødre går og græsser.

Almindelig bevaringsstatus for flodhest

Flodhestpopulationer over hele kontinentet er truet af tab af levesteder og ureguleret jagt. Flodhesten er flyttet til den såkaldte rødliste udarbejdet af World Conservation Union (IUCN) i maj 2006. Dette betyder, at den fælles flodhest nu er i alvorlig fare for udryddelse.