Almindelig isfisk

Billedkilde

DetAlmindelig isfisk(Alcedo atthis), er en af ​​Britains mest farvestrålende og interessante fugle.

Jack Russell Terrier-blandinger

Kingfishers er udbredt, især i det centrale og sydlige England og bliver mindre almindelige længere mod nord, men efter nogle fald i det sidste århundrede øges de i øjeblikket i deres rækkevidde i Skotland.



Kingfishers findes af stille eller langsomt flydende vand som søer, kanaler og floder i lavlandsområder. Om vinteren flytter nogle individer til flodmundinger og kysten. Lejlighedsvis besøger de måske havedamme i passende størrelse.



Antallet af ynglende par i Storbritannien er 6.100 (4.400 i Storbritannien og 1.700 i Irland).

Kingfisher Beskrivelse



Almindelige isfiskere måler 17 - 19 centimeter i længden, vejer mellem 34 - 46 gram og har et vingefang på 25 centimeter. Deres næb er omkring 4 centimeter langt og spids. Kingfishers har korte, orange farvede ben. Kingfishers er meget farvestrålende. Farven på deres vinger er en blå / grøn farve, og deres overdel, rumpe og hale er lyseblå. Deres underkant er lys orange og de har en lille, hvid bib under deres næb på halsen.

Kingfishers-hovedet er blåt med orange mærker foran og bag fugleøjnene og et hvidt mærke på hver side af hovedet. Disse lyse, smukke farver er tydeligere, når fuglen er på flugt.

Mandlige isfiskere og kvindelige isfiskere er næsten identiske bortset fra en orange farve med en sort spids på den nedre del af hunnens næb / kæber. Unge isfiskere ligner de voksne i udseende, men de har matere og grønnere overdele, lysere underdel, sort næb og oprindeligt sorte ben.



Kingfishers har meget skarpt syn. Kingfisher har monokulært syn (hvor hvert øje bruges separat) i luften og kikkertvision (hvor begge øjne bruges sammen) i vand. Undervandsvisionen er ikke så skarp som i luften, men evnen til at bedømme afstanden til bevægende bytte er vigtigere end billedets skarphed.

husky hvalpe, der forbliver små

Den fælles kingfisher har ingen særlig sang, men de vokaliserer ved hjælp af et skingrende 'tsee' eller 'tsee-tsee' opkald. Deres flyopkald er en kort skarp fløjte, chee, gentaget to eller tre gange. Angstfulde fugle udsender en barsk, shrit-it-it, og nestlinger kalder på mad med en skurrende lyd.

Kingfisher habitater

I tempererede regioner beboer isfisker klare, langsomstrømmende vandløb og floder og søer med godt vegeterede bredder. Kingfishers findes ofte i krat og buske med overhængende grene tæt på lavt åbent vand, hvor de jager. Om vinteren er isfuglen mere kystnær og fodrer ofte i flodmundinger eller havne og langs stenede kyster.

mørk farvet tysk hyrde

Kingfisher diæt

Kingfishers fodrer med akvatiske insekter som guldsmedlarver og vandbiller og små fisk, der spænder fra 1 tomme til 5 inches lange, såsom sticklebacks, minnows, lille mort og ørred. Cirka 60% af fødevarerne er fisk. Om vinteren foder isfisk op på krebsdyr inklusive ferskvandsrejer. Den almindelige isfugl jager fra en aborre 1-2 meter over vandet, på en gren, stolpe eller flodbred med næbbet pegende nedad, når det søger efter bytte.

Kingfisher-fuglen vipper på hovedet, når der registreres mad for at måle afstanden og styrter stejlt ned for at gribe sit bytte normalt ikke dybere end 25 centimeter (19 tommer) under vandoverfladen.

Vingerne åbnes under vand, og de åbne øjne er beskyttet af det gennemsigtige tredje øjenlåg. Fuglen stiger næb først fra overfladen og flyver tilbage til sin aborre. Ved aborre justeres fisken, indtil den holdes tæt på halen og bankes mod aborre flere gange. Når fisken er død, sluges den først. Et par gange hver dag genoplives en lille grålig pellet af fiskeknogler og andre ufordøjelige rester.

Kingfisher Adfærd

Som alle isfiskere er den almindelige isfugl meget territorial. Da det skal spise omkring 60% af sin kropsvægt hver dag, er det vigtigt at have kontrol over en passende strækning af floden. Det er ensomt det meste af året og ligger alene i tungt dække. Hvis en anden isfisk kommer ind på dets område, kan begge fugle 'vise sig' fra siddepinde og slagsmål. En fugl vil gribe de andre næb og prøve at holde den under vand. Par dannes om efteråret, men hver fugl bevarer et særskilt område, generelt mindst 1 kilometer langt.

Kingfisher Reproduktion

Kingfisher frieri finder sted om foråret. Hanen nærmer sig kvinden med en fisk i næbbet. Han vil holde det, så fiskens hoved vender udad og forsøger at fodre det til hunnen. Hvis han ikke har succes, spiser han simpelthen fisken selv. Han bliver muligvis nødt til at gentage denne fodringsadfærd i et stykke tid, før parring finder sted. Kingfishers laver huler i sandede flodbredder. Buret består af en vandret tunnel med et redekammer i slutningen og er normalt omkring en meter lang.

Hunnen lægger ca. 5 eller 7 hvide, blanke æg, men lægger nogle gange op til 10 æg. Æggene har i gennemsnit 1,9 centimeter i bredden, 2,2 centimeter i længden og vejer cirka 4,3 gram, hvoraf 50% er skal. Hannen og kvinden deler jobbet med at inkubere æggene i cirka 20 dage. Begge inkuberer om dagen, men kun den kvindelige isfisker inkuberer om natten. Æggene klækkes om 19-20 dage, og de unge forbliver i reden i yderligere 24-25 dage, nogle gange længere. Når de er store nok, kommer unge fugle til indgangen til hulen for at blive fodret. To til tre yngler kan opdrættes i en sæson.

I ynglesæsonen kan man ofte se isfiskere jage rundt i de dybe bassiner, der dannes i flodernes bøjninger. Disse steder er rige på de unge fisk, som isfiskerne fodrer til deres unge. En sulten yngling af en Kingfisher kan kræve over 100 fisk om dagen fra deres forældre.

De tidlige dage for de unge isfiskere er de farligste. Cirka fire dage efter at have forladt rederne, vil de nybegyndere tage deres første dyk i vandet for at finde bytte. Desværre kan de, der ikke har lært at fiske på dette tidspunkt, blive vandtætte og drukne. Cirka halvdelen overlever mere end en uge eller to.

blue heeler og border collie mix

Meget få fugle lever længere end en ynglesæson. Den ældste kingfisher, der blev registreret, var 21 år gammel.

Kingfisher Conservation Status

Kingfishers er meget følsomme over for koldt vejr, og en særlig barsk vinter kan alvorligt reducere isfiskpopulationer. Kingfisher-populationer svinger meget på grund af dette. De er dog ikke opført på IUCNs rødliste.