Fælles Palm Civet

Billedkilde

DetFælles Palm Civet(Paradoxurus hermaphroditus), også kendt som 'Asian Palm Civet' 'Musang' eller 'Toddy Cat', er et pattedyr i katstørrelse, der bor i de sydøstasiatiske tropiske regnskove. The Common Palm Civet findes fra Himalaya og det sydlige Kina til Filippinerne, den malaysiske halvø og de indonesiske øer.

The Common Palm Civet er et meget adaptivt dyr og kan leve i tætte skove, landbrugsområder og endda sammen med mennesker.



Almindelige Palm Civet-egenskaber



Common Palm Civet vejer omkring 3,2 kg (7 pund) og har en kropslængde på 53 centimeter (21 tommer). Den fælles palme har en halelængde på 48 centimeter (19 tommer). Dens lange, tætte krop er dækket af groft, lurvet hår, der normalt er en grålig farve.

Common Palm Civet har sorte markeringer på fødderne, ørerne og næsepartiet. Det har også tre rækker med sorte markeringer på hoveddelen.



Markeringerne på ansigtet ligner vaskebjørne ansigtsmarkeringer. Halen har ikke ringe, i modsætning til lignende arter af palme-civet. Common Palm Civet har skarpe kløer, der gør det muligt at klatre i træer og husrender.

Fælles Palm Civet Diet

The Common Palm Civet er en natlig altædende. Dens primære fødekilde er frugt såsom chiku (fra et langlivede, stedsegrønne træ, der er hjemmehørende i den nye verdens troper), mango (en tropisk frugt af mangotræet) og rambutan (et mellemstort tropisk træ). Det har også en forkærlighed for palmesaft, der, når den er gæret, bliver 'toddy', en sød spiritus.

The Common Palm Civet er også glad for kaffekirsebær. De spiser den ydre frugt, og kaffebønnerne passerer gennem fordøjelseskanalen. En dyr kaffe kaldet 'kopi luwak' er angiveligt lavet af disse kaffebønner. Kopi luwak siges at have en gamy smag og sælger for mere end $ 100 per pund.



Almindelige Palm Civets spiser også krybdyr, æg og insekter.

Almindelig Palm Civet Habitat

Almindelige Palm Civets lever i tropiske skovklædte levesteder, parker og forstæder, hvor modne frugttræer og figentræer vokser og uforstyrret vegetation.

Almindelig Palm Civet Reproduktion

Navnet på Common Palm Civets arter kommer fra det faktum, at både mandlige og kvindelige har duftkirtler under halen, der ligner testikler. Det kan sprøjte en skadelig sekretion fra disse kirtler. Den almindelige palmecivet er ensom, natlig og arboreal. Almindelige Palm Civets tilbringer dagen med at sove i et hul i et træ. Almindelige Palm Civets er territoriale.

Almindelige Palm Civets reproducerer hele året, selvom det er blevet registreret, at killinger oftest ses fra oktober til december. Killinger er født i et kuld på 2 til 5 unge. Palm civets bliver seksuelt modne efter 11 til 12 måneder. I fangenskab kan den almindelige palmecivet leve op til 22 år.

Unge fødes i hulhuler i træ eller i klodser. I korte parringsperioder, og når hunnerne har deres unger, besætter civeterne hviletræer sammen.

chokolade lab pit bull blanding

Almindelig Palm Civet Adfærd

Almindelige Palm Civets foder hovedsageligt om natten. Sandsynligheden for at støde på rovdyr i løbet af dagen kan have foretrukket natlig foderfærd. Aktivitetsperioden fra omkring kl. 18 om aftenen til kl. 4 om morgenen er påvirket af dagslys. Palm civets bliver kun aktive efter mørke og trækker sig tilbage til hvilesteder lige før daggry.

Ved foder i samme område bruger civeter gentagne gange de samme hviletræer. Hviletræer med vinstokke og huller foretrækkes af civeterne og bruges i flere på hinanden følgende dage.

Interessante fakta om Common Palm Civet

I Sri Lanka er palme-civet kendt som 'Uguduwa' af det singalesiske samfund. I de fleste dele af øen bliver civeterne en trussel for folket på grund af det faktum, at det kuldes i lofter og lofter i almindelige husstande og derefter laver høje lyde om natten, der forstyrrer søvnen for husets indbyggere deres bevægelser og kampe).

Palm Civet Conservation Status

Almindelige Palm Civets er klassificeret som 'Mindst bekymring'. Det er rigeligt i sit naturlige område og er ikke truet.