Østlige lavlandsgorillaer

Billedkilde

DetØstlig lavlandsgorilla(Gorilla beringei graueri) findes kun i de tropiske skove i det østlige Zaire, Afrika.

Eastern Lowland Gorilla Karakteristika

Ligesom de vestlige gorillaarter går de østlige lavlandsgorillaer på alle fire, men de bruger knoglerne på deres hænder i stedet for deres palmer.



Østlige lavlandsgorillaer er mere robuste i udseende end de vestlige lavlandsgorillaer, der har længere tænder, en stærkere kæbe og en bredere krop.



Østlige lavlandsgorillaer har sorte frakker, som hos mænd ligesom andre gorillaer bliver sølv bagpå, når dyret modnes.



Ligesom andre gorillaer har den østlige lavlandsgorilla små ører og brede næsebor. Voksne mænd er 175 centimeter høje og vejer 165 kg. Mandlige østlige lavlandsgorillaer er næsten dobbelt så store som kvinder.

Eastern Lowland Gorilla Behavior

Den østlige lavlandsgorilla har en veludviklet social struktur, og de bor og rejser i familiegrupper. Hver familiegruppe inkluderer normalt en dominerende silverback mandlig gorilla, tre uafhængige voksne kvindelige gorillaer og fire eller fem unge gorillaer. Underordnede mandlige gorillaer kan også findes i grupperne. Større grupper på 15 - 20 medlemmer og endda op til 30 medlemmer er også blevet optaget.

Kvindelige østlige lavlandsgorillaer forlader deres fødselsgrupper for at slutte sig til andre grupper eller enlige mandlige gorillaer, når de når seksuel modenhed omkring 7 eller 8 år. Båndene mellem disse ikke-relaterede voksne kvindelige gorillaer er løse, og kun relaterede kvindelige gorillaer (fx mor / datter, søstre) vil gifte sig med hinanden.



Reproduktion af østlige lavlandsgorilla

Mandlige østlige lavlandsgorillaer modnes senere end kvindelige østlige lavlandsgorillaer og opdrætter først 15 til 20 år. Cirka halvdelen af ​​alle mandlige gorillaer forlader deres fødselsgruppe i puberteten og rejser alene eller sammen med andre underordnede mandlige gorillaer, indtil de opretter deres egen gruppe. Når en mandlig gorilla har oprettet en gruppe, vil han højst sandsynligt blive hos denne gruppe for livet, medmindre han udstødes af en anden mandlig gorilla. Kampene om adgang til kvindelige gorillaer blandt dominerende silverbacks og ensomme mænd er intense og kan resultere i døden.

Voksne kvindelige gorillaer føder en baby ca. hvert 4. år, selvom et overlevende barn kun produceres hvert 6. til 8. år på grund af høj spædbarnsdødelighed i de første 3 leveår. En babygorilla fødes med en vægt på 1,8 - 2 kg (4 - 4,4 pund) efter en svangerskabsperiode på 251 - 295 dage. Babygorillaer bæres rundt af deres mødre og begynder at gå efter 30-40 uger. Gorilla spædbørn ammer i ca. 12 måneder. Babygorillaen kan kravle omkring 9 uger gammel og kan gå omkring 35 uger gammel. Spædbarnsgorillaer forbliver normalt hos deres mor i 3 til 4 år og modnes omkring 11 til 12 år gamle. Spædbarnsgorillaer fravænes fra 2,5 til 3 år.

Eastern Lowland Gorilla Life Cycle

Hyppigheden og varigheden af ​​seksuel aktivitet i gorillaer er lav sammenlignet med andre store aber. Kun silverback, eller dominerende mandlig gorilla, har lov til at parre sig med de voksne kvindelige gorillaer i hans gruppe. Mænds reproduktive succes afhænger af opretholdelsen af ​​eneret til voksne kvinder, hvilket sikres ved at mænd danner en permanent bånd med hver kvindelig gorilla i en social gruppe. Dannelsen af ​​disse obligationer holder voksne kvindelige gorillaer fra at forlade gruppen eller parre sig med andre mandlige gorillaer. Normalt stille dyr, gorillaer er usædvanligt høje under kopulation (parring). Gorillaer lever 30-40 år i naturen; 40 - 60 år i fangenskab.

Eastern Lowland Gorilla Diet

Østlige lavlandsgorillaer spiser for det meste blade og anden vegetation snarere end frugt. Østlige lavlandsgorillaer fodrer normalt om morgenen og eftermiddagen og hviler omkring middagstid. De laver reder af grene og blade om natten, og forskere bruger reden og scat-information indsamlet fra disse steder til at estimere antallet af gorillaer i en gruppe og til at bestemme deres diæt.

Eastern Lowland Gorilla Vocalisation and Intelligence

Østlige lavlandsgorillaer kan lave op til 25 vokaliseringer såsom grynt, griner, tud, bjef og skrig, hver med sin egen specifikke betydning.

Østlige lavlandsgorillaer er de smarteste af primaterne. De har lært at bruge tegnsprog til at kommunikere ord og har endda sat ord sammen for at danne enkle sætninger.

Eastern Lowland Gorilla Conservation Status

Befolkningen i østlige lavlandsgorillaer blev anslået til at tælle 3.000 - 5.000 individer i 1980. Siden den tid har borgerkrig i regionen forårsaget øget krybskytteri og pres på gorillaer og deres levesteder.