Kejserpingvin

Billedkilde

DetKejserpingvinstår 115 centimeter (45 tommer) i højden og vejer 35 - 40 kg (77 - 88 pund) og er den højeste og tungeste af alle levende pingvinarter. Det er den eneste pingvin, der yngler om vinteren i Antarktis. Kejserpingviner lever typisk i 20 år, men nogle optegnelser indikerer en maksimal levetid på omkring 40 år. Kejserpingvinen bør ikke forveksles med den nært beslægtede King Penguin eller den Royal Penguin .

Emperor Penguin Karakteristika



Kejserpingviner har et stort hoved, en kort, tyk hals, en strømlinet form, en kort, kileformet hale og små flipperlignende vinger. Både mandlige og kvindelige er ens, med blågrå overdele og sortblå hoveder prydet med store hvide og gule ørepletter.



Deres underdele er for det meste hvide, men med det øvre bryst lysegult. Formen på deres krop hjælper dem med at overleve. Kejserpingviner har korte vinger, der hjælper dem med at dykke op til 900 fod for at fange større fisk.

Kejserpingviner kan svømme 10 - 15 kilometer i timen, hvilket lader dem undslippe deres største fjende, leopardforseglingen.



Kejserpingviner kan forblive varme, fordi de har et tykt lag dun ned under de ydre fjer og et lag spæk. Laget af dunede fjer fanger luft, der holder kropsvarmen inde og kold luft og vand ude. Kejserpingviner har også store mængder kropsolie, der hjælper med at holde dem tørre i vandet.

Emperor Penguin Diet

I modsætning til de fleste pingviner, der lever af overfladekrill, lever kejserpingviner på fisk, blæksprutter og krebsdyr fanget på lange dybe forfølgelsesdyk. De når ofte dybder på mere end 700 fod og forbliver nedsænket i op til 18 minutter.

rød sabel tysk hyrde hvalpe til salg

Emperor Penguin Behavior

Kejserpingviner er sociale dyr, både foder og reden i grupper. I hårdt vejr krammer pingvinerne sig sammen for at beskytte dem. De kan være aktive dag eller nat. Seksuelt modne voksne rejser det meste af året mellem redenområdet og de søde områder i havet.



Fra januar til marts spredes kejserpingviner i havene og rejser og søger i grupper.

Emperor Penguin Reproduction

Kejserpingviner etablerer løse avlskolonier på pakkeisen omkring det antarktiske kontinent. I maj lægger kvindelige kejsere et enkelt æg efter en 63-dages graviditetsperiode og sender derefter ægget over til sin ægtefælle, mens hun går ud på havet for at fodre.

Mandlige kejserpingviner kan ikke spise i den efterfølgende 9 ugers inkubationsperiode. I stedet skal han holde sit æg varmt ved at afbalancere det på fødderne, hvor det er isoleret af en tyk hudrulle og fjer kaldet 'yngelposen'. For øget varme og beskyttelse mod de bitre vinde og temperaturer under nul hyser de mandlige kejserpingviner sammen i stramme klaser. Når æggene er klækket, forbliver unge kyllinger i 'yngelposen' i kort tid, indtil de er i stand til at regulere deres egne kropstemperaturer.

Når kvinden vender tilbage for at overtage fodring af kyllingen, vil hannen have mistet op til en tredjedel af sin kropsvægt. Han skal nu tage endnu en lang tur over isen, op til 60 miles for at finde mad. I januar, da havisen begynder at bryde ud, har kyllingerne mistet det meste af deres bløde sølvgrå dun og er nu i stand til at gå uafhængigt ud mod det åbne hav.

Emperor Penguin Predators

I naturen inkluderer Penguin-rovdyr antarktiske kæmpe petrels (Macronectes giganteus), Leopard-sæler, orca, skua og hajer. Forladte slædehunde og deres afkom byttede tidligere pingviner inden fjernelse af hunde fra Antarktis.

Emperor Penguin Conservation

Kejserpingviner klassificeres ikke som truet af IUCNs rødliste fra 2000.