Fiordland Crested Penguin

REKLAME Billedkilde

DetFiordland Crested Penguiner en genert og frygtsom pingvinart, der lever og yngler på de forrevne vestlige og sydvestlige kystområder på Sydøen New Zealand, inklusive to offshoreøer Stewart og Solander. Opdræt og ynglende vaner i Fiordland Crested Penguin har været vanskelige at undersøge, fordi den lever i den tempererede regnskov.

Rederne er svære at se på grund af den tykke vegetation, hvor reden ligger.



Den samlede population af fjordpingviner er blevet anslået til at være færre end 1.000 ynglende par. Let forstyrret af mennesker, deres befolkning ser ud til at være faldende som et resultat af kyllingpredation af indførte arter som hunde, katte, fritter og stoats.



Fiordland Penguin Karakteristika

Fiordland Crested Penguin er en mellemstor, gul-crested, sort-hvid pingvin, der vokser til ca. 17 inches høj og vejer 8 pounds.



Fiordland Crested Penguin har mørke, blågrå øvre dele med et mørkere hoved og hvide under dele. Den har en bred, gul øjenbrynstribe, der strækker sig over øjet og falder ned i nakken. De fleste fugle har 3 - 6 hvidlige striber i ansigtet.

boxermix med en pitbull

Fiordland crested pingviner og Snares Island pingviner har lignende kamme, men Snares Island-pingviner har typisk lyserøde hudpletter direkte bag regningen; Fiordland-pingviner gør det ikke. I modsætning til Oprejst-crested pingvin , kun de mest bageste dele af Fiordland-kamrene ser ud til at være oprejste.

Fiordland Penguin Diet

Fiordland Crested Penguin lever af blæksprutte, blæksprutte, krill og fisk.



Fiordland Penguin Behavior

Fiordland Crested Penguins nest i løse samfund under buske, i stenede sprækker eller blandt trærødder, tæt på men uden for synet af hinanden.

sort og hvid tekop yorkie

Fiordland Penguin Reproduktion

Hannerne vender tilbage til ynglepladserne i juni (midten af ​​vinteren), normalt til stedet for de foregående års rede. Hunnen følger kort efter, og der lægges to æg i juli. Æggene inkuberes i 30 til 36 dage, hvor forældrene skiftes på reden (i lange skift på 5 til 12 dage), mens den anden går ud på havet for at fodre.

Som det er tilfældet med mange pingvinarter, klækker det første æg normalt ikke, og selvom begge kyllinger klækkes, er den mindre kylling fra det første æg ofte ikke i stand til at konkurrere om mad og dør af sult inden for kort tid.

Forskere mener, at dette genetiske træk har udviklet sig som et middel til at sikre mindst et sundt afkom. Den overlevende kylling beskyttes derefter af hannen og fodres af kvinden i de første par uger af livet. Herefter fodrer begge forældre kyllingen og skiftes på jagt efter mad.

Vandrende kyllinger kan ofte 'creche' (danne grupper) med andre kyllinger, hvis de er i nærheden, men de vender tilbage til reden for at blive fodret. Kyllinger flygtede (erstatter deres grålige fjer med voksne fjer) i november, da de er ti uger gamle og nu er i stand til at svømme og finde mad på egen hånd. De vender tilbage til deres hjemmekolonier for at opdrætte omkring fem år.

Fiordland Penguin Predators

Naturlige rovdyr fra Fiordland crested pingviner inkluderer pels sæler og nogle store fiskearter. Det er også truet af indførte rovdyr, herunder Weka, hunde, katte, stoats og rotter.

Fiordland Penguin Conservation

Den nuværende status for denne pingvin er sårbar på grund af dens lille befolkning. Nuværende befolkningsestimater ligger mellem 2.500 - 3.000 par og menes at være faldet siden slutningen af ​​1980'erne med omkring 33%.