Galapagos Brown Noddy Tern

Billedkilde

Brown Noddy Tern

DetBrown Noddy TernellerFælles Noddy Tern(Anous stolidus) er en tropisk havfugl fra ternfamilien. Den største af nikkerne kan skelnes fra den nært beslægtede Black Noddy ved sin større størrelse og fjerdragt, som er mørkebrun snarere end sort. Brune nikketerner har en gråhvid hætte. The Brown Noddy Tern er en anden interessant havfugl, som man kan støde på på Galápagosøerne Fernandina, Baltra og Wolf.

En af dens mest interessante kvaliteter er, at nikkede aborre på hovederne på brune pelikaner forsøger at fange enhver fisk, der slap væk fra regningen for en fiskeripelikan.



Selvom søfuglen efter havfuglestandarder er en mellemstor fugl, er det stadig en overraskende stor fugl, der sidder på hovedet på en pelikan.



Den sodede tern, en nær slægtning til nikketernen, bor også i Galápagos, men på grund af sin lille lokale befolkning ses den sjældent.



Noddy fugle nikker faktisk til hinanden som en del af deres frieri ritualer. The Brown Noddy Tern er kolonial, normalt reden på i forhøjede situationer på klipper eller i korte træer eller buske. The Brown Noddy Tern reder kun lejlighedsvis på jorden. Et enkelt æg lægges af hunnen i et par hver ynglesæson.

Brown Noddy Terns er ofte uforsigtige og finder sikkerhed i enorme antal. For søfolk var de velkendte for deres tilsyneladende ligegyldighed over for jægere eller rovdyr.

Artliste over tern:



Slægt Anous

Brown Noddy eller Common Noddy, Anous stolidus
Black Noddy, Anous minutus
Lille Noddy, Anous tenuirostris

klasse Procelsterna

korthåret sabel tysk hyrde

Blue Noddy, Procelsterna cerulea
Grå Noddy, Procelsterna albivitta

Slægt Gygis

Hvid tern, Gygis alba
Lille hvide tern, Gygis microrhyncha

Noddies er efter sigende en næringsstof på øen Nauru (en ø-nation i det mikronesiske sydlige Stillehav).