Galapagos Brydes Whale

Billedkilde

Brydes Whale

Bryde’s Whales(Balaenoptera brydei) er den mindst kendte og på mange måder den mest usædvanlige af rorquals. Bryde's hvaler er små efter rorquale standarder og vejer ikke mere end ca. 25 tons, selvom de er større end Minke og meget strømlinet. Mand Bryde måler normalt omkring 12 - 14 meter i længden og hunner 13 - 15 meter.

Bryde's hvaler viser ofte deres hoveder, når de er på vandoverfladen, hvor det er muligt at skelne mellem tre kamme, der går fra blæsehullet til punktet.





Rygfinnen på Bryde's hval er ret stor og falcated (buet ryg). Deres tud er smal og høj. Det har tendens til at bøje ryggen dybt. Bryde's Whales har et meget bredt og kort hoved med mellem 40 og 70 ventrale riller og relativt store øjne.

Bryde's hval er en balehval og er unik, idet den har tre langsgående kamme på hovedet, fra spidsen af ​​snuden tilbage til blæsehullet. (De andre rorquals har kun en højderyg).



Ifølge den internationale fond for dyrevelfærd har pattedyret folder eller riller på halsen og brystet, der gør det muligt for munden at ekspandere, når den er fyldt med vand.

Hvalen har to blæsehuller med en lav stænkskærm foran. Den har ingen tænder, men har to rækker af baleenplader. Deres svømmeføtter er små og tynde, deres brede, centralt udskårne haleflet bryder aldrig overfladen.

Bryde's hvaler tilbage er generelt mørkegrå eller blå til sort, det ventrale område lysere creme, skygge til grålig lilla på maven. Nogle har et antal hvidgrå pletter, som kan være ar fra parasitter eller hajangreb.



Brydes hvaler foretrækker tropiske og tempererede farvande frem for polarhavene, som andre hvaler i deres familie foretrækker. De er stort set kystnære snarere end pelagiske, og selvom de bevarer de karakteristiske hvalbenplader, som bølgehvalerne bruger til at sigte små skabninger fra vandet, består deres kost næsten udelukkende af fisk.

Det antages, at Bryde's hvaler yngler året rundt, og deres drægtighedsperiode anslås til at være 12 måneder. Kalve er omkring 4 meter lange ved fødslen og vejer 1.000 kg.

'Bryde's udtales' broo-dess '.

Brydes hvalers bevaringsstatus er ikke blevet evalueret. De er opført som Data Deficient af International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). De er også opført på Conservation on International Trade of Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) Appendix I, som forbyder international handel.