Galapagos Finhvaler

Billedkilde

Finhvaler Galapagos Island

DetAfslut hval(Balaenoptera physalus) er også kendt som 'Finback Whale' eller 'Razorback Whale'. Finhvalen er den næststørste hval og det næststørste levende dyr efter Blåhval . Kun få observationer er blevet bekræftet. Det bedste sted for en observation ville være den vestlige øhav i Galapagos.

Finhvalen findes i alle verdens største oceaner, fra polære til tropiske farvande. Finhvalen er kun fraværende i vand tæt på ispakken på både nord- og sydpolen og relativt små vandområder væk fra det åbne hav. Den højeste befolkningstæthed forekommer i tempereret og køligt vand.



blanding af chihuahua-puddelterrier

Finhvalskarakteristika

Finhvalen er normalt kendetegnet ved sin store længde og slanke opbygning. Den gennemsnitlige størrelse af mænd og kvinder er henholdsvis 19 og 20 meter (62 og 66 fod).



En voksen finhval i fuld størrelse er aldrig blevet vejet, men beregninger antyder, at et dyr på 25 meter (82 fod) kunne veje så meget som 70.000 kg (154.000 pund). Fuld fysisk modenhed nås først mellem 25 og 30 år, selvom det har været kendt, at finhvaler lever til 94 år. En nyfødt finnhval måler cirka 6,5 ​​meter (21 fod) og vejer cirka 1.800 kg (4.000 pund). Dyrene i stor størrelse hjælper med identifikation, og det forveksles normalt kun med Blåhval , det Du er hval eller Bryde’s Whale .

Finhvalen har en brungrå top og sider og en hvidlig underside. Den har en spids snude, parrede blæsehuller og en bred, flad talerstol. To lysere farvede chevroner begynder midterlinjen bag blæsehullerne og skråner ned ad siderne mod halen på en diagonal opad til rygfinnen og krøller undertiden fremad på ryggen. Finhvalen har et stort hvidt plaster på højre side af underkæben, mens venstre side af kæben er grå eller sort.



Finhvalen har en række på 56-100 læg eller riller langs bunden af ​​kroppen, der løber fra spidsen af ​​hagen til navlen, der gør det muligt for halsområdet at udvide sig meget under fodring. Finhvalen har en buet, fremtrædende (60 cm, 24 tommer) rygfinne omkring tre fjerdedele af vejen langs ryggen. Dens svømmeføtter er små og tilspidsede, og halen er bred, spids på spidsen og hakket i midten.

Når hvalen overflader, er rygfinnen synlig kort efter tuden. Deres tud er lodret og smal og kan nå højder på 6 meter. Finhvalen vil blæse en til flere gange ved hvert besøg på overfladen og forblive tæt på overfladen i cirka et og et halvt minut hver gang. Halen forbliver nedsænket under overfladesekvensen. Finhvalen dykker derefter ned til dybder på op til 250 meter (820 fod), hvor hvert dyk varer mellem 10 og 15 minutter. Finhvaler har været kendt for at springe helt ud af vandet.

Finhvalen er en af ​​de hurtigste hvaler og kan bære hastigheder på 37 kilometer i timen (23 miles i timen), og der er registreret sprængninger på mere end 40 kilometer i timen (25 miles i timen), hvilket giver Finhvalen kaldenavnet ' dybens vinthund '.



En voksen finnhval har mellem 262 og 473 baleenplader på hver side af munden. Hver plade er lavet af keratin, der spreder ud i fine hår i enderne inde i munden nær tungen. Hver plade kan måle op til 76 centimeter (30 tommer) i længden og 30 centimeter (12 tommer) i bredden. Finhvalen dykker rutinemæssigt ned til dybder på op til 250 meter (820 fod), hvor den gennemsnitligt udfører fire 'lunges', hvor den lever af aggregationer af krill. Hver gulp forsyner hvalen med ca. 10 kg krill. En hval kan forbruge op til 1.800 kg mad om dagen.

labrador fox terrier mix

Reproduktion af finhval

Parring forekommer i tempereret hav med lav breddegrad om vinteren, og drægtighedsperioden er elleve måneder til et år. En nyfødt fravænder fra sin mor i en alder af 6 eller 7 måneder, når den er 11 eller 12 meter lang, og kalven følger moderen til vinterens fodringsplads. Kvinder reproducerer hvert 2. til 3. år, med så mange som 6 kalve rapporteret, men enkeltfødsler er langt mere almindelige. Kvindelige finnhvaler når seksuel modenhed mellem 3 og 12 år.

Finhval diæt

Finhvalen er en filterfoder, der fodrer med små skolefisk, blæksprutter og krebsdyr inklusive mysider (rejerlignende skabninger) og krill. Den føder ved at åbne kæberne, mens den svømmer i relativt høj hastighed. Dens hastighed får det til at opsluge op til 18.000 liter vand i en slurk. Derefter lukker kæberne og skubber vandet ud af munden gennem sin baleen, hvilket gør det muligt for vandet at forlade, mens det fanger byttet. Finhvaler er også blevet observeret, der kredser om fiskeskoler i høj hastighed, komprimerer skolen til en tæt kugle og derefter drejer på siden, før de opsluger fisken.

Finhvaladfærd

Finhvaler er mere gregarious end andre rorquals og lever ofte i grupper på 6-10 individer, selv om der på fodringsområdet kan observeres aggregeringer på op til 100 dyr.

Ligesom andre hvaler er den mandlige Finhval blevet observeret at afgive lange, høje, lavfrekvente lyde. Vokaliseringerne af Blåhvaler og Afslut hvaler er de lavest kendte lyde fra ethvert dyr.

Den højeste befolkningstæthed forekommer i tempereret og køligt vand. Finhvalen er mindre tætbefolket i de hotteste ækvatoriale regioner. Det foretrækker dybt vand ud over kontinentalsoklen frem for lavt vand.

Finhvalernes bevaringsstatus er klassificeret som 'truet'.