Galapagos finker

REKLAME Billedkilde

Galapagos Finches / Darwins Finches

Der er 14 forskellige arter afDarwins finkermed 13 af de arter, der er bosiddende på Galapagos-øerne. Darwins finker er meget frygtløse og meget støjende. Alle Darwins finker er i spurvstørrelse og ligner udseende med grå, brune, sorte eller olivenfjer. Darwins finker er opkaldt efter den store biolog Charles Darwin, opdagelsesrejseren, der opdagede evolutionsteorien på Galapagosøerne under en rejse i 1835.

Her er navnene på alle 14 af Darwins finker. De er opdelt i 4 grupper:



Slægt Geospiza:



1. Stor kaktusfink

2. Skarpt næbsmark



(Vampyrfinke - underarter af ovenstående)

3. Mellemstor finke

4. Lille jordfink



5. Stor jordfink

(Darwins store jordfink - muligvis uddød)

6. Almindelig kaktusfink

Slægt Camarhynchus:

7. Vegetarisk finke

8. Stor træfink

9. edium træfink

10. Lille træfink

11. Spættefink

12. Mangrove Finch

Slægt Certhidea:

13. Sangfink

Slægt Pinarologies:

14. Cocos Island Finch

Geospiza conirostris

Geospiza vanskelig

(Geospiza vanskelig maximus)

Geospiza fortis

Geospiza fuliginosa

Geospiza magnirostris

(Geospiza magnirostris magnirostris)

Geospiza skandaler

Tyk Camarhynchus

Camarhynchus psittacula

border collie lab mix hvalp

Camarhynchus pauper

Camarhynchus barn

Camarhynchus blege

Camarhynchus heliobates

Certhidea olivacea

Pinaroloxias inornata

Selvom Darwins finker er opdelt i disse grupper, er de meget ens i farve, størrelse og habitat. Den eneste forskel mellem dem er størrelsen og formen på deres næb. Det er de forskelligt udviklede næb, der karakteriserer disse fantastiske fugle. Finkene udviklede sig alle fra en enkelt art kaldet Blue-Black Grassquit Finch (Volatinia jacarina), som blev fundet langs Stillehavskysten i Sydamerika.

Når de først slog sig ned på Galapagosøerne, reflekterede finkene til deres levested og størrelsen og formen på deres næb deres specialiseringer.

Vegetar Finch og Ground Finch har alle knusende næb, mens Tree Finch har et gribende næb. Cactus Finch, Warbler Finch og Woodpecker Finch har alle sonderende næb. Det er sådan, de skelnes i deres separate grupper.

Nedenfor er en illustration, der viser 4 typer finker med 4 forskellige næbformer.

Klik HER for et større billede, der kan udskrives til uddannelsesmæssigt brug. (Åbner i nyt vindue).

I mange år har finke næbene udviklet sig til deres spisevaner. For eksempel har frø- og frugtspisere klo-lignende næb til at male og knuse deres mad, mens grub-spisere har længere, tyndere næb at stikke i huller for at nå deres mad.

Darwins finke diæt

Darwins finker varierer efter hvad de spiser, nogle spiser frø og andre spiser insekter. Jordfinkerne spiser flåter, som de fjerner med deres knusende næb fra Skildpadder , Landleguaner og Marine leguaner og de sparker æg i klipper for at føde på deres indhold. På en Galapagos-ø (Isla Wolf) hopper Vampire Finch, en underart af Sharp Beaked Ground Finch, på ryggen af ​​andre fugle som f.eks. Maskerede bryster og Rødfodede boobies og hakke på deres kød for at brødføde deres blod. Booby-fuglene modstår ikke mod denne spiseadfærd. Det antages, at denne opførsel udviklede sig fra den hakkeopførsel, som finken brugte til at rense parasitter fra fjerdragt fra de booby fugle. Vampyrfink er en truet art.

Spætte og mangrovefinker bruger små kviste og kaktushvirvler som værktøj til at spise på larven, der er opbevaret i døde trægrene.

Selvom de har tilpasset sig for at give mulighed for specialfodring, er de fleste finker generaliserede spisere. Den specialiserede fodring udviklede sig, så fuglene kunne overleve i den tørre sæson eller tørkeperioder, når der er lidt mad til rådighed.

Disse specialværktøjer giver fuglene en bedre fordel, når de konkurrerer om fødekilder med andre fugle og dyr.

Darwin's Finches Reproduction

Finker parrer sig generelt for første gang i en alder af 1 år. Imidlertid er det registreret, at der var opdræt af to arter af Darwins finker på Galapagosøerne i en alder af 3-6 måneder.

Reproduktion af Darwins finker er tæt forbundet med nedbør. Da nedbør på Galapagos er meget varierende, er der fundet fugle, der yngler mange gange på året.

Meget lidt er kendt om reproduktion af de 14 arter af finker på øerne, men regnsæsoner og fødevareproduktion er kendt for at påvirke deres avlscykler. Finken menes at klække æg i en 2-3-årig cyklus.