Galapagos flyvefri skarv havfugl

Billedkilde

Flyvefri skarv havfugl

DetFlyvende skarv(Phalacrocorax harrisi), også kendt somGalapagos Skarv, er en skarv hjemmehørende på Galapagosøerne og et eksempel på den meget usædvanlige fauna der.

Den flyvende skarv er unik, idet den er den eneste skarv, der har mistet evnen til at flyve.



Når det blev placeret i sin egen slægt, Nannopterum eller Compsohalieus, selvom den nuværende taksonomi placerer det i slægten med de fleste af de andre skarver, Phalacrocorax.



Med kun 1500 anslåede individer er det en af ​​verdens sjældneste fugle og er genstand for et aktivt bevaringsprogram.

Som alle skarver har denne fugl svømmefødder og kraftige ben, der driver den gennem havvand, da den søger sit bytte af fisk, ål, små blæksprutter og andre små skabninger. Flyvende skarver fodrer nær bunden og ikke mere end 100 meter offshore.



Den flyveløse skarv er det største medlem af sin familie. Den måler 89 - 100 centimeter (35 - 40 tommer) i længden og vejer 2,5 - 5,0 kg (5,5 - 11 pund). Dens vinger er ca. en tredjedel af den størrelse, der kræves for at en fugl i dens proportioner kan flyve. Kølen på brystbenet, hvor fugle fastgør de store muskler, der er nødvendige for flyvning, er også stærkt reduceret.

Overdelen er sortlig og undersiden er brun. Deres lange næb hænger fast ved spidsen, og øjet er turkis. Som alle medlemmer af skarvfamilien er alle fire tæer forbundet med svømmehud. Hanner og kvinder er ens i udseendet, selvom hanner har tendens til at være større. Ungdomme ligner generelt voksne, men adskiller sig ved, at de er blanke sorte i farve med et mørkt øje. Voksne producerer lave grumrende vokaliseringer.

De flyvende skarvfjer er ikke vandtætte. Efter hvert dyk bruger de tid på at tørre deres små vinger i sollyset. Deres flyve- og konturfjer ligner meget de andre skarvers, men deres kropsfjer er meget tykkere, blødere, tættere og mere hårlignende. Den flyveløse skarv producerer meget lidt olie fra deres forkirtler. Det er luften fanget i deres tætte fjerdragt, der forhindrer dem i at blive vandtætte.



Denne unikke skarv er endemisk med Galapagosøerne, Ecuador, hvor den har et meget begrænset område. Den flyvende skarv findes på kun to øer: Fernandina, hvor den hovedsageligt findes på østkysten såvel som på den nordlige og vestlige kyst af Isabela. Befolkningen af ​​flyvende skarver har gennemgået alvorlige ændringer. El Nino-begivenheden i 1983 resulterede i en 50% reduktion af befolkningen til kun 400 personer. Befolkningen genvandt dog hurtigt og blev anslået til at omfatte 900 personer i 1999.

sydafrikansk mastiff hund

Den skovløse skarver beboer de stenede kyster af de vulkanske øer, som den forekommer på. Den foder i lavvandede kystfarvande, herunder bugter og stræder og venter sjældent længere end en kilometer fra yngleområderne.

Rederi finder sted i de koldeste måneder (juli - oktober), når marine fødevarer er mest rigelige, og risikoen for varmestress for kyllingerne reduceres. På dette tidspunkt dannes avlskolonier bestående af omkring 12 par. Frieriets opførsel begynder i havet. Mand og kvinde svømmer rundt om hinanden med deres hals bøjet i en slangelignende position.

De flyvende skarver flytter derefter til land. Den omfangsrige tang reden, der ligger lige over tidevandsmærket, suppleres med 'gaver' inklusive genstande som reb og flaskehætter, som hanen præsenterer for kvinden.

Kvinden lægger generelt tre hvidlige æg pr. Kobling, men normalt overlever kun en kylling. Både mand og kvinde deler inkubation. Når æggene er klækket, deler begge forældre ansvaret for at fodre og yngle (beskytte kyllingerne mod udsættelse for varme og kulde), men når kyllingerne er gamle nok til at være uafhængige, og hvis madforsyningen er rigelig, vil kvinden forlade mand til at udføre yderligere forældre, og hun vil forlade for at finde en ny ægtefælle. Kvinder kan opdrætte tre gange på et år. Skønt deres befolkningsstørrelse er lille, kan flyvende skarver komme sig ret hurtigt efter miljøkatastrofer.

Den flyvende skarv udviklede sig på et ø-habitat, der var fri for rovdyr. Da fuglene ikke havde nogen fjender og primært tog mad gennem dykning langs de madrige kystlinjer, blev fuglen til sidst flydende. Men siden deres opdagelse af mennesker har øerne ikke været fri for rovdyr. Katte, hunde og svin er blevet introduceret til øerne gennem årene. Derudover er disse fugle ikke bange for mennesket og kan let kontaktes og afhentes.

Det faktum, at denne unikt tilpassede fugl findes i et så lille område og i så få antal, øger dens sårbarhed over for tilfældige begivenheder såsom miljøkatastrofer (især olieforurening), ekstreme klimatiske hændelser og indførelse af sygdomme eller rovdyr. Desværre bliver havforstyrrelser som de, der er forårsaget af El Niño * -hændelser, mere og mere ekstreme. Alligevel kan dets evne til at opdrætte hurtigt give det mulighed for at komme sig efter katastrofer, så længe befolkningen forbliver over det kritiske niveau.

hvor længe lever tekop maltesisk

På grund af disse faktorer er den flyvende skarv en af ​​verdens sjældneste fugle. En undersøgelse foretaget af Charles Darwin Research Station i 2004 viste, at arten nu har en befolkning på omkring 1.500 individer.

Alle populationer af denne art findes inden for Galapagos National Park og Marine Reserve.

* El Niño - et globalt koblet havatmosfærefænomen. Stillehavets underskrifter, El Niño og La Niña er vigtige temperatursvingninger i overfladevandet i det tropiske østlige Stillehav.