Galapagos pels sæler

Billedkilde

DetGalapagos pelsforsegling(Arctocephalus galapagoensis) er den mindste af alle hoveder. Galapagos pels sæler er mindre end Galapagos søløver, der når en længde på 5 fod og vejer op til 68 kg ved modenhed. Galapagos pelsæles øjne er store, hvilket hjælper dem med at jage blæksprutter og fisk, når de jager om natten og undgår hajer, der er deres naturlige rovdyr.

Galapagos pelssælet yngler på Galapagosøerne i det østlige Stillehav, hvilket gør det til den eneste pelsforsegling, der yngler i tropiske farvande.



Antallet af Galapagos pelsæler, der med succes er opdrættet om et år, er meget følsomt over for El Niño vejrbegivenheder. I El Nino-somrene 1982-1983 og 1997-1998 øgede barnedødeligheden stærkt. Øget vandtemperatur nedsætter overflod af bytte i løbet af disse somre.



Galapagos Fur Seals frakker af mørkegrå brun til mørk sort fører næsten disse dyr til udryddelse, da jægere målrettede mod dem.

Hvalpe er født med en glat og silkeagtig hud, som pels udvikler sig omkring 6 måneder. Dette gjorde dem til de primære mål for jægere tilbage i det 18. århundrede.



Galapagos pelsæler har overlevet fra randen af ​​udryddelse. De er meget genert væsner i øhavet. Antallet af pelsæler svarer nu til det samme antal søløver.

I løbet af dagen skjuler Galapagos pelsæler sig fra den varme ækvatoriale sol i hylder eller huler på de vestlige øers klippefyldte klipper.