Galapagos Lava Heron Bird

REKLAME Billedkilde

Lava Heron Galapagos Bird

Lava-hejrer(Butorides sundevalli) er endemiske (unikke) for Galapagosøerne. De kan for det meste observeres på James Bay-området på øerne. Lava Herons er små (35 centimeter), grå, mørke på vinger og ryg og orange ben. Lava-hejrer findes langs klippekanterne og mangrovesumpene omkring øerne. Lava Herons mørkegrå farve blandes med lavafarven.

Lava Heron har udviklet sig til at tilpasse sig sit miljø gennem sin farve.



maltesisk yorkie shih tzu mix

Lava Herons farvestoffer gør det muligt at blande sig med sit miljø og derfor skjule sig for rovdyr. De voksne kan være meget mørke og vanskelige at få øje på mod lavaen.



Lava Herons har også været kendt for at spise fluerne, der samles nær kaktus. I modsætning til de fleste hejrer hekker disse fugle i ensomme par i enten de nedre grene af mangrovetræer eller under lavasten.

Denne hejre betragtes undertiden som en underart af Striated Heron eller endda bare en farvemorf af den. Imidlertid opretholdes det typisk som en separat art.



Lava Heron er så tam, at den giver dig mulighed for at tage billeder af den så tæt som 8 inches.

Disse meget territoriale fugle findes i tidevandszoner og mangrovelunde på alle Galapagosøerne. Du kan ofte se lavahegrer sidde ubevægelige på lavasten og vente tålmodigt på at fange en forbipasserende fisk med sin regning. Lava Herons lever hovedsageligt af små fisk, krabber og firben. Lava Heron stalker små krabber og fisker langsomt inden de hurtigt spydes og spiser dem.



Den voksne lavahegre er skifergrå, hvilket hjælper med at blande sig med den hærdede lava. Bagfjerene har typisk en sølvfarvet glans, og den har en kort kam på hovedet. Lava Heronens fodringsadfærd er ganske imponerende, den kan fange små krabber med en hastighed på 2-3 krabber i minuttet.

Lava Herons er monogame (kun opdrætter med en kompis ad gangen) i ynglesæsonen og deltager i udførlige frieri. De kan yngle året rundt, dog typisk fra september til marts og kan parre sig op til tre gange om året.

Mandlige lavaheroner får lyse avlsfarver på ben og næb, og nogle som de store og snedækkede hejrer udvikler aigretter, som er spektakulære hoved-, hals- og skulderformede fjer. Ved avl har hejren et sort næb og lyse orange ben, men de falmer til grå efter ynglesæsonen.

Efter at de havde dannet par, bygger hunner platformspinde af pinde i træer, buske eller buske nær vand, mens hannerne samler de nødvendige materialer. Der lægges op til 10 æg, og begge inkuberes, og udklækningen er asynkron.

Begge forældre fodrer de unge, som flyver om 4-8 uger. Efter at have været jaget i deres fortid for deres kød og i nogle arter som hejren for deres prangende fjer, blev de næsten uddøde i nogle lande, men har nu genvundet deres antal. Disse fugle er ikke bange for mennesker.