Galapagos pingvin

REKLAME Billedkilde

DetGalapagos pingviner en pingvin, der er endemisk med Galápagosøerne. Det er den eneste pingvin, der bor på ækvator i et tropisk miljø.

Galápagos-pingvinen overlever på grund af de kølige havtemperaturer som følge af Humboldt-strømmen og kølige farvande fra store dybder bragt op af Cromwell-strømmen. ( Se Galapagos Ocean ).



Galapagos Penguins nærmeste slægtninge er Afrikansk pingvin , det Magellansk pingvin og Humboldt Penguin .



Galapagos-pingvinen forekommer primært på Fernandina Island og vestkysten af ​​Isabela Island, men små befolkninger er spredt på andre øer i Galapagos øhav.

Galapagos pingvinegenskaber



Galápagos-pingvinen er den mindste af pingvinerne med varmt vejr. Den er kun 40 til 45 centimeter høj og vejer kun 2 til 2,5 kg. Galapagos pingviner har et tyndt hvidt bånd, der løber under hagen. De har en sort op og ned hesteskoform omkring deres mave. Selvom mønsteret med banding på Galapagos-pingviner ligner det på Magellanske pingviner , Galapagos-pingvinerne er betydeligt mindre, og det største sorte bånd omkring deres front er meget tyndere.

Galápagos Penguins næb er længere og mere slank end næbene fra dets andre tempererede regionskusiner. Voksne pingviner har et blåsort hoved, ryg og svømmeføtter, når de er nye. Ældre slidte fjer, kedelige til en brun farve og har noget flot udseende.

Galapagos Penguin Diet

Galapagos-pingviner spiser for det meste små fisk som multe og sardiner. De er afhængige af havstrømmene for at bringe fisk til deres fodringsområder. Alvorligt vejr fra El Nino (et globalt koblet havatmosfærefænomen) forårsagede en alvorlig mangel på mad for omkring 20 år siden. På det tidspunkt døde over 70% af Galapagos-pingvinerne.



Galapagos pingvinadfærd

Galapagos pingviner er ikke vandrende, de forbliver i tempererede farvande året rundt. Et af de største problemer for denne pingvin er at holde sig kølig. Bor tæt på ækvator kan temperaturerne stige til over 100 grader Fahrenheit (38 grader Celsius) i løbet af dagen. Galapagos-pingviner holder sig kølige ved at svømme og jage efter mad i det kolde vand i Cromwell Current i Stillehavet om dagen.

I løbet af de kølige nætter sover de og reden på landet. Galápagos Penguin holder deres svømmeføtter ud for at hjælpe varmen med at undslippe deres kroppe. De beskytter deres fødder mod at blive solbrændt ved at holde deres svømmeføtter over fødderne, når de er på land.

Galapagos Penguin Reproduktion

Galapagos-pingviner bruger huler, og der lægges normalt to æg. De parrer sig og opdrætter kun, når der er masser af mad. Ofte opdrættes kun en kylling. Begge forældre plejer æggene i 38 til 40 dage. Kyllinger er passet af både mandlige og kvindelige. Kyllingen beskyttes i ca. 30 dage efter klækning. Kyllingerne smelter derefter og får deres voksne fjer og bliver uafhængige på omkring 60 til 65 dage.

Galapagos Penguin Predators

Rovdyr inkluderer Galapagos haj og lejlighedsvis segl. På land er pingvinæg og kyllinger udsat for rovdyr af Galapagos høge og introducerede rotter.

Galapagos Penguin Conservation

Galapagos-pingvinen er truet med en estimeret befolkningsstørrelse på omkring 1.500 individer i 2004 ifølge en undersøgelse foretaget af Charles Darwin Research Station. Befolkningen gennemgik et alarmerende fald på 65% i 1980'erne, men er langsomt ved at komme sig. Det er derfor den sjældneste pingvinart (en status, der ofte fejlagtigt tilskrives Guløjede pingvin ).

Befolkningsniveauer er påvirket af virkningerne af den sydlige oscillation af El Niño, som reducerer tilgængeligheden af ​​stimning af fisk, hvilket fører til lav reproduktion eller sult. Antropogene faktorer (f.eks. Olieforurening, fiskeri med bifangst og konkurrence) kan dog bidrage til den fortsatte død af denne art. På Isabela-øen kan de introducerede katte, hunde og rotter angribe pingviner og ødelægge deres reder.