Galapagos Storm Petrel Bird

Billedkilde

DetStorm Petrelser havfugle i familien Hydrobatidae, en del af ordenen Procellariiformes.

Storm Petrels blev i lang tid kaldt 'Mother Careys kyllinger' af søfolk.



Disse mindste havfugle lever af planktoniske krebsdyr og små fisk plukket fra overfladen, typisk mens de svæver. Flyvningen er flagrende og undertiden flagermuslignende.



Storm Petrels har en kosmopolitisk fordeling, der findes i alle oceaner. De er strengt pelagiske og kommer kun til land under avl. For de fleste arter er der kun lidt kendt om deres adfærd og fordeling til søs, hvor de kan være svære at finde og sværere at identificere. Storm Petrels er koloniale rede, der viser stærk filopatri (tendensen hos et vandrende dyr til at vende tilbage til et bestemt sted for at opdrætte eller fodre) til deres fødekolonier og ynglesteder.

Stormblomster reden i sprækker eller huler, og alle arter undtagen én deltager i avlskolonierne natlig. Par danner langsigtede monogame obligationer (har kun en ægtefælle i et forhold) og deler inkubations- og kyllingefoderopgaver. Som mange arter af havfugle er reden stærkt langvarig med inkubation, der tager op til 50 dage og flyver yderligere 70 dage efter det.



I Galapagos er der tre bosiddende arter:

Hvidventileret Storm Petrel(Oceanites gracilis)
Band-rumped Storm Petrel(Oceanodroma castro)
Wedge-Rumped Storm Petrel(Oceanodroma tethys)

Ud af de tre arter er 'Oceanitterne' den sydlige form, mens 'Oceanodroma' er den nordlige form. Både den hvidventilerede stormkål og den kile-kappede stormkål er endemiske Galapagos-underarter. Andre arter af stormblade er lejlighedsvis blevet rapporteret som vandrere.



Oceanodroma har et velkendt ynglested på Galapagos. Dette er prins Philip's trin på øen Genovesa. På dette sted heder fuglene i lavarør og flyver frem og tilbage som sværme af insekter,

Flere arter af storm-petrel er truet af menneskelige aktiviteter. En art, Guadalupe Storm-petrel menes at være uddød, en anden formodet uddød art blev genopdaget i 2003. De største trusler er introducerede arter i deres avlskoloni. Mange stormblade nestes sædvanligvis på isolerede pattedyrfrie øer og er ikke i stand til at klare rovdyr som rotter og vildkatte.