Guld, sølv og blå aber

Billedkilde

Slægt: Cercopithecus - Sølvaber

Sølvaber(Cercopithecus doggetti) findes i Afrika, centralt i det sydlige Asien, Japan og Indien. Sølvaber lever i regnskov, øer, stepper, bjerge og savanne, afhængigt af art. Silver Monkeys er frugivorous og folivorous i naturen og spiser hovedsageligt frugt og blade. Derudover spiser de også små insekter.

Silver Monkeys har generelt en smal næse, en smal septum, tætliggende næsebor, der er rettet fremad eller nedad, knoglete ørepassager, to premolarer i hver halvdel af hver kæbe og hårde pletter af bar hud (ischial callosities) på balderne. De har også kindposer.



Sølvaber er daglige og arboreale. Som de fleste af deres slægtninge i familien Cercopithecidae bor de i grupper med en dominerende mand og hans kvindelige harem. Pleje udvikler binding mellem afkom og kvindelige voksne.



hvor kan jeg få en tekoppuddel

Kvindelige Silver Monkeys indleder parring med hannen. Den kvindelige sølvaber føder et enkelt afkom efter en drægtighedsperiode på 5 måneder. Avlssæsonen foregår hele året. Spædbørn fravænes 6 måneder. Både mandlige og kvindelige sølvaber når seksuel modenhed ved 3 år. I lighed med dets slægtninge er Silver Monkeys levetid ca. 20-25 år.

Som det er tilfældet med andre aber i skovboerne, falder sølvaber på leoparder. Andre potentielle rovdyr inkluderer slanger og rovfugle.



Som byttearter har sølvaber sandsynligvis en vis indvirkning på rovdyrpopulationer. Derudover er de sandsynligvis vigtige i frøspredning på grund af deres sparsomme.

Slægt: Cercopithecus - Golden Monkey

DetGolden Monkey(Cercopithecus kandti) er også kendt som Sichuan Snub-nosed Monkey. Den gyldne abe er et af de smukkeste og sjældneste dyr i verden. Selvom det siges at være unikt for Kina, ligger det faktisk i Albertines Rift i Afrika. En stor dal, der løber nord til syd i cirka 5.000 kilometer, fra det nordlige Syrien i Sydvestasien til det centrale Mozambique i Østafrika.

Lokale folk har længe troet, at Golden Monkey pels afværger gigt, og tidligere var det kun manchuriske embedsmænd, der havde lov til at bære frakker lavet af deres skind. Endemisk med Albertines Rift, er den gyldne abe begrænset til Virunga vulkanerne. Det lever i den højeste højde (over 10.000 fod) af enhver primat og er et af de mest truede dyr på jorden, med kun 1.500 individer, der bor i naturen i fragmenterede populationer. Gyldne aber lever hovedsageligt i træerne, skønt Golden Monkeys også bruger meget tid på jorden.



Den gyldne abe har en blød pels, et rundt hoved, korte ører og en hale så lang som eller længere end sin kropslængde. Golden Monkeys varierer i længde mellem 57 og 76 centimeter med en hale på op til 72 centimeter lang. Et par lyse og smukke øjne glitrer på det azurblå ansigt. Den har en lille snub-næse og en sarkom i hjørnet af munden, som bliver større og sværere med tiden. Dens lange lokker ligner skinnende gulduld.

Gyldne aber lever i meget store grupper på op til 600 individer, der deler sig i bånd på 60 - 70 individer om vinteren. Mænd og kvinder foretager forskellige opkald, mens det er kendt, at medlemmer af samme gruppe synger sammen. Pleje udvikler binding mellem afkom og kvindelige voksne.

Golden Monkeys lever i et hårdt miljø, så de har tilpasset sig en varieret kost, der spænder fra træblade, fyr- og granål, bambusskud, knopper, frugter, lav, træbark, insekter, orme, små fugle og deres æg.

Kvindelige gyldne aber modnes omkring 4-5 år og får et afkom efter omkring 7 - 8 måneders svangerskab. Golden Monkeys har en levetid svarende til sine slægtninge - 20-25 år.

Den gyldne abe er en truet art og står over for en række løbende trusler og de vedvarende virkninger af tidligere forstyrrelser, herunder tab af levesteder, menneskelig predation og den biologiske sårbarhed forbundet med at have hele arten forekommer i elleve små, isolerede populationer. Som det er tilfældet med andre aber, der ligger i skoven, falder gyldne aber leoparder. Andre potentielle rovdyr inkluderer slanger og rovfugle.

Slægt: Cercopithecus - Blå abe

DetBlå abeeller diademed Monkey (Cercopithecus mitis) er en art guenon, der er hjemmehørende i forskellige dele af det østlige, centrale og sydlige Afrika, herunder Congo-flodbassinet.

amerikanske røde næsehuller

Den blå abe findes i regnskove og montane bambusskove og lever stort set i skovbaldakinen og kommer sjældent til jorden. Det er meget afhængigt af fugtige, skyggefulde områder med masser af vand.

På trods af sit navn er Blue Monkey ikke mærkbart blå. Det har lidt hår på ansigtet, og dette giver undertiden et blåt udseende, men det har aldrig det levende blå udseende af en mandrill, for eksempel. Blue Monkeys pels er kort og hovedsagelig en gråbrun farve bortset fra ansigtet (som er mørkt med en bleg eller gullig plet på panden - 'diademet', hvorfra arten har sit almindelige navn) og kappen, der varierer mellem underarter. Typiske størrelser er fra 50 til 65 centimeter lange (ikke inklusive halen, der er næsten lige så lang som resten af ​​dyret), med hunner, der vejer lidt over 4 kg og hanner op til 8 kg. Blåaber er katarrin - næseborene er tæt på hinanden og vender nedad. Neglen på hvert ciffer er fladt, og tommelfingeren kan modsættes.

Den blå abe spiser hovedsageligt frugt og blade, men det tager nogle langsommere bevægende hvirvelløse dyr. Den blå abe har kindposer til at bære mad i, mens den søger.

Blåaber er daglige og arboreale. Blåaber lever i grupper, der spænder fra 10 til 40 personer, der kun indeholder en enkelt voksen mand. Den blå abe findes ofte i grupper med andre arter af aber såsom den rødhale abe og forskellige røde Colobus-aber. Dette er sandsynligvis for ekstra beskyttelse mod rovdyr. Grupperne har et unimalt socialt system. Alfa-hanen modtager alle kopulationerne fra troppens hunner. Han beskytter også troppen mod andre uafhængige tropper og mænd. Kvindelige blå aber har tendens til at deltage i konfrontationer med andre specifikke tropper. Når der sker overtagelser, bliver den tidligere alfa-mand ofte fjernet fra gruppen.

Kvindelige blå aber er dem, der indleder parring med hannen. Den kvindelige blå abe føder et enkelt afkom efter en drægtighedsperiode på 5 måneder. Avlssæsonen foregår hele året. Spædbørn fravænes 6 måneder. Både mandlige og kvindelige blåaber når seksuel modenhed ved 3 år. De unge er relativt veludviklede ved fødslen med åbne øjne og evnen til at forstå deres mor og støtte deres egen vægt. Kvinder forsyner deres unger med mælk i ca. 6 måneder. Moderlig pleje forekommer blandt de kvindelige troppemedlemmer. Levetiden for denne art er ikke rapporteret, men hvis blåaber er som andre medlemmer af slægten Cercopithecus, er den maksimale levetid sandsynligvis omkring 20 år.

chiwawa og pomeranian mix

Som en bytteart har disse aber sandsynligvis en vis indvirkning på rovdyrpopulationer. Derudover er de sandsynligvis vigtige i frøspredning på grund af deres sparsomme.

Blue Monkeys er opført med IUCNI som sårbare og på den amerikanske føderale liste som truet. Overlevelsestrusler mod blåaber inkluderer ødelæggelse af levesteder, såsom rydning af regnskove. Blå aber destrueres også for at spise kultiverede afgrøder eller ødelægge eksotiske træer. Som det er tilfældet med andre aber, der er bosiddende i skoven, bliver blå aber leoparder bytte. Andre potentielle rovdyr inkluderer slanger og rovfugle.