Golden Pheasant

Billedkilde

Den gyldne fasan, (Chrysolophus pictus), også kendt som 'kinesisk fasan', er en af ​​de mere populære arter af fasaner, der er hjemmehørende i de bjergrige skove i det vestlige og centrale Kina.

Den Gyldne Fasan blev introduceret til Det Forenede Kongerige for omkring 100 år siden, og der er omkring 101 - 118 parringspar om sommeren. Denne hårdføre gamebird hører til ordenen: Galliformes og er en mindre fasaneart.



Den gyldne fasan udgør sammen med Lady Amherst Pheasant (Chrysolophus amherstiae) gruppen af ​​'Ruffed Pheasants', der er opkaldt efter deres ruff, der er spredt over deres ansigt og hals under frieri.



Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om Den Gyldne Fasans egenskaber, levested, diæt, adfærd og reproduktion.

Gyldne fasanegenskaber

Mandlige og kvindelige Golden Pheasants ser anderledes ud. Hannerne måler 90 - 105 centimeter i længden, og halen udgør to tredjedele af den samlede længde. Hunnerne er lidt mindre og måler 60 - 80 centimeter i længden, og halen udgør halvdelen af ​​den samlede længde. Deres vingefang er omkring 70 centimeter, og de vejer omkring 630 gram.

Mandlige gyldne fasaner kan let identificeres ved deres lyse farve. De har en gylden kam vippet med rødt, der strækker sig fra toppen af ​​deres hoveder og ned i deres hals. De har lyse røde underdele, mørke farvede vinger og en lysebrun, lang, spærret hale. Deres rumpe er også gyldne, øvre ryg er grønne og de har lyse gule øjne med en lille sort pupil. Deres ansigt, hals og hage er rustfarvet, og deres wattler og orbital hud er gule. Næb, ben og fødder er også gule.



Kvindelige gyldne fasaner er mindre farverige og mere kedelige end mænd. De har en flettet brun fjerdragt, lysebrunt ansigt, hals, bryst og sider, lysegule fødder og ser mere slanke ud.

Golden Pheasant Habitat

Den Gyldne Fasans foretrukne levesteder er tætte skove og skovområder og sparsom underskov.

Golden Pheasant Diet

Gyldne fasaner spiser hovedsageligt jorden med korn, hvirvelløse dyr, bær, grubs og frø samt andre former for vegetation.



Gylden fasanadfærd

Gyldne fasaner er meget frygtsomme fugle og gemmer sig i mørke, tætte skove og skove om dagen og bor i meget høje træer om natten. Gyldne fasaner foder ofte på jorden på trods af deres evne til at flyve, det kan skyldes, at de er ret klodsede under flyvning. Men hvis de er forskrækkede, er de i stand til at starte i en pludselig hurtig opadgående bevægelse med en markant vingelyd.

Man ved ikke meget om deres opførsel i naturen, da skønt hannerne er meget farverige fugle, er de svære at få øje på. Det bedste tidspunkt at muligvis observere en gylden fasan er meget tidligt om morgenen, når de kan ses i lysninger.

Vokaliseringer inkluderer en 'chack chack' lyd. Hannerne har et markant metallisk kald i ynglesæsonen. Under mænds udførlige frieri vil han også sprede sine halsfjer over hovedet og næb som en kappe.

blå næse fawn pitbull

Reproduktion af Golden Pheasant

Kvindelige gyldne fasaner lægger omkring 8-12 æg i april. Inkubationstiden er omkring 22 - 23 dage. Kyllingerne flygtede efter 12 - 14 dage. Hannerne får deres lyse farver i deres andet leveår, men er seksuelt modne i deres første år. Levetiden for en gylden fasan er 5-6 år.

Golden Pheasant Conservation Status

Golden Feasants er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN.