Store hvide afrikanske pelikanfugle

Billedkilde

Den store hvide pelikan (Pelecanus onocrotalus) er en af ​​verdens største flyvende fugle, der findes i Afrikas lave sumpe.

Den store hvide pelikan yngler i Sydeuropa og i Asien. Der er ingen underarter af den store hvide pelikan.



Store hvide pelikaner er også kendt som den hvide pelikan eller den østlige hvide pelikan.



Pelikaner og deres slægtninge udgør ordren 'Pelecaniformes', og de kan skelnes fra andre fugle ved at have fødder med alle de 4 tæer, der er svampe, der er kendt som 'totipalmate'.

Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om Gray Lourie-fuglens egenskaber, levested, kost, adfærd og reproduktion.

Store hvide pelikanegenskaber

Mandlige store hvide pelikaner er lidt større end kvinder. Hannerne måler 175 centimeter i længden, og hunnerne er 148 centimeter i længden. Hannerne har også en lidt længere næb / næb, der måler 35 - 47 centimeter, mens hunens er 29 - 40 centimeter. Vægten af ​​den mandlige pelikan er 9 - 15 kg og den kvindelige 5 - 9 kg. Begge har et kæmpe vingefang på op til 3 meter bredt.



Store hvide pelikaner er hvide i farve med sorte og grå primære fjer. Deres kroppe er store med lange, brede vinger fastgjort. De har en kort hale, korte, lyserøde ben og svømmefødder. Der er en lyserød / gul ansigtsplaster omkring deres øjne. Deres spektakulære regninger er azurblå på toppen og gule nedenunder, hvor der er en stor pose. Regningen har en central rød stribe og ender i en lille, rød krog.

Den store hvide pelikans bryst og hals kan have lyserød eller gul / orange farve afhængigt af ynglesæsonen. I avlstilstand har hannen en lyserød hud på ansigtet og kvinden har en gullig / orange hud.

The Great White Pelican's enorme, lange næb / næb bruges til at øse fisk op fra vandet. Posen under næbbet er elastisk og kan rumme flere liter vand. Når pelikanen skubber sin regning under vandet, bukker den nedre regning ud og skaber en stor pose, der fyldes med vand og fisk. Når fuglen løfter hovedet, trækker posen sig sammen og tvinger vandet ud, men holder fisken, der sluges hel.



Great White Pelican Habitat

Store hvide pelikaner findes i sumpene, ferskvandssøerne, brakksøerne, sumpene og deltaerne i Afrika (Asien og Europa).

Stor hvid pelikan diæt

Store hvide pelikaner lever hovedsageligt af fisk som karper og cichlider, men spiser også små hvirvelløse dyr. Disse vandfugle behøver ikke at dykke for at fange deres bytte, i stedet bruger de deres store regninger til at scopere fiskene i munden ved at dyppe hovedet ned i vandet.

Fodring sker undertiden i samarbejde, hvorved flere pelikaner bevæger sig ind i en cirkel for at koncentrere fisken og dyppe deres hoveder i vandet for at fange fiskene. Dette giver et vellykket fiskeri. Hver pelikan har brug for cirka 1,2 kilo fisk hver dag.

Ved Rukwa-søen i Tanzania er der den største koloni af pelikaner med over 80.000 fugle, og den har brug for 35 millioner kilo fisk hvert år for at tilfredsstille deres sult.

Pelikaner er ikke begrænset til fisk og er ofte opportunistiske foder. Nogle gange spiser de kyllinger fra andre fugle. Pelikaner fra kolonien Dassen Island byder på kyllinger, der vejer op til 2 kg fra Cape Gannet-kolonien på Malgas Island. Store hvide pelikaner spiser også krebsdyr, haletudser og endda skildpadder. De accepterer let uddelinger fra mennesker, og en række usædvanlige genstande er blevet registreret i deres kost. I perioder, hvor mad er knappe, spiser pelikaner også måger og ællinger og stjæler også bytte fra andre fugle.

Stor hvid pelikanadfærd

Selvom store hvide pelikaner er ret besværlige på land, er de storslåede yndefulde flyvere, der kan flyve kontinuerligt en hel dag og nat, der dækker afstande på op til 300 miles uden at stoppe. Pelikaner rejser ofte i V-formationsgrupper, hvilket er et spektakulært syn.

Den store hvide pelikan er velegnet til vandlevende liv. I vand er fuglene lige så yndefulde som når de flyver. De er hurtige, stærke svømmere, der kan nå hastigheder på op til 6 kilometer i timen, da deres stærke ben og svømmefødder fører dem gennem vandet som forberedelse til deres undertiden akavede start.

Store hvide pelikaner er generelt tavse bortset fra når de reden i yngletiden.

Stor hvid pelikan reproduktion

Store hvide pelikaner reden i store kolonier. I yngletiden udsender voksne pelikaner et lavt, hæs displayopkald. Rederne er lavet i skraber i jorden og er foret med vegetation, græs, pinde, fjer og andre tilgængelige materialer. Hunnen lægger 2 store, kalkholdige hvide æg i rederne, der inkuberes i 29 - 36 dage.

Pelican-kyllingerne er grå og har mørke flyvefjer. De plejes af begge forældre. Kyllingerne bliver unge på omkring 65 - 75 dage. Pelikaner når seksuel modenhed 3-4 år. Levetiden for den store hvide pelikan kan være over 16 år gammel.


Stor hvid pelican bevaringsstatus

Den store hvide pelikan er klassificeret som 'mindste bekymring' på IUCNs rødliste 2006. Mennesker er dog de største rovdyr for de store hvide pelikaner. Den store hvide pelikan er en af ​​de arter, som aftalen om bevarelse af afrikansk-eurasiske vandrende vandfugle (AEWA) gælder for.

Pelikaner er meget sårbare over for forurening, og på grund af overfiskeri i visse områder er de tvunget til at flyve lange afstande bare for at finde nok mad.

Store hvide pelikaner udnyttes af mange grunde. Deres pose bruges til at fremstille tobaksposer, Deres hud bliver til læder, guano (fæces fra havfugle, sæler eller flagermus) bruges som gødning, og fedtet fra unge pelikaner omdannes til olier til traditionel medicin i Asien. Menneskelig forstyrrelse, tab af foderbeboende levesteder og yngleområder og forurening bidrager alt sammen til den store hvide pelikaners tilbagegang.

sort lab blandet med golden retriever hvalpe