Større Flamingo

Billedkilde

Ud af de seks arter af flamingo på vores planet er Greater Flamingo (Phoenicopterus roseus) det mest almindelige og udbredte medlem af flamingo-familien.

Greater Flamingo er en let identificerbar, farverig vadefugl og findes ofte strømmer sammen med Lesser Flamingo i de store saltsøer over hele Afrika.



Disse berømte lyserøde fugle kan findes i varme, vandige områder på mange kontinenter og forekommer også i Asien i kystregionerne i Indien og Pakistan, Mellemamerika, Sydamerika, Caribien og Sydeuropa.



Når flamingoer strømmer sammen, omtales de som en 'koloni' eller en 'stand'.

De nærmeste slægtninge til Greater Flamingo er chilenske flamingo, caribiske flamingo og mindre flamingo. Der er ingen underarter af Greater Flamingo.



Større flamingo-egenskaber

Greater Flamingo er den største art af flamingo og er omkring 1,5 meter høj i højden og vejer mellem 2-4 kg (4,4 - 8,8 pund). Greater Flamingo har et vingefang på mellem 1,4 og 1,7 meter (4,5 - 5,5 fod). Greater Flamingos store størrelse gør det muligt at vade ud på dybere vand end de fleste andre flamingoer.

Flamingos fjerdragt er lyserød / hvid i farve med røde vingedæksler og sorte primære og sekundære flyvefjer. Deres lange, nedadgående bøjningsregninger er lyserøde med en sort spids, og deres lange, tynde ben er også lyserøde. Større flamingoer har særegne formede hoveder på lange, magre, buede halse med en markant nedadgående bøjning. Flamingoer har gule øjne.

Større Flamingo-habitat

Større flamingoer findes i en række saltvandshabitater, herunder salt- eller alkaliske søer, flodmundinger, lavvandede kystlaguner og vadehav. Greater Flamingo beboer sjældent andre områder med ferskvand end at bruge ferskvandsindløb til badning og drikke. Større flamingoer, der lever uden for troperne, migrerer ofte til varmere klimaer i vintermånederne.



Større Flamingo-diæt

Større flamingoer er altædende og filterfødere. Flamingoer fodrer hovedsageligt om dagen og bruger deres lange ben og svømmefødder til at røre vandbunden op, hvor de derefter fejer deres regninger på hovedet gennem vandet. En flamingos regning har en filterlignende struktur til at fjerne mad fra vandet, før væsken drænes.

Vand suges ind gennem den delvist åbnede regning. Da den presses ud igen af ​​tungen, filtrerer en række rygsøjler eller lameller langs regningens kant de lækre bidder indeni. De fodrer normalt med hovedet helt nedsænket i vandet, og de kan forblive på den måde i op til 20 sekunder. Flamingoer pumper tungen op og ned 5-6 gange i sekundet og skubber vandet ud af næbbet.

lille tysk hyrde race

Flamingoer foder også op på bløddyr, plankton, krabber, små fisk og insektlarver. Plantemateriale spises også, herunder græsfrø og skud, rådnende blade og alger.

Flamingos lyserøde farve kommer fra dens diæt af rejer og andre lyserøde krebsdyr.

Flamingo fjer er farvet i en smuk rose lyserød farve på grund af farvede materialer kaldet carotenoider i de små rejer, de lever af. Hvis de ikke spiser rejerne, bliver deres fjer bleg. Flamingoer i fangenskab har tendens til at være lysere end vilde arter, medmindre deres kost suppleres. I fangenskab fodres de med særlig mad, der indeholder disse naturlige pigmenter for at sikre, at deres fjer er farvede.

Større flamingoadfærd

Større flamingoer er gregarious fugle og lever sammen i flokke eller tætte kolonier, der nummererer mellem 10 - 12 fugle, såsom dem på Galapagosøerne, til over 20.000 fugle på de afrikanske saltsøer. I undtagelsestilfælde er der observeret op til 200.000 par. Disse store flokke giver dem sikkerhed i antal. Flokke forbliver tæt pakket, og enkeltpersoner er beskyttet mod rovdyr af de andre flockmedlemmer, mens de har hovedet nede i mudderet, når de fodrer.

Greater Flamingos er vokalfugle og holder kontakten med hinanden ved at producere en dyb lyd, der ligner en gås. De ringer højt under frieri, men de har et mere stille opkald, mens de fodrer.

Disse smukke lyserøde kystfugle er overraskende gode svømmere, men har en tendens til at trives på de lave søer og laguner. Større flamingoer er et bemærkelsesværdigt syn, når de er på flugt med deres lange, tynde hals udstrakt foran og deres lange ben udstrakt bag dem. Flokke danner enten lange, bageste linjer eller uregelmæssige former, mens de flyver.

Flamingoer ses ofte stående på det ene ben. Denne holdning menes at holde det skjulte ben varmt blandt deres fjer. På meget varme dage kan flamingoer muligvis stå på begge ben.

Større flamingoer er ikke territoriale fugle, men vil forsvare deres reder i ynglesæsonen. Større flamingoer har få naturlige rovdyr, men deres æg og kyllinger er byttet af andre fugle, herunder Marabou Stork.

Større flamingo-reproduktion

Større flamingoer bygger deres reder parvis. Rederne er lavet af hærdet mudder med en lav fordybning i toppen, selvom en lille bunke sten og snavs, foret med græs, kviste og fjer, bruges, hvis mudder ikke er tilgængeligt. Et af parret står over reden og trækker mudder mellem sine svømmefødder med sin buede næb. Slammet presses derefter på plads med næb og fødder. Heden af ​​hvert parringspar er beliggende ca. 1,5 meter fra nærliggende reder, så kyllingen forbliver sikker fra andre ynglende par.

Flamingoer yngler i løbet af april og maj, mens de samles i grupper på de omfattende, varme, vandige vadehav. Flamingoer er monogame, hvilket betyder, at par forbliver sammen hele livet. I begyndelsen af ​​hestsæsonen udfører flamingoer spektakulære gruppeførselsskærme af synkroniseret dans, præening, nakkestrækning og honking.

Som alle arter af flamingo lægger den kvindelige større flamingo et enkelt kalkhvidt æg på en mudderhøj i lavt vand. Parringsparret skiftes til at inkubere det eneste æg. Ægget klækkes efter 27 - 31 dage, og forældrene hjælper kyllingen ud af ægget ved at trække stykker af skallen væk.

Greater Flamingo Chicks

Flamingo-kyllinger er grå og hvide, når de er født, og udvikler ikke deres lyserøde farve i omkring 2 år. Kyllingen fodres i mindst de første 3-4 uger helt af forældrene, der udskiller en cremet lyserød væske kaldet 'afgrødemælk', som kommer fra forældrenes øvre fordøjelseskanal. Hver af forældrene kan fodre kyllingen på denne måde, og andre flamingoer kan fungere som plejefoderere.

Kyllingerne flygtede efter 10 uger, men forbliver i vagt i yderligere en måned. Kyllingen er født med en lige næb, der begynder at kurve omkring en måned og kan filtrere foder korrekt efter to og en halv måned. Forbløffende nok er den voksne flamingo i stand til at finde sin kylling fra hundreder eller tusinder af andre kyllinger ved sin 'call'.

pitbull boxer bulldog mix

Flamingoer vokser fuldt ud efter 2 år og er i stand til at parre sig efter 3 år. De fleste flamingoer yngler ikke første gang, før de er 5 til 10 år gamle. Flamingoer yngler muligvis ikke, når vådområder er tørre og mad er knap. Nogle år vrimler deres fodringsbassiner af liv, og der er masser af mad, som de kan fodre deres kyllinger med. Andre år er puljerne dog næsten tomme. Som et resultat kan flamingoer muligvis kun yngle, når forholdene er lige rigtige.

Den større flamingo kan leve i en alder af over 60 år i fangenskab. Den gennemsnitlige levetid i naturen er omkring 30-40 år.


Greater Flamingo Conservation Status

The Greater Flamingo er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN. Selvom flamingoer er mange og menes at stige i nogle områder, er Greater Flamingo sårbar over for ændringer eller forstyrrelser i forhold til dens relativt begrænsede antal ynglesteder. Avlsucces reduceres ofte som følge af menneskelig forstyrrelse eller sænkning af vandniveauer, hvilket kan øge saltholdigheden på fodringsstederne og dermed påvirke madressourcerne.

Klimaændringer og deres potentielle virkninger på havets overflade og nedbør kan derfor have en alvorlig indvirkning på ynglesteder i fremtiden. Greater Flamingo racer ganske godt i fangenskab, og avlsbestande opretholdes i øjeblikket forskellige steder.