Større musørede flagermus

REKLAME Billedkilde

DetStørre musørede flagermus(Myotis myotis) er en sjælden flagermusart i Storbritannien. Arten blev antaget at være uddød, indtil flere personer blev opdaget i de seneste år. Den større musørede flagermus blev erklæret uddød for omkring 12 år siden, da den formodede sidste mand døde i Sussex, Storbritannien. For omkring to år siden er der imidlertid opdaget enkeltpersoner rundt om i Storbritannien.

Den ene blev fundet af en ældre dame i Bognor, men desværre døde den. Sidste år blev en enkelt ung mand opdaget i dvale i en tunnel nær Chichester.



Flagermus er meget misforståede pattedyr, de er faktisk ikke blinde, som de siges at være, og de er meget dygtige flyers. Flagermus flyver hovedsageligt om natten og producerer en strøm af høje opkald og lytter til de tilbagevendende ekkoer, der giver dem et tydeligt 'lyd' billede af deres omgivelser.



mops og beagle blande hunde

Den større musørede flagermus er den største britiske arter af flagermus. Pelsen er kort og tæt med gråbrun farve på ryggen og lysere på undersiden. Deres ansigt er nøgent og lyserødt. Deres ører er lyse i farve og lange og brede. Deres tragus er lang, bred i bunden, men bliver smallere nær dens tip. Størrelsen på den større musearede flagermus skyldes ikke kun dens store vingefang, men også fordi dens krop er relativt stor. Deres vinger er store og brede og grå i farve. Dens flyvning er langsom, men stærk.

The Greater Mouse-Eared Bat er en flagermus med åbent skov og park. I det sydlige Europa vil det bo i huler i sommermånederne, men længere nordpå bor det på varme lofter, tårne ​​og kældre. Det dvale i huler, miner eller kældre med en temperatur på mellem 7 og 12 Celsius. I hibernaculaen (vinterkvarteret som et dvale dyr) vil der samles mellem 100 og 1000 flagermus.



Den større musørede flagermus foretrækker temmelig åbne landskaber, hvor den let kan jage. Det dukker op efter solnedgang og jager i enge og marker, haver og skovmargener. Nogle gange er det en migrant, der rejser op til 100 kilometer for at finde passende dvaleforhold. Den større mus-ørede flagermus dvale mellem oktober og marts. Den større mus-ørede flagermus pendler regelmæssigt 20 kilometer for at nå deres jagtområder fra deres lejre.

hund halv husky halv pomeranian

Af de 16 arter af flagermus, der er tilbage i Storbritannien, er seks truede eller sjældne, og seks andre betragtes som sårbare.

lab pit mix vægt

Mens musørede flagermus kan være en undvigende karakter at spore, kan pipistrelle-flagermusen, vores mest almindelige art, findes i overflod på Hampshires største flagermusstue - hjem til op til 800 flagermus. Hver sommer sværmer et stort antal flagermus uden for deres hovedstol. Hvorfor de gør det, vides imidlertid ikke, men det antages, at det kan være en måde at kalde andre flagermus på.



Mens mange mennesker frygter flagermusen - hovedsageligt på grund af dens fiktive vampyrforbindelser - er de faktisk meget nyttige for os.

Pipistrelle-flagermusen er kun fire centimeter lang og vejer mindre end en to pence-mønt, men kan spise op til 3.000 murer på en nat. Selv den relativt almindelige pipistrellebat er dog faldet 70 procent siden 1970'erne, hovedsagelig på grund af intensivt landbrug, især brugen af ​​pesticider og fjernelse af hegn. Nyere forskning har vist, hvor sårbar vores flagermusart er.

En undersøgelse foretaget af Bat Conservation Trust og RSPB afslører, at flagermusstier rutinemæssigt beskadiges eller ødelægges af udviklere. De fleste af disse lovovertrædelser opstår, når bygherrer udskifter soffitbrædder på huse eller renoverer forladte bygninger som stalde.