Greater Spot-Nosed Monkeys

REKLAME Billedkilde

Slægt: Cercopithecus - Dryas Monkey

DetDryas Monkey(Cercopithecus dryas), også kendt som Salonga Monkey eller Ntolu, er en lidt kendt art guenon, der kun findes i Congo Basin, begrænset til den venstre bred af Congo-floden.



Dryas Monkey er nu blevet fastslået, at de dyr, der tidligere var klassificeret som Cercopithecus salongo (almindeligt navn Zaire Diana Monkey) faktisk var Dryas Monkeys.



Nogle ældre kilder behandler Dryas Monkey som en underart af Diana Monkey og klassificerer den som Cercopithecus diana dryas, men den er geografisk isoleret fra enhver kendt Diana Monkey-befolkning.

Dryas Monkey er en temmelig typisk skovguenon. Kropsstørrelse varierer fra 40 - 55 centimeter med en halelængde på 50 - 75 centimeter. Voksne Dryas-aber vejer mellem 4 og 7 kg med markant seksuel dimorfisme. Dens markeringer svarer til Diana Monkey, bortset fra at dens nedre del af ryggen og forbenene er grøngrå. Gruppestørrelser spænder op til 30 personer, med kun en voksen mand.



Dryas Monkeys bevæger sig gennem firbenede skove (bevægelsesmetode, hvor dyret bevæger sig langs de vandrette grene med et regelmæssigt gangmønster, der involverer alle fire lemmer).

Dryas-abernes foretrukne habitat menes at være sekundær skov eller den øverste historie om urskoven. Dryasaber lever hovedsageligt af plantematerialer, primært frugt, blomster og unge blade, selvom de også tager nogle hvirvelløse dyr. Drægtighedsperioden er 5 måneder, hvor normalt et enkelt barn bliver født. Seksuel modenhed er nået efter 3 år. I fangenskab er der registreret en levetid på op til 19 år.

Dryas Monkey ansigtsudtryk

Staring: Denne skærm af dryas abe bruges som en trusselsvisning. Øjnene er fastgjort på stimulus, og øjenbrynene hæves, og hovedbunden trækkes tilbage, ansigtshuden strækkes også ved at bevæge ørerne tilbage. Under øjenlågene er farven forskellig, hvilket står i kontrast til den omgivende ansigtsfarve.



trådhåret terrier mix temperament

Stirrer med åben mund: Dette er stirren ledsaget af munden er åben, men tænderne er dækket. Dette er et trusseludtryk og forekommer ofte med hoved-bobbing.

Hoved-bobbing: Dette bruges som en trusselvisning af dryas abe og hoved bobber op og ned. Dette sker ofte ved at stirre med åben mund.

Præsentation: Denne opførsel er præformet af kvinden for at fremkalde sampling fra hannen. Dette mønster fortæller hannen, at hun er parat til at parre sig.

Slægt: Cercopithecus - Diana Monkey

DetDiana Monkey(Cercopithecus diana) betragtes ofte som en af ​​de smukkeste af de gamle verdens aber. Diana-aben findes i Vestafrika, fra Sierra Leone til Ghana. Diana-aben beboer urskoven, men trives ikke i sekundære skove.

Diana Monkey er aktiv i løbet af dagen. Det kommer sjældent ned på jorden, men føder på alle niveauer af baldakinen og trækker sig tilbage til de øverste niveauer af træerne om natten, selvom det ikke skaber rede.

Diana Monkey spænder fra 40 til 55 centimeter i længden, undtagen halen, som er 3 - 4 centimeter i diameter og 50 - 75 centimeter lang. Diana Monkeys er generelt sorte eller mørkegrå, de har en hvid hals, halvmåne-formet pandebånd, ruff og skæg. Pandebåndet giver arten sit almindelige navn, da det blev holdt for at ligne bogen til gudinden Diana. Diana Monkeys armhuler er også hvide, og de har en hvid stribe ned ad lårene, mens ryggen på deres lår og deres nedre ryg er en kastanjefarve. Bortset fra pandebåndet, ruff og bjørn og nogle frynser på deres lemmer, er deres pels kort og slank i udseende. Voksne vejer mellem 4 og 7 kg.

Dianaaber lever normalt i små grupper. Gruppens størrelse kan nå op på 30. Der er normalt kun en voksen mand, to eller tre voksne kvinder og op til otte unge. Den mandlige Diana-abe tåler ikke en anden voksen mand og advarer dem med et hoved-boblende signal. Når man ikke hviler i de varme middage, bevæger gruppen sig roligt. Et gruppeområde kan omfatte 0,19 til 0,38 kvadrat miles. Fodring og pleje udføres i sikkerheden i midten til den høje baldakin af skove.

Diana-aber har markeret farve, som tillader en bred vifte af visuelle sociale signaler, og de har også en bred vifte af alarmopkald med forskellige lyde til forskellige rovdyr. Diana-aber udsender forskellige grunter og lave kvak, men Diana's råb er blevet beskrevet som yowling. De kommunikerer også med ansigtsudtryk og hovedbevægelser.

maltesisk puddel mix hvalpe til salg

Diana aber spiser hovedsageligt frugt og insekter, men de vil også tage blomster, unge blade og hvirvelløse dyr. Diana-aber kan pakke deres kindposer svarende til omtrent en mavefyld mad. Dette gør det muligt for disse aber at fylde mad på steder med fare eller konkurrence og derefter gå videre til et mere sikkert sted at spise. Hvis kindposerne er fulde, bruges håndens bagside til at skubbe mad bag på posen. Fødevarer behandles meget omhyggeligt (skrællet osv.) Med hånden og munden for at øge kvaliteten og fordøjeligheden i de slugte genstande.

Under gode forhold reproducerer voksne kvinder hvert år. Svangerskabet varer ca. 5 måneder, og den unge sygeplejerske fra deres mor i yderligere 6 måneder. Kun et enkelt barn er født. Selvom de unge er født i en forholdsvis veludviklet tilstand, med åbne øjne og i stand til at forstå deres mor. Diana Monkey-mødre virker ængstelige og besiddende og lader sjældent unge spædbørn forlade dem. Efterhånden som spædbørn vokser, bliver de meget legende. Ungdomme når seksuel modenhed i en alder af ca. 3 år. Døtre forbliver i deres mødres sociale grupper, mens mænd forlader deres fødselsgrupper kort før de når seksuel modenhed. Diana-aber kan leve i op til 20 år i naturen. Deres levetid i fangenskab er 22 år.

Diana aben betragtes som truet af IUCN såvel som af United States Fish and Wildlife Service. De største farer for dem er ødelæggelse af levesteder (de er nu næsten begrænset til kystområder) og jagt på buskød. Skovstammer jager dem efter mad, og professionelle jægere jager dem for at sælge på lokale markeder og truer deres fortsatte eksistens. Skovrydning til landbrug har været den største faktor i faldende antal. Dianaaber er byttet af kronede høgeørne, leoparder, chimpanser og mennesker.

Slægt: Cercopithecus - Roloway Monkey

DetRoloway abe(Cercopithecus roloway) er en af ​​de tre mest truede aber i Ghana på Afrikas vestkyst. Roloway-aber er en arboreal art, der primært findes i uforstyrrede, modne skove. Desværre ser de ikke ud til at være meget tilpasselige til ændringer i deres levesteder, hvilket gør dem særligt sårbare over for menneskelig aktivitet.

Roloway aber findes i Ghana og østlige Cote d'Ivoire, også fundet i Guinea, Elfenbenskysten, Liberia og Sierra Leone. Roloway-aber beboer for det meste skove og findes under regnskovens baldakin.

Den gennemsnitlige størrelse af en voksen Roloway-abe er omkring 5 kg og for kvinder 4 kg. Deres ansigtshårfarve er sort, men de har et hvidt skæg. Orange farve kan findes på indersiden af ​​deres bagben.

legetøjspuddel havanese mix

Roloway aber lever i grupper på 15 til 30 individer og som andre primater interagerer de og bevæger sig med andre primater i skoven. Roloway-aber mandlige har tendens til permanent at forlade deres familiegruppe på et eller andet tidspunkt i deres liv. Roloway-kvindelige kvinder er filopatiske. Dette betyder, at de forbliver hos den gruppe, de blev født i.

Som alle aber kommunikerer Roloway-aber vokalt. Deres opkald bruges til at advare gruppen om et rovdyr eller en anden abetroop. Det er et advarselssignal om fare. Hannerne kan også ringe til at bringe troppen sammen igen, hvis de har bevæget sig for langt fra hinanden. Roloway-aber kommunikerer også visuelt. De stirrer, når de truer en anden abe eller fjende. Når de gør dette, løfter de også øjenbrynene, som skubber hovedbunden bagud og viser den lyse hvide pels på deres pande. Nogle gange stirrer de også med åben mund, men ikke viser tænder. Dette er også en truende holdning. Andre gange vipper de også med hovedet, mens de stirrer.

Roloway-aber er frugivore-insektædere, hvilket betyder at de hovedsagelig spiser frugt og insekter. De spiser også blade og frø.

Roloway-aber føder et afkom ad gangen efter en drægtighedsperiode på 5-6 måneder. Roloway-abens levetid er 20-30 år i fangenskab, det er usikkert, hvor længe de lever i naturen, men det ville være ret kortere.

Roloway aben betragtes som truet af IUCN. Rolowayaber er byttet af kronede høgeørne, leoparder, chimpanser og mennesker. En nylig tilbagegang af Roloway-aber er sandsynligvis relateret til faldet i skovhabitater og skovrydning. I de sidste 100 år har Ghana mistet 80% af sine skovområder. Aberne er også truet af omfattende buskødjagt. Der sælges over 800 tons buskekød hvert år på Ghanas markeder.

Slægt: Cercopithecus - Greater Spot-Nosed Monkey

Greater Spot-Nosed aber(Cercopithecus nictitans) er de mindste aber fra den gamle verdens gruppe af primater. Mindst 3 forskellige guenonarter har pletter på deres næse, Greater Spot-nosed, Lesser Spot-nosed og the Red-tailed guenon.

Greater Spot-Nosed aber findes i Liberia, Cote d'Ivoire, Nigeria, tilsyneladende til Itimbiri-floden i NW Dem. Rep. Congo, Centralafrikanske Republik, Rio Muni og Bioko (Ækvatorial Guinea). Greater Spot-Nosed aber ser ud til at foretrække regnskove ved siden af ​​floder.

Greater Spot-Nosed Monkeys hoved og kropslængde er 320 - 450 miilimeter og halelængde er 360 - 525 millimeter. Hannerne vejer ca. 1250 gram og hunnerne ca. 760 gram. Deres pels er grønlig grå eller sort til grønlig gul eller buff. Deres underdele er hvide eller gråhvide.

Greater Spot-Nosed aber har ansigter, der er nøgne bortset fra et par sorte hår på overlæben, som undertiden er gul. Deres kinder har gul pels, der er tippet med sort, og der er en sort linje, der strækker sig fra øjet halve afstanden til øret. Deres øjne er sorte og er omgivet af gul eller orange hud.

Pelsen på toppen af ​​hovedet er sort, og de har en hvid manke, der strækker sig over nakke og bryst fra bunden af ​​det ene øre til det andet. De ydre lemmer er lysegule med rødt, og hænder og fødder er ensfarvet. Halen er gråbrun eller sort over og gullig bælge med en sortlig spids. Variationer mellem individer er fra en samlet oliven til en ægte grøn farvetone. Den største diæt af den større spotnose abe består af frugt og insekter.

Greater Spot-Nosed aber er tilsyneladende ikke-territoriale, med voksne hanner, der fungerer som ledere i løbet af dagen og som vagter om natten. Voksen hunner ud antallet voksne hanner. De bor i små tropper på 10 til 40 individer domineret af en enkelt mand.

Kvinder er mere territoriale end mænd, og de er de eneste permanente medlemmer af gruppen. Greater Spot-Nosed aber er ikke så sociale som nogle af de andre primater, og enhver pleje eller socialisering ses normalt mellem en mor og hendes spædbarn. Hannerne og hunnerne interagerer sjældent, medmindre det er ynglesæson.

Drægtighedsperioden for en kvindelig Greater Spot-Nosed abe er mellem 158 - 166 dage. Spædbørn vejer omkring 230 gram ved fødslen. Seksuel modenhed nås i en alder af 4,5 hos kvinder og ca. 1-2 år senere hos mænd. Første fødsler har været kendt for at ske så tidligt som det tredje år og så sent som det syvende år.

tekoppuddel fuldvoksen

Fødsler forekommer hvert 1 til 3 år, og spædbørn plejer fra deres mødre i omkring 6 måneder, men de kan dog begynde at spise faste stoffer i 2 måneders alderen. Der er en dominerende mand i disse abegrupper, men det betyder ikke, at han har fædret nogen af ​​spædbørnene i gruppen. I ynglesæsonen vil ensomme hanner eller hanner fra andre grupper infiltrere i gruppen og parre sig med hunnerne. Levetiden for den større spot-nosed abe er 20-25 år.

Greater Spot-Nosed aber klassificeres som truede på grund af tab af habitat. Greater Spot-Nosed aber er byttet af store katte og høge.