Grå Jungle Fowl Bird

Billedkilde

Den grå junglefowl (Gallus sonneratii) er en vild art af tamhøns endemisk til den stedsegrønne bakkeskov i det sydlige og vestlige Indien.

Grå junglefowl findes hovedsageligt i halvøen Indien, men strækker sig ind i Gujarat, Madhya Pradesh og sydlige Rajasthan.



Grey Junglefowls-serien overlapper hinanden med den røde Junglefowl, der findes mere langs foden af ​​Himalaya. Den grå junglefowl kaldes også Sonnerat's Junglefowl.



blå næse pit vs rød næse pit

Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om Grå Junglefowls egenskaber, levested, diæt, opførsel og reproduktion.

Grå Junglefowl-egenskaber

Den mandlige Grå Junglefowl har en sort kappe med gyldne / gule farvepletter og dens voksagtige, vandtætte fjerdragt er grå / brun og fint mønstret. Den har en rød wattle og kam og røde ben, der har sporer. På halsen er der lange mørke fjer, der ender i en lille gul plade. Hannerne muller deres farverige halsfjer i løbet af eller efter sommerens ynglesæson. De centrale halefjer er lange og buede

Hunnen er meget sløvere i udseende, hvilket er typisk for de fleste kvindelige fugle. De har brune og hvide striber på underkanten og en fint mønstret gul kappe, der draper deres hals og skuldre. Hunnens ben er gule og mangler de sporer, som hannerne har.



Grå Junglefowl-habitat

Grå Junglefowls foretrukne levesteder er krat på skovbunden og åben krat.

Grå Junglefowl Kost

Grå Junglefowl foder i små blandede grupper af både mandlige og kvindelige. De nærer sig med bambusfrø, korn, termitter, insekter og bær.

Grå Junglefowl Adfærd

Grå junglefowl er vokalfugle og producerer opkald, der er høje og særprægede og lyder som 'Ku-kajak-kyuk-kyuk'. Opkaldet fra den grå junglefowl kan høres tidligt om morgenen eller i skumringen.



alle amerikanske blå næse pitbulls

Grå junglefugle ses mest på jorden, men de er i stand til at flyve ind i træer for at undslippe rovdyr eller bare for at raste. Disse hårdføre fugle er kendt for deres foder- og forsvarsadfærd, der er meget ritualiseret.

Grå Junglefowl-reproduktion

Avlssæsonen finder sted fra februar til maj. Hunnen lægger mellem 4 og 7 bleg cremede æg, der inkuberes i 21 dage. Hannerne skaber ofte pligtopfyldende fædre, der griner kyllinger på eller tæt på jorden på regnfulde nætter. Hunnen opdrætter kyllingerne i omkring 9 uger og overgiver dem derefter til hannen, mens hun inkuberer en ny kobling af frugtbare æg.

blå hælblander hunde

Grå Junglefowl Bevaringsstatus

Grå junglefowl er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN. Selvom disse fugle er rigelige, jages de stadig efter kød og de lange halshakfjer, der bruges til at fremstille fiskelokkere. Tab af habitat er også en anden trussel mod Gray Junglefowl.

Vidste du dette om Gray Junglefowl?

Krydsninger mellem den grå junglefugl og de indenlandske kyllinger er kendt som bengaler.