Marsvin

Billedkilde

DetMarsvin(Phocoena phocoena) er en af ​​seks marsvinarter. Det er en af ​​de mindste havpattedyr i havet. Som navnet antyder, forbliver det tæt på kystområder eller flodmundinger, og som sådan er den mest velkendte marsvin for hvalobservatører. Havnenes marsvin vågner ofte op i floder og er set hundreder af miles fra havet.

Havnen marsvin er undertiden kendt som den almindelige marsvin, selvom denne brug ser ud til at være ved at dø ud.





Havne marsvin er lidt mindre end de andre marsvin. Det er omkring 67 - 85 centimeter (26 - 33 tommer) langt ved fødslen. Både mand og kvinde vokser op til 1,4 meter til 1,9 meter (4,6 - 6,2 fod). Hunnerne er tungere end hannerne med en maksimal vægt på omkring 76 kg sammenlignet med hannernes 61 kg.

Ligten af ​​marsvin er robust, og de har en trekantet rygfinne. Deres svømmeføtter, rygfinne, halefinne og ryg er mørkegrå. Deres sider er en let plettet lysegrå. Deres underside er meget hvidere, selvom der normalt er grå striber, der løber langs halsen fra undersiden af ​​munden til svømmeføtterne. Marsvin kan leve op til 25 år.



Havnemis er udbredt i køligere kystfarvande på den nordlige halvkugle, stort set i områder med en gennemsnitstemperatur på ca. 15 ° C inklusive kysterne i Spanien, Frankrig, Storbritannien, Irland, Norge, Island, Grønland og Newfoundland.

Havne marsvin lever hovedsageligt af små fisk, især sild, lodde og brisling. Det dybeste dyk registreret var 224 meter (735 fod) dybt. Unge marsvin skal forbruge ca. 7% til 8% af deres kropsvægt hver dag for at overleve.

Marsvin er ikke og er aldrig blevet jaget aktivt af hvalfangere, fordi de er for små til at være af interesse. Et centralt problem er dog det store antal marsvin fanget hvert år i garn og andet fiskeudstyr. Dette problem har ført til et dokumenteret fald i antallet af marsvin i travle fiskerihav. Det er kendt, at marsvinens ekkolokalisering er tilstrækkeligt diskriminerende til at detektere tilstedeværelsen af ​​netene, men dette forhindrer ikke marsvin i at blive fanget.



Forskere har udviklet fyrtårne ​​til at fastgøre til netene for at forsøge at afskrække nysgerrige marsvin. Disse er endnu ikke udbredte, og der er en vis kontrovers med hensyn til deres anvendelse, og der er rejst bekymringer over værdien af ​​at tilføje mere støjforurening til havene.