Humboldt Penguin

Billedkilde

DetHumboldt Penguiner en sydamerikansk pingvin, der yngler i det kystnære Peru og Chile. Denne pingviner nærmeste slægtninge er Afrikansk pingvin , det Magellansk pingvin og Galapagos pingvin . Humboldt-pingvinen er opkaldt efter Alexander von Humboldt, en naturforsker og opdagelsesrejsende, der først beskrev dyret til vestlige observatører.

Humboldt Penguin Karakteristika



Humboldt-pingviner er mellemstore, sorte og hvide pingviner, der vokser 65-70 centimeter høje. Humboldt-pingviner har et sort hoved med en hvid kant, der løber bag øjet, omkring de sorte ørebeskyttere og hagen for at slutte sig til halsen.



Humboldt-pingviner har sortgrå øvre dele og hvidlige underdele med et sort brystbånd, der strækker sig ned langs flankerne til låret. De har en kødfuld-lyserød base til deres næb. Unge har mørke hoveder og intet brystbånd.

Humboldt Penguin Diet

Humboldt-pingviner lever af fisk, især ansjoser, sild og ildelugt.



Humboldt Penguin Behavior

Humboldt-pingviner er sociale dyr, der bor i relativt store kolonier, hvor kommunikation er vigtig. Kolonier er gavnlige, fordi de giver kollektivt forsvar mod rovdyr.

I modsætning til antarktiske pingviner, der krammer sig sammen i store grupper for at holde sig varme, har Humboldt-pingviner ikke noget behov for at gøre dette på grund af det varme, tempererede klima, som de lever i. I stedet for at varme op eller køle ned søger Humboldt-pingviner sikkerheden og komforten i deres indhegnede huler. Humboldt-pingviner er som alle pingviner monogame.

Parrede pingviner kan genkende hinanden gennem vokale og visuelle mekanismer i kolonien. Forældre og afkom kan også let genkende hinanden ved hjælp af syn og lyd. Hver pingvin har en unik stemme, der gør det muligt for sin ægtefælle og afkom at genkende den.



Humboldt-pingviner har en krop lavet til at svømme. Ved hjælp af deres stærke vinger 'flyver' de under vandet, normalt lige under overfladen, med hastigheder på op til 20 miles i timen (32 kilometer i timen). Humboldt Penguins styrer med fødderne og halen. Deres fjer er stive og overlapper vandtæt og isolerer deres krop. Tætte fjer beskytter også pingvinen i vind på op til 60 miles i timen (96 kilometer i timen). Humboldt-pingviner kan, som alle pingviner, se let under vandet og på land. Disse fugle har også en supraorbital kirtel, der gør dem i stand til at drikke saltvand ud over frisk vand. Kirtlen trækker overskydende salt ud af pingvinenes blod og udskilles i en koncentreret opløsning, der drypper ned næbbet. I zoologiske haver lever Humboldt-pingviner normalt i ferskvand, og som følge heraf er kirtlen sovende. At bo kun i ferskvand påvirker ikke pingvinenes sundhed.

Humboldt Penguin Reproduktion

Humboldt-pingviner kan yngle når som helst på året. Seksuel modenhed er mellem 2 og 7 år gammel. Rederne er lavet i huler, revner eller huller og lejlighedsvis på mere åbne steder såsom stenet kyst.

Humboldt-pingviner graver normalt hullignende reder blandt guano-bunker (akkumulerede skrald af havfugle), som dannes i huler og langs klipper. Kvinder lægger et eller to æg, og inkubationstiden er ca. 40 dage. Begge forældre skiftes til at inkubere æggene. Til tider overlever kun en kylling, fordi ruge er forskudt, og en kylling kan være mindre end en anden. Når maden er knap, fodrer forældrene kun den større kylling, og den mindre kylling sulter hurtigt.

Pleje af kyllinger begynder med, at forældre skifter job med at sidde med kyllingen og jage efter mad. Efter cirka to måneder er kyllingen alene om dagen, mens begge forældre jager efter mad. Kyllinger er født med gråbrune, dunede fjer og derefter smeltet i helt grå fjer, når de flyver. Humboldt pingvin kyllinger flygtede omkring 70 - 90 dage.

Cirka et år efter at kyllingerne er flygtet, smelter de i voksne fjer. Voksne pingviner har en hvid front og en brun-sort ryg og hoved. De har også en mørk stribe over brystet og et hvidt mærke, der cirkler over hvert øje og fremad omkring halsen.

hvor stor bliver maltesiske pudler

Humboldt Penguins levetid er omkring 20 år.

Humboldt Penguin Predators

Ud over naturlige rovdyr som måger, gribbe, karacaraer, ræve, pinipeds og hvaler, står Humboldt-pingviner også over for en række menneskeskabte farer. Kommercielt fiskeri reducerer avlsucces og overlevelsesrate gennem udtømning af madressourcer. Overfiskeri af den peruvianske ansjov (Engraulis ringens) førte til befolkningens sammenbrud i 1970'erne. Denne fisk var en vigtig komponent i Humboldt-pingvinerne, og pingvinpopulationer led som følge heraf.

Hundredvis af Humboldt-pingviner bliver også fanget og druknet hvert år i fiskernes net. Utilsigtet sammenfiltring i garn og bevidst jagt på voksne efter mad og fiskeri lokkemad er de vigtigste årsager til voksnes dødelighed i nogle områder. Æg tages også fra mange avlskolonier, hvilket resulterer i forstyrrelse og reduceret avlsucces.

Humboldt Penguin Conservation

Den nuværende status for Humboldt-pingvinen er sårbar på grund af en tilbagegang i befolkningen til dels forårsaget af overfiskeri. Historisk set var det offer for overudnyttelse af guano. Den nuværende befolkning anslås til mellem 3.300 og 12.000.