Indisk gøgfugl

Billedkilde

DetIndisk gøgfindes bredt over hele Asien fra Pakistan til Indien og Sri Lanka, Indonesien, Kina og Rusland.

Der er to underarter af indisk gøg, Cuculus micropterus micropterus og Cuculus micropterus concretus.



Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om den indiske gøgs egenskaber, levested, diæt, adfærd og reproduktion.

Indiske gøgegenskaber

Den indiske gøg er en mellemstor fugl, der måler omkring 30 centimeter (13 tommer) i længden. Den er grå / brun i farve med bred sort spærring på undersiden, som er smallere på kvinden.

Den indiske gøges hale har mørk farvet spærring med hvide spidser. Deres næb er små og omkring øjnene er gule øjenringe. Iris er lysebrun til rødlig.

Disse gøg har orange fødder. Selvom mænd og kvinder er ens i udseendet, afviger hunnerne lidt, fordi de er mere lysere i halsen, og de har mere brun farve på bryst og hale.



Indisk gøghabitat

Den indiske gøg lever i skove og åbent skov i zoner så høje som 3.600 meter. Deres foretrukne habitat er løvfældende og stedsegrønne skove, men de forekommer også i haveområder og tykke krat.

pure white huskies til salg

Indisk gøg diæt

Indiske gøg foder op på hårede larver og andre insekter. De spiser også nogle gange frugt. Indiske gøg har en tendens til at fodre i den øverste baldakin af skove, hvor de luftfoder på flyvende termitter. Det foretrækker grønne træer til foder.

Indisk gøgadfærd

Indian Cuckoos har et højt opkald, der hovedsageligt består af fire toner beskrevet som en 'bo-ko-ta-ko'.



puddel engelsk fårehund blanding

Den indiske gøg er en genert, ensom fugl, der vandrer sydpå om vinteren.

Reproduktion af indisk gøg

Indisk gøgsæson varierer fra maj til juli i det nordlige Kina, marts til august i Indien, januar til juni i Burma og januar til august på den malaysiske halvø.

Den indiske gøg er en yngleparasit, der lægger et enkelt æg i andre fuglereder, såsom Crows og Drongos reder. Den spiser den anden fugls æg, inden den lægger sin egen. Æg klækkes efter en inkubationsperiode på 12 - 14 dage afhængigt af region.

Gøgunger har hvide markeringer på deres krone og en hvid hals og hage, der står i kontrast til sit mørkefarvede ansigt. De er brunere i farven med brede hvide spidser på deres hoveder og vingefjer. Nestlings har en orange / rød mund og gule flanger til gap (indre af den åbne mund).


Bevaringsstatus for indisk gøg

Den indiske gøg er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN.