Indisk næsehorn

Billedkilde

Indian Rhinoceros TheIndisk næsehorn(Rhinoceros unicornis), er også kendt som 'Greater One-horned Rhinoceros'. Den indiske næsehorn havde engang beboet områder fra Pakistan til Burma og kan endda have strejfet rundt i Kina. På grund af menneskelig indflydelse er deres rækkevidde imidlertid faldet, og nu eksisterer de kun i små befolkninger i det nordøstlige Indien og Nepal.

Den indiske næsehorn er begrænset til de høje græsarealer og skove ved foden af ​​Himalaya. Den indiske næsehorns habitat er tropiske og subtropiske græsarealer, savanner, buskområder, sumpe og skove - svarende til den hvide næsehorn.



Indiske næsehorn egenskaber

DetIndisk næsehorner den største af de tre asiatiske næsehorn. Den indiske næsehorn har et enkelt sort horn, der er til stede i både mandlige og kvindelige arter og en grå hud med lyserøde hudfoldninger, hvilket giver det et pansret udseende. Mandlige indiske næsehorn viser en enorm udvikling af halsfoldene.



De indiske næsehorn overben og skuldre er dækket af vorte-lignende bump. Munden på den indiske næsehorn ligner en krydsning mellem bredlæben og kroglæbe. Selvom den er temmelig bred, har den en lille præhensil læbe. Den indiske næsehorn har kun et horn, der er lavet af ren keratin og begynder at vises efter ca. et år efter fødslen. Det indiske næsehorn et enkelt horn når en længde på mellem 20 og 101 centimeter. De har omtrent samme størrelse som hvide næsehorn.



Den indiske næsehorn bliver 6 meter høj og vejer mellem 4000 og 6000 pund. Den indiske næsehorn levetid er mellem 35 - 45 år. Disse næsehorn er gode svømmere, og på land kan de løbe op til 35 miles i timen i kort tid. Den indiske næsehorn har fremragende hørelse og lugt, men den har dårlig syn.

Reproduktion af indisk næsehorn

Mandlige indiske næsehorn kan yngle ved 9 år, og kvindelige indiske næsehorn når seksuel modenhed ved 5 år og har deres første kalve når de er mellem 6 og 8 år. Kvinden fløjter i sæsonen, så mændene ved, hvornår hun er klar til at parre sig. Drægtighedsperioden er ca. 16 måneder. En enkelt kalv fødes med intervaller på ca. 3 år. Moder næsehorn er opmærksomme og beskyttende, de unge bliver hos deres mor i flere år. Kvinder og deres unge rejser sammen, men mænd rejser normalt alene og er territoriale.

Anatomi af en indisk næsehorn



Indisk næsehorn bevaringsstatus

Den indiske eller større næsehorn med en horn er en succeshistorie om bevarelse. Takket være strenge beskyttelsesforanstaltninger er dets befolkning steget fra 600 i 1975 til omkring 2.230 i dag. Det er dog stadig et truet dyr, der står over for den stadigt nuværende fare for at krybskytte for sit horn.

De beskyttede områder i Indien og Nepal, hvor denne næsehorn overlever, er omgivet af tætte menneskelige befolkninger. Det er vigtigt at sikre, at samfund, der bor omkring næsehornreserverne, også er sympatiske og drager fordel af næsehornene i deres midte.

Indiske næsehorn bruger fælles dyng dynger, hvor de ofte skraber deres fødder og efterlader en duft, når de bevæger sig rundt.

Desværre bruger krybskytterne disse oplysninger til at krypse dem, når de besøger disse fælles dynghauger, hvilket gør det lettere at spore næsehornene. Som alle næsehorn - den indiske næsehorn er i stor fare for at blive uddød.