Guava Fruit Dove

REKLAME Billedkilde

Guava Fruit Dove(Ptilinopus jambu), er en lille farverig frugtdue. Jambu Fruit Dove beboer mangrovesumpe og lavlandsregnskove op til 1.500 meter og regnskove på de indonesiske øer Sumatra, det vestlige Java og Kalimantan.

Jambu Fruit Dove findes også i anden vækst skov. Jambu Fruit Dove-oprindelseslandene er Thailand og Malaya.



Jambu Fruit Dove Karakteristika



Jambu Fruit Dove måler 23 - 27 centimeter i længden og vejer omkring 42 gram. Det er en fyldig lillehovedet fugl med bløde fjer og meget særprægende farve inklusive en hvid øjenring, orange næb og røde ben og er tæt på størrelsen af ​​en Barbary Dove. Deres opkald er en blød, lav coo.

tysk hyrde pitbull mix sort

Den voksne mandlige Jambu Fruit Dove har et skarpt ansigt med en sort hage, umærkede grønne overdele og hvide undersider med en lyserød plaster på brystet og en chokoladebrun underdel.



Den kvindelige Jambu Fruit Dove adskiller sig fra hanen ved at have et kedeligt lilla ansigt med en mørk hage. Underdelen er grøn med en hvid mave og kanelunderhal. Den umodne Jambu Fruit Dove ligner kvinden, men har et grønt ansigt. Den unge mandlige Jambu Fruit Dove erhverver sin fulde voksenfjerdragt på omkring 39 uger fra flyvning.

schæferhund sort og rød

Jambu Fruit Dove er en genert og iøjnefaldende fugl, camoufleret mod skovhimlen af ​​sin grønne fjerdragt. Det ses normalt alene eller parvis, men en betydelig flok kan samles, når man fodrer på et frugttræ.

Guava Fruit Dove Diet

Jambu Fruit Dove spiser frugt direkte fra træet eller fra jorden, hvis genstande er faldet af hornbills eller aber.



Som andre duer, og i modsætning til de fleste fugle, kan Jambu Fruit Dove sætte hele sin regning i vandet og drikke ved at suge den ind.

chokolade lab rottweiler mix

De fleste fugle kan kun dyppe en del af deres regning i vand for ikke at nedsænke deres næsebor og derefter skulle vippe hovedet op for at lade vandet sive ned i halsen.

Reproduktion af Jambu Fruit Dove

Den mandlige Jambu Fruit Dove holder et avlsområde, der annonceres ved at løfte sine vinger, vippe sin krop og cooing. Det vil forsvare sit territorium med en hurtig hak, hvis den territoriale visning mislykkes.

Kvinden bygger en spinkelt rede af kviste, rødder og græs, som samles af hendes ægtefælle, i et træ og lægger et eller nogle gange to hvide æg, der inkuberes i ca. 20 dage til ruge, med yderligere 12 eller flere dage til flyvende .

Begge forældre hjælper med at hæve klækket. Inden for en time efter fødslen får den hjælpeløse klækning fodret duer med mælk, en nærende sekretion, som begge forældre afgiver i deres afgrøder.

Kyllingernes tidlige udvikling koncentrerer sig om at dyrke fjer og blive koordineret i stedet for vækst. Omkring den 10. dag åbner øjnene for første gang, men dens vinger vil allerede være funktionelle. Kort efter forlader den reden med sine forældre, der holder sig meget tæt på.

brun sabel tysk hyrde

Kyllingen fravænes derefter 8-10 uger. Den unge mand ser meget ud som en kvinde i farve, men efter 9 måneder vil den have sin fulde farve.

Jambu Fruit Dove Conservation Status

Omfattende skovrydning i Indonesien og Malaysia betyder, at denne due nu er truet, skønt dens evne til at leve i anden vækst og i højere højde betyder, at dens situation ikke er så kritisk som for nogle skovfuglearter.

Jambu Fruit Dove evalueres som næsten truet på IUCNs røde liste over truede arter.