Mindre Flamingo

Lesser Flamingo er den mindste og mest talrige flamingo, der sandsynligvis tæller op til to millioner individuelle fugle. De vejer generelt 4,5 lb, er 3 ft lange, står 3 ft 3 høje og har et vingefang på 3 ft 3 in.

The Lesser Flamingo - The Littlest One



Mindre flamingoDen mindre flamingo (Phoeniconaias minor) er den mindste af de fire typer flamingoer, der vejer gennemsnitligt 2,0 kg. De er næsten 1 meter høje med lige vingespænd. De ligner den caribiske flamingo med de lange ben og hals og den tilsluttede næb, men er generelt lysere lyserød.




Det mindre flamingoer løber fra det sydlige til det østlige Afrika og ind i det sydvestlige Asien, og de kan primært findes i områder med brakvand eller salte søer og laguner. De fodrer i disse områder ved at holde deres regning på hovedet i vandet og filtrere alger og små insekter. Deres diæt består hovedsageligt af spirulina alger, som får fuglenes fjer til at blive lyserøde, men de spiser også små rejer, hvis de fanger dem i deres filtre.




Til avl rejser de i store flokke til bare en håndfuld forskellige avlssteder. I Afrika er der Natron-søen i Tanzania samt Etosha Pan, Sua Pan og Kamfers Dam. I det nordvestlige Indien bruger de de to saltpander, Zinzuwadia og Purabcheria. Selvom den mindre flamingo samles i store, støjende flokke, danner de et monogamt par, og både han og hun skiftes til at passe på det eneste æg, der lægges. Når ægget klækkes, samles kyllingerne i crèches. Disse grupper, som undertiden vokser ind i hundreder af tusinder, overvåges af blot nogle få af de mindre voksne flamingoer. De voksne hjælper derefter med at føre kyllingerne over land og krydse afstande op til 32 km for at komme til ferskvand.




Deres naturlige rovdyr er marabustork og flere typer gribbe, der går efter deres kyllinger og æg. Den modne mindre flamingo er byttet af bavianer og vildkatte, herunder løver , leoparder og geparder . De største trusler mod mindre flamingo er dog mennesker og deres udvikling. Den mindre flamingo anses for at være på ”Nær truet”? status. Selvom de næsten 2 millioner er de mest talrige af alle de fire typer flamingoer, bliver deres ynglepladser og levesteder langsomt enten overtaget eller forurenet af udvikling. Nuværende planer om at udvikle et sodaekstraktionsanlæg nær Natron-søen, det største af de afrikanske ynglepladser, kan medføre en forværring af de mindre flamingoer 'trusselsniveau.

blå hæler race historie

Lesser Flamingo er klassificeret som Near Threatened (NT), er tæt på at kvalificere sig til eller sandsynligvis kvalificere sig til en truet kategori i den nærmeste fremtid.