Lille fe-pingvin

Billedkilde

DetLille pingviner den mindste art af pingviner og racer rundt om hele New Zealands kystlinje og Chatham-øerne samt det sydlige Australien og Tasmanien. Disse pingviner har flere almindelige navne. I Australien kaldes de ofte Fairy Penguins på grund af deres lille størrelse. I New Zealand kaldes de Little Blue Penguins eller bare Blue Penguins på grund af deres fjerdragtfarve, den newzealandske maori kalder dem Korora.

Der er to underarter, der er anerkendt: Den lille eller fe-pingvin og den hvide flipper-pingvin.



Lille pingvins egenskaber



Lille pingviner er den mindste af alle pingvinerne, der kun er 16 til 17 tommer høje (41 til 44 centimeter) og kun vejer omkring 1 kg (2 pund). Små pingviner kaldes også 'Little Blues' på grund af deres fjeres indigoblå og skifergrå farve.

De hvide flippede pingviner skelnes ved at have en hvid stribe rundt om kanterne på deres svømmeføtter.



blå næse bølger

Lille pingvin kost

Det meste af deres mad fanges på lavvandede dyk til dybder mindre end 30 fod, men de dykker nogle gange ned på havbunden på jagt efter byttearter. Små pingviner spiser små fisk som ansjoser, blæksprutter, plankton, krill, lille blæksprutte og pilchards.

Fra havbunden spiser små pingviner muligvis krabbelarver, søheste og krebsdyr. Som de fleste pingviner sluger de hele deres mad.

Lille pingvinadfærd

Små pingviner tilbringer deres dage ude på havet på jagt efter mad i det lave vand tæt på kysten. De kan ofte ses samles i grupper, kaldet 'flåder'.



I skumringen vender små pingviner tilbage til deres huler eller kløftkolonier, som kan være meget støjende, især før deres afgang før morgenen tilbage til havet for at fodre. Da de fodrer så tæt på kysten, er de nemme at se fra land.

Lille pingvin reproduktion

Kvindelige små pingviner ankommer i juni til avlskolonierne og mødes af raucous hanner, der udfører komplicerede frierier. Peakægægningstid er normalt juni til august. De lægger to æg ad gangen, og det tager cirka fem uger at klække, afhængigt af tilgængeligheden af ​​madforsyning.

Små pingviner kan have en, to eller endda tre yngler (koblinger) i en sæson. Rederne er normalt placeret i beskyttede klipper, men hvor disse ikke er tilgængelige, graver de i stedet lange huler. De fleste små pingviner parrer sig til livet med både mænd og kvinder, der inkuberer æggene og tager sig af de unge.

I løbet af de første tre uger bliver kyllingerne konstant plejet. I løbet af de næste fem uger besøger voksne dem kun for at fodre dem med genoplivet mad. Efter denne periode tvinges de unge unge børn fra reden. Lille pingvinkyllinger ved naturligt, hvordan man svømmer og er i stand til at fiske og klare sig selv.

Little Penguin Predators

Små pingviner står over for rovdyr til søs som hajer, sæler (løve, leopard og pels), spækhuggere og rovdyr på land som havørne og store måger. Menneskeskabte farer inkluderer olieudslip, plastik, vejdrab, fiskenetfisk og tab af avlsmiljøer.

Lille Penguin Conservation

Selvom det ikke er truet som helhed, er små pingvinkolonier i områder med betydelig menneskelig aktivitet truet af forurening og vildtlevende dyr. I Australien var de engang almindelige langs den sydlige kystlinje, men introduktionen af ​​huskatte har dramatisk reduceret deres levedygtige levested. De er nu primært begrænset til kattefri øer ud for kysten.