Macaque Monkeys

REKLAME Billedkilde

Slægt: Macaca - Barbary Macaque

indianer indisk hund temperament

Barbary Macaque(Macaca sylvanus) findes i Atlasbjergene i Algeriet og Marokko og muligvis i Gibraltar. Barbary Macaque Monkey er en af ​​de mest kendte abe-arter fra den gamle verden. De lever frit i Europa. Selvom det kaldes Barbary Ape, er det en ægte abe.



Barbary Macaque er gulbrun til grå med lysere undersider. Barbary Macaque vokser til en maksimal størrelse på 75 centimeter (30 inches) og vejer 13 kg (29 pounds). Deres ansigter er mørkrosa og halerne er funktionsløse. Barbary Macaques forben er længere end bagbenene. Kvinder er noget mindre end mænd. De beboer skove af cedertræ, fyr og eg.



Barbary Macaque er en døgnaber, der deler sin tid mere eller mindre lige mellem arborealt og terrestrisk territorium. For det meste planteædende fodrer de blade, rødder og frugt, men de spiser også insekter. Om dagen patruljerer Barbary Macaque et område, der kan dække flere kvadratkilometer, hvor det fredeligt eksisterer sammen med andre primatarter. De deler vandhuller uden skænderier. Barbary Macaque bevæger sig energisk rundt på alle fire, lejlighedsvis rejser sig på bagbenene for at undersøge for trusler.

Barbary Macaque er en selskabelig abe, der danner blandede grupper af flere hunner og hanner. Tropper består af 10 til 30 personer med dens hierarki bestemt af den kvindelige leder. I modsætning til andre makakker deltager hannerne i at opdrage de unge, meget tid bruges til at lege og pleje med dem. På denne måde dannes et stærkt socialt bånd mellem en mand og hans unge, både mændene og andres i troppen. Dette kan være et resultat af hunnernes selektivitet, der synes at foretrække stærkt forældrenlige mænd.



Slægt: Macaca - Bonnet Macaque

Motorhjelmmakak(Macaca radiata) er en makak, der bor i Indien. Bonnet Macaque er en døgnaber, hvilket betyder, at den for det meste er aktiv om dagen. Motorhjelmmakakerne er omkring 35 - 60 centimeter lange plus en hale på 35 - 68 centimeter. Mandlige motorhjelmmakak vejer 5,5 til 9 kg og kvinder 3,5 til 4,5 kg.

Bonnet Macaque Monkey har en levetid på mere end 30 år. Bonnet Macaque er en altædende og lever af frugt, nødder, frø, blomster, hvirvelløse dyr og korn. Der er to underarter af Bonnet Macaques, der er blevet identificeret: Macaca radiata radiata og Macaca radiata diluta.



Slægt: Macaca - The Booted Macaque

Den startede makak(Macaca ochreata) er en makak af Sulawesi-øen, Indonesien. Booted Macaque Monkey er dagligt (aktiv om dagen) og tilbringer det meste af dagen i træerne. De kan vokse til en længde på 50 - 59 centimeter lang plus en hale på 35 - 40 centimeter.

Booted Macaque er en altædende og lever af figner, knopper, hvirvelløse dyr og korn. Der er to underarter af Booted Macaque, der genkendes: Macaca ochreata ochreata og Muna-Buton Macaque, Macaca ochreata brunnescens.

Slægt: Macaca - Den krabbe-spiser makak

Den krabbe-spiser makak(Macaca fascicularis) er en primært arboreal makak, der er hjemmehørende i Sydøstasien. Det kaldes også Cynomolgus-aben og den langhalede makak. Den krabbe-spisende makak findes i en bred vifte af levesteder, herunder primære lavlandsregnskove, forstyrrede og sekundære regnskove og flodbredder og kystskove af nipapalm og mangrove.

Den krabbe-ædende Macaque Monkey tilpasser sig også let til menneskelige bosættelser og betragtes som hellig i nogle hinduistiske templer og på nogle små øer.

Den oprindelige rækkevidde af den krabbespisende makak inkluderer det meste af det sydøstlige Asiens fastland, herunder de malaysiske øhav Sumatra, Java og Borneo, øerne Filippinerne og Nicobarøerne i Bengalbugten. Selvom denne abe ofte omtales som krabbe-spiser makak, er dens diæt på ingen måde begrænset til krabber. Andre madvarer er faktisk langt mere almindelige. De er en opportunistisk fodring af altædende, hvilket betyder at de kan og vil spise en lang række dyr, planter og andre materialer, det spiser også blade, blomster, rødder og bark. Det byder også på fuglekyllinger og indlejring af kvindelige fugle, firben, frøer, fisk og fugleæg.

Den krabbe-ædende makak er et meget socialt dyr, der lever i grupper fra 5 - 60 individer. Disse grupper er flere mandlige grupper, der normalt indeholder 2-5 hanner og 2-3 gange så mange kvinder. Deres grupper er kvindelige. De vil forblive i en gruppe op til 4 eller 5 år og vil emigrere flere gange i hele deres liv. Krabbe-spiser makakker har et strikt dominanshierarki. Voksne mænd rangerer højere end kvinder.

Kvindelige krabbe-spisende makaker har en svangerskabsperiode på 167 - 193 dage, kvinden føder en ung. Spædbørnens vægt ved fødslen er cirka 350 gram. Spædbørn fødes med sort pels, og denne pels begynder at blive til en gulgrøn, grågrøn eller rødbrun skygge efter ca. 3 måneder. Unge unge forbliver hos moderen og pårørende, der spiller sammen og danner obligationer, der kan hjælpe dem, når de emigrerer fra deres fødselsgruppe. Mænd, der emigrerer med en partner, ser ud til at være mere succesrige end dem, der bevæger sig alene.

Afhængigt af underarter er den voksne abes kropslængde 38 - 55 centimeter med sammenligneligt korte arme og ben. Halen er længere end kroppen, typisk 40 - 65 centimeter. Hannerne er betydeligt større end hunnerne og vejer 5-9 kg sammenlignet med 3-6 kg af kvindelige individer.

Slægt: Abe -Celebes Crested Macaque

Celebes Crested Macaque(Macaca nigra) er også kendt som Crested Black Macaque, Sulawesi Crested Macaque eller Black 'Ape'. Celebes Crested Macaque bor i den nordøstlige del af den indonesiske ø Sulawesi (Celebes) såvel som på mindre naboøer.

Celebes Crested Macaques hud og hårløse ansigt er med undtagelse af noget hvidt hår i skulderområdet helt sort. Celebes Crested Macaque Monkey har en lang næseparti med høje kinder og det lange hår, eller toppen på toppen af ​​hovedet. Deres hale er kun 2 centimeter stub. Med en samlet kropslængde på 45 til 60 centimeter og en vægt på 7 til 10 kg er det en af ​​de mindre makakarter. Celebes Crested Macaque er en daglig regnskovboer.

Celebes Crested Macaque er primært jordbaseret og tilbringer mere end 60% af sin dag på jorden efter mad og socialt samvær, mens man sover og søger mad i træerne. Den lever i grupper på 5 til 25 personer. Mindre grupper har kun en enkelt mand, mens større grupper har op til 4 hanner. Hunnerne overgår dog altid mændene med cirka 4 til 1. Da unge mænd skal forlade deres fødselsgruppe ved modenhed, danner de undertiden bachelorgrupper, før de leder efter en eksisterende blandet gruppe. Kommunikation består af forskellige lyde og bevægelser.

Celebes Crested Macaque er en altædende, 70% af dens kost består af frugt, men den bruger også blade, knopper, frø, svampe, fugle og fugleæg, insekter (såsom larver) og lejlighedsvis lille firben eller frø.

Kvindelig drægtighedsperiode er 174 dage, og fødslen af ​​en enkelt ung sker om foråret, når maden er rigelig. Spædbarn ammes ca. et år og bliver fuldt modne om 3 til 4 år, kvinder noget hurtigere end mænd.

Celebes Crested Macaques levetid er cirka 20 år. Den samlede befolkning i makak på Sulawesi anslås til 4.000 - 6.000, mens en blomstrende befolkning på op til 100.000 aber findes på Bacan, en ø i Indonesien.

Slægt: Macaca - The Lion-tailed Macaque

The Lion-tailed Macaque(Macaca silenus) er en aber fra den gamle verden, der kun lever i de vestlige Ghats i det sydlige Indien. Huden på Lion-Tailed Macaque er mørkebrun eller sort, og dens mest fremragende egenskab er den sølvhvide manke, der omgiver hovedet fra kinderne ned til hagen, hvilket giver denne abe sit tyske navn Beard Ape.

Lion-tailed Macaque Monkeys hårløse ansigt er sort i farven. The Lion-tailed Macaque Monkey har en hoved-til-hale-længde på 45 til 60 centimeter og en vægt på 3 til 10 kg og er en af ​​de mindre makakker. Deres hale er medium længde og måler omkring 25 centimeter og har en sort tuft i slutningen, svarende til en løvehale.

Lion-tailed Macaque er en daglig regnskovsboer. De er gode klatrere og tilbringer det meste af deres liv i træerne. I modsætning til andre makakker undgår det mennesker. I gruppeadfærd er det meget som andre makakker, da det lever i hierarkiske grupper på normalt 10 til 20 individer, der består af nogle mænd og mange kvinder. Det er et territorialt dyr, der først forsvarer sit område med høje råb mod de invaderende tropper.

Lion-tailed Macaque spiser primært frugt, men den spiser også blade, knopper, insekter og små hvirveldyr.

Kvindelig svangerskab er ca. 6 måneder. De unge plejes i et år. Seksuel modenhed når 4 år for kvinder, 6 år for mænd. Løven-tailed Macaques levetid i naturen er cirka 20 år, mens i fangenskab op til 30 år.

Lion-tailed Macaque rangerer blandt de sjældneste og mest truede primater. Ifølge estimater af IUCN lever kun ca. 2500 af disse aber spredt over flere områder i det sydvestlige Indien. Ødelæggelsen af ​​deres habitat og det faktum, at de undgår menneskelig nærhed, har ført til et drastisk fald i deres befolkning. Mange zoologiske haver deltager i avlsprogrammer, der hjælper med at sikre overlevelsen af ​​denne art.

Slægt: Macaca - Den japanske makak

Den japanske makak(Macaca fuscata), er også kendt som Snow Monkey. Det er en jordbaseret abe-art, der er hjemmehørende i det nordlige Japan, selvom der er identificeret en gruppe, der har boet i Texas siden 1972. Den japanske makakaber er den mest nordlige levende ikke-menneskelige primat. Enkeltpersoner har brungrå pels, et rødt ansigt, hænder og bund og en kort hale.

Der er to underarter af den japanske Macaque Monkey, Macaca fuscata fuscata og Yakushima Macaque, Macaca fuscata yakui.

Den japanske makak er dagligt og tilbringer det meste af sin tid i skove. Den lever i en række skovtyper, herunder subtropiske til subalpine, løvfældende, bredbladede og stedsegrønne skove, under 1500 meter.

Den japanske makak lever af frø, rødder, knopper, frugt, hvirvelløse dyr, bær, blade, fugleæg, svampe, bark og korn.

Den japanske makak har en kropslængde, der spænder fra 79 til 95 centimeter, med en halelængde på ca. 10 centimeter. Hannerne vejer fra 10 til 14 kg, kvinder omkring 5,5 kg. Den japanske makak kan overleve vintertemperaturer under -15 ° C (5 ° F) og er måske mest berømt for den tid, den bruger på at slappe af i naturligt opvarmede vulkanske varme kilder.

Den japanske makak lever i tropper 20-100 personer bestående af mange kvinder og flere hanner. I gennemsnit overgår kvinder med 3 til 1.

Hunnerne har et stift hierarki med spædbørn, der arver deres mors rang. Kvindelig drægtighedsperiode er 173 dage, kvinder bærer kun en ung, der vejer ca. 500 gram ved fødslen. Den japanske makak har en gennemsnitlig levetid på 30 år. Den japanske makak er meget smart. Det er det eneste andet dyr end mennesker og vaskebjørne, der er kendt for at vaske sin mad, før de spiser det.

Den japanske makak kan udvikle forskellige accenter, som mennesker. Det blev fundet, at makakker i områder adskilt af kun et par hundrede miles kan have meget forskellige tonehøjder i deres opkald, deres form for kommunikation. Den japanske makak er klassificeret som data mangelfuld ved IUCN rødliste fra 2000.

Slægt: Macaca - The Moor Macaque

The Moor Macaque(Macaca maura) er en makak med brun / sort kropspels med en bleg rumpepatch og lyserød bar hud på rumpen. Den er ca. 50-58,5 centimeter lang. Moor Macaque Monkey spiser figner, bambusfrø, knopper, spirer, hvirvelløse dyr og korn i tropiske regnskove.

Moor Macaque kaldes undertiden hundeabe på grund af dets hundlignende mundkurve, selvom de ikke er tættere beslægtede med aber end nogen anden abe fra den gamle verden. Moor Macaque beboer kun Sulawesi (Indonesien).

Moor Macaque er truet mest på grund af tab af habitat fra en voksende menneskelig befolkning og skovrydning for at øge landbrugsarealet. Det anslås, at der kun er 1000 maurmakaker tilbage i Sulawesi. Fordi flere Sulawesi-makakarter er truet, er information om økologi og adfærd afgørende, og bevaringsplaner for bevarelse planlægges.

Slægt: Macaca - Rhesus Macaque

Rhesus-makak(Macaca mulatta), ofte kaldet Rhesus Monkey, er en af ​​de mest kendte arter af aber fra den gamle verden. Det er en typisk makak, der er almindelig i hele Afghanistan til det nordlige Indien og det sydlige Kina.

Voksne mænd måler i gennemsnit cirka 53 centimeter og vejer i gennemsnit 7,7 kg. Hunnerne er mindre og har en gennemsnitlig længde på 47 centimeter og en vægt på 5,3 kg. Rhesus Macaque Aber er brune eller grå i farve og har lyserøde ansigter, der typisk er berøvet pels. Rhesus Macaques haler er af middel længde og gennemsnit mellem 20 og 22 centimeter.

Rhesus Macaques har en levetid på ca. 25 år. Rhesus Macaque, der bor i tørre, åbne områder, kan findes i græsarealer, skovområder og i bjergrige områder op til 2.500 meter i højden. Rhesus Macaques er gode svømmere, og de nyder denne aktivitet. Rhesus Macaque er kendt for sin tendens til at bevæge sig fra landdistrikter til byområder og kommer til at stole på uddelingskopier eller afvisning fra mennesker.

Et dagligt dyr, Rhesus Macaque er både arboreal og terrestrisk. Rhesus Macaque er en altædende og lever af blade og fyrrenåle, rødder og lejlighedsvis insekt eller lille dyr. De har specialiserede poselignende kinder, der giver dem mulighed for midlertidigt at opbevare deres mad. De samlede bidder spises et stykke tid senere i sikre omgivelser. Tropper kan indeholde op til 180 personer, men 20 er normalt gennemsnittet. Kvinder kan overgå mændene i et forhold på 4 til 1.

Det sociale hierarki er også matriarkalt, afhængigt af slægt til den kvindelige leder. Pleje af unge og territoriums forsvarsopgaver deles blandt troppen. Aber, der opdager mad, vil normalt annoncere det ved specifikke opkald.

Kvindernes cyklus svarer til mennesker med en menstruationscyklus på omkring 28 dage. Parring er ikke begrænset til en bestemt sæson. Drægtighed kan vare fra 135 - 194 dage. Kvinder er modne i en alder af 3 år og mænd på 4 år. Levetiden for en rhesusaber i fangenskab er cirka 15-20 år for mænd og 20-25 år for kvinder. Disse aber lever sjældent ud over 15 år i naturen.

Slægt: Macaca - Den tibetanske makak

Den tibetanske makak(Macaca thibetana), også kendt som Milne-Edwards 'Macaque, findes i Kina, Tibet og Vietnam. Den tibetanske makak lever i subtropiske skove, enten blandet løvfældende eller stedsegrøn i højder, der spænder fra 800 til 2000 meter.

Den tibetanske makakaber har en lang tæt brun pels med whiskers, men et hårløst ansigt. Spædbørnene har sølv og sort pels, der skifter til voksenfarve i en alder af 2 år.

Den tibetanske makakekost består hovedsageligt af frugt, men den vil også forbruge frø, blade, bær og blomster samt hvirvelløse dyr. Den tibetanske makak er et selskabsdyr og lever i grupper af flere mænd og kvinder.

Levetiden for den tibetanske makak er over 20 år. Der er fire anerkendte underarter af denne makak, Macaca thibetana thibetana, Macaca thibetana esau, Macaca thibetana guiahouensis og Macaca thibetana huangshanensis.

Slægt: Macaca - Toque Macaque

Toque Macaque(Macaca sinica) er en rødbrun farvet Old World-abe endemisk til Sri Lanka. Toque Macaque Monkey lever i tropper, der indeholder op til 20 personer. Denne abeaart er en fuld art, men den har udviklet sig til tre underarter.

Troops of the Toque Macaque er et almindeligt syn i The Cultural Triangle, hvor mange gamle templer ligger, hvilket tjener dem kaldenavnet 'Temple Monkey'. De to andre underarter af Toque Macaque, der er beskrevet, er Dryzone Toque Macaque (Macaca sinica sinica) og Wetzone Toque Macaque (Macaca sinica aurifrons).