Manx Shearwater Bird

REKLAME Billedkilde

DetManx Shearwater(Puffinus puffinus) er en fantastisk fugl, der er medlem af shearwater-familien, en familie af fugle, der består af over tyve forskellige arter.

Rundt de britiske øer er det den mest synlige af skovvandene,



sabel langhåret tysk hyrde

Præfikset Manx, der betyder fra Isle of Man, opstod på grund af den engang store koloni Manx Shearwaters fundet på Calf of Man (en lille ø lige syd for Isle of Man).



Arten var faldet der på grund af utilsigtet introduktion af rotter fra et skibsvrag i slutningen af ​​det attende århundrede. Rotterne er imidlertid for nylig blevet fjernet fra Calf of Man, så antallet af Shearwater kan øges.

Manx Shearwaters latinske navn 'Puffinus puffinus' er et ret vildledende navn, da de ikke er nogen relation til Puffins, der er medlemmer af Auk-familien. Den eneste lighed er, at de begge er fuglehavende havfugle.



Manx Shearwater er en kystnær havfugl og ses oftest langs bølgerne i kølvandet på en båd eller svæver under klipper om aftenen, inden de kommer ind for at lande i mørket for at tage mad til deres ensomme unge. Manx Shearwaters kan ses omkring meget af Britains kystlinje, men især i West Wales / Nordirland og de vestlige øer i Skotland, hvor de har kolonier. Hvis du vil se kolonierne, er en tur til enten Skokholm i Wales eller Copeland på Nordkyst i Nordirland, ikke langt fra Belfast, de bedste steder at gå. Manx Shearwater er en sand havmester. Det ses ofte glide hurtigt og målrettet lige over havvand, med vingespidser, der ser ud til at skære eller 'skære' brændingen.

Manx Shearwater Beskrivelse

Manx Shearwater måler omkring 30-35 centimeter i længden og har et vingefang på 71-83 centimeter. Manx-shearwater's fjerdragt er skarpt opdelt i mørke, blankbrune overdele og gråhvide underdele. Deres næb er ret langt og slank, tilsluttet og grå i farven.



hvor stor bliver en morkie

Manx Shearwaters har rørformede næsebor, der udskiller salt taget med havvand. Både mandlige og kvindelige er ens i udseendet. Deres vinger er meget slanke og placeret næsten vinkelret på kroppen, når de er i fuld flyvning. Vingenes placering giver dem mulighed for at svæve med maksimal effektivitet, hvilket betyder, at de er i stand til at rejse store afstande mellem fodringsområder og blive på havet i mange måneder. Shearwaters kan virke akavet og besværligt, når man går på land.

Manx Shearwater Habitats

Manx shearwaters nest i huler og foretrækker derfor klippe skråninger, der har store græsstræk.

Manx Shearwater Diet

Manx Shearwater lever af små fisk, især sild, brisling og sardiner. De spiser også sandål, blæksprutte, krebsdyr, blæksprutter og overfladeaffald. Shearwaters foder enkeltvis eller i små flokke, og de bruger fodring af havpattedyr og rovfiskskoler, der skubber byttedyr op til overfladen. Shearwaters løber fra fiskerbåde lejlighedsvis.

gul lab engelsk bulldog mix

Manx Shearwater Adfærd

Manx-shearwater er en gartariet art, der kan ses i stort antal fra både eller forager, især ved passage om efteråret. Det er tavs til søs, men om aftenen lever avlskolonierne med voldsomme kaklende opkald.

Alle Shearwaters er lange rejsende. Manx Shearwaters vandrer over 10.000 kilometer til Sydamerika om vinteren. Denne lange rejse betyder, at denne fugl har tilbagelagt mindst 1.000.000 kilometer alene på vandring (ikke medregnet daglige fisketure). Et bestemt forskydningsvand blev 'ringet' i 1957 og opdrættede på Bardsey Island ud for Wales. Det blev beregnet af ornitolog Chris Mead at have fløjet over 8 millioner kilometer (5 millioner miles) i løbet af sit liv (denne fugl levede stadig i 2008). Dette forskydningsvand har nu oversteget aldersrekorden for enhver kendt levende europæisk fugl, der overgår 'Copeland Island-fuglen' med mindst et år, hvilket gør den til mindst 56 år gammel.

Manx Shearwater Reproduktion

Manx Shearwaters yngler i Nordatlanten med store kolonier på øer og kystnære klipper omkring Storbritannien og Irland. De reden i huler. Buret findes normalt i blødt græsarealer på offshoreøerne omkring den britiske kystlinje. Det kvindelige skærevand lægger et hvidt æg, som kun besøges om natten for at undgå rovdyr som store måger, voksne er på havet det meste af dagen. Denne teknik fungerer, da forskydningsvandene er ekstraordinært langvarige. I færd med at opdrætte deres eneste kylling kan forældrefugle rejse så langt som 600 km offshore for at søge mad. Begge forældre fodrer det med genoplivet mad. Shearwaters er monogame, hvilket betyder, at de parrer for livet.

Avlskolonier er ofte enorme og er især aktive, når forældrefugle vender tilbage til deres reder om natten. Det er på dette tidspunkt, at de voksne udtrykker deres karakteristiske, uhyggelige cooing-kald. Manx Shearwaters bor på ynglesteder langs de britiske øers vestkyst. I de dybe vintermåneder rejser mange af disse fugle over Atlanterhavet for at tilbringe tid på Sydamerikas kyst og vender tilbage til britiske farvande i februar.

Manx Shearwater Conservation Status

Manx shearwaters er ikke en truet art og er ikke opført af IUCN.