Bjerggorillaer

REKLAME Billedkilde

BjerggorillaerBjerggorillaer(Gorilla Beringei Beringei) findes i junglerne i Zaire, Rwanda og Uganda og især i Virunga-bjergene. Bjerggorillaer har længere og mørkere hår end andre gorillaer, hvilket gør dem i stand til at leve i store højder og rejse ind i områder, hvor temperaturen falder til under frysepunktet.

Bjerggorillaer har tilpasset sig et liv på jorden mere end nogen anden ikke-menneskelig primat, og deres fødder ligner mest menneskers.



Mountain Gorilla Karakteristika



Bjerggorillaer kan identificeres ved næseudskrifter, der er unikke for hver enkelt, ligesom andre gorillaer. Bjerggorillaer har lange, silkeagtige sorte frakker, en stor krop med hårløst ansigt, palmer, såler og bryst. Af de fem underarter af gorilla er bjerggorillaen en af ​​de sjældneste. Bemærkelsesværdigt stærk, bjerggorillaen har en kort bagagerum og et bredt bryst og skuldre.

albino blå næse pitbulls

Mountain Gorilla Family Structure

Bjerggorillaer er yderst sociale og lever i relativt stabile, sammenhængende grupper, der holdes sammen af ​​langsigtede bånd mellem voksne mandlige bjerggorillaer og kvindelige bjerggorillaer. En typisk Mountain Gorilla-gruppe ledes af den største og stærkeste modne mandlige gorilla. Den modne mandlige gorilla kaldes en 'silverback', fordi håret på en mands ryg bliver fra sort til sølvgråt, når han modnes. En silverbacks-gruppe inkluderer normalt en sub-voksen mandlig gorilla eller to og et par kvindelige gorillaer og deres unger.



brune og hvide pitbull hvalpe

Mountain Gorilla Reproduction

Mountain Gorilla-hanner modnes senere end kvinder og opdrætter ikke, før de når 15 til 20 år. Cirka halvdelen af ​​alle mandlige gorillaer forlader deres fødselsgrupper i puberteten og rejser alene eller sammen med andre underordnede mandlige gorillaer, indtil de opretter deres egen gruppe. Når en mandlig gorilla har oprettet en gruppe, vil han højst sandsynligt blive hos den gruppe for livet, medmindre han udstødes af en anden mandlig gorilla. Kampene om adgang til kvinder blandt dominerende silverbacks og ensomme mænd er intense og kan resultere i døden.

Voksne kvindelige gorillaer føder en baby ca. hvert 4. år, selvom et overlevende barn kun produceres hvert 6. til 8. år på grund af høj børnedødelighed i de første tre leveår. En babygorilla fødes med en vægt på 1,8 - 2 kg (4 - 4,4 pund) efter en svangerskabsperiode på 251 - 295 dage. Babygorillaer bæres rundt af deres mødre og begynder at gå efter 30-40 uger. Gorilla spædbørn ammer i cirka 12 måneder. Spædbarnsgorillaer forbliver normalt hos deres mor i 3 til 4 år og modnes omkring 11 til 12 år. Gorilla spædbørn fravænnes i alderen 2,5 til 3 år.

Unge mandlige og kvindelige gorillaer klassificeres som unge mellem 3 og 6 år. I løbet af dette stadium har både mandlige og kvindelige gorillaer tykt sort hår og sort hud. Ungdyr af både mandlige og kvindelige gorillaer øges i størrelse og vægt med lignende priser i de første seks år. I en alder af seks år er de ca. 1,2 meter (4 fod) høje og vejer ca. 68 kg (150 pund).



Mountain Gorilla Life Cycle

Bjerggorillaer har en langsom reproduktionshastighed. Denne langsomme reproduktion gør denne art endnu mere truet. I løbet af en levetid på 40 - 50 år har en kvindelig bjerggorilla muligvis kun 2-6 levende afkom. Kvindelige bjerggorillaer føder for første gang i en alder af 10 år og vil få afkom hvert fjerde år eller mere.

Kvindelige bjerggorillaer modnes i en alder af 6 år og ophører med at vokse højere, selvom de fortsætter med at gå op i vægt langsomt, indtil de når en vægt på 113 - 136 kg (250 - 300 pund) i alderen 10 til 11 år. Mandlige bjerggorillaer fortsætter med at vokse både i størrelse og vægt over en alder af 6 år. De når ikke modenhed, før de er omkring 12 år gamle. I alderen omkring 6 og 10 år bevarer mænd den ensartede sorte hårfarve i deres ungdom og kaldes 'Blackbacks'.

Potentialet for befolkningsvækst for uforstyrrede bjerggorillaer kan sammenlignes med det for mennesker. Drægtighedsperioden er ca. 9 måneder. Gorillamødre med et spædbarn har muligvis ikke en ny i op til 4 år. Der er heller ingen tilsyneladende ynglesæson, da fødsler af babygorillaer forekommer hele året. På grund af uheld og sygdomme dør mange babygorillaer dog i det første leveår, og næsten halvdelen af ​​alle gorillaer dør, før de når voksenalderen.

Den maksimale levetid for bjerggorillaer i naturen er vanskelig at estimere. De længstlevede gorillaer i fangenskab nåede alderen 30 til 35 år. Der er ikke set nogen gorilla i naturen, der lignede alderen som de ældste gorillaer i fangenskab, så levetiden i naturen er sandsynligvis noget mindre, måske 25 til 30 år. Der er i øjeblikket ingen kendte bjerggorillaer i fangenskab.

pomeranian siberian husky mix

Mountain Gorilla Behavior

Mountain Gorilla er en meget intelligent og blid væsen. På trods af et voldsomt ry bruger Mountain Gorilla sjældent sin utrolige styrke. Når det kommer til at forsvare familien eller avlsrettigheder, viser det dog dominans.

Bjerggorillaer vandrer rundt i et hjemområde på op til 39 kvadratkilometer. Mountain Gorilla bruger meget af deres tid på at spise. Deres mad indeholder en række planter sammen med et par insekter og orme. Om natten skaber bjerggorillaer en rede at sove i. Mange lette gorillaer reden i træer og danner senge af bøjede grene. De tungere individer kan rede i græsser på jorden. Mountain Gorilla-spædbørn snuger sig sammen med deres mødre om natten.

I lang tid omfattede det billede, som de fleste mennesker havde af et gorilla-møde, dunkende bryst, brølende, opladning og store blottede tænder. Forskere, der studerer gorillaer, afslører imidlertid et meget andet billede af bjerggorillaer. Bjerggorillaer er fredelige, blide, sociale og hovedsagelig vegetariske skabninger. Lejlighedsvis, imponerende skærme ser vildt ud, er generelt fra en mandlig gorilla, der beskytter sin familiegruppe mod en trussel. Gorillaer, især mænd, har en bred vifte af vokal og fysisk kommunikation. Silverbacks kan brøle, skrige og gø for at afskrække rovdyr eller konkurrenter. Bjerggorillaer står på benene og slår deres store kister, der indeholder luftsække, for at frembringe en skræmmende dyb lyd. Bjerggorillaer kan endda opkræve mennesker eller gorillaer, de ser som truende, og rammer jorden med deres knytnæve for at vise aggression.

Mountain Gorilla Diet

Bjerggorillaer spiser store mængder vegetation og bruger omkring 30 procent af hver dag på at spise mad. Bjerggorillaer spiser rødder, blade, stilke af urter, vinstokke, bark fra træer, buskestørrende planter og bambusskud.

allergivenlig australsk hyrde blanding

Mountain Gorilla Conservation Status

Livet for bjerggorillaer er ikke så fredeligt. Bjerggorillaer er truet, truet af borgerkrig i et lille område i Afrika, hvor de bor. Jægere dræber dem for mad eller trofæer. Mountain Gorillas skove hugges ned for landbrugsjord, brændstof og boliger. Imidlertid arbejder mange dedikerede forskere, parkvogne og andre bekymrede mennesker hårdt på at beskytte bjerggorillaer, deres skove og deres livsstil i bjergene.

I dag beboer omkring 320 bjerggorillaer Virungaerne, men deres langsigtede overlevelse er fortsat truet af naturlige ændringer og katastrofer, jægere og krybskytter og den kroniske politiske ustabilitet, der hvirvler rundt om kanten af ​​deres skovhjem.