New World Monkeys

Billedkilde

DetNew World Monkeyser opdelt i to familier og fire underfamilier af primater, der findes i Central- og Sydamerika: Cebidae, Aotidae, Pitheciidae og Atelidae.

Der er omkring 100 arter af New World Monkeys opdelt i de fire familier.



De fire familier rangeres sammen som 'Platyrrhini parvorder'. New World-aber adskiller sig fra andre grupper af aber og primater, såsom de gamle verdens aber og aberne.



levetid for chihuahua terrier mix

De forskellige næser på New World Monkeys er den mest anvendte funktion til at skelne mellem de to grupper. Det videnskabelige navn for den nye verdens abe, Platyrrhini, betyder 'flad næse', derfor er deres næse fladere med sidevendte næsebor sammenlignet med den smalle næse på den gamle verdens abe.



hvor meget koster en raceren pitbull

De fleste aber i den nye verden har lange, ofte prehensile haler. Mange er små, arboreale og natlige, så vores viden om dem er mindre omfattende end de lettere observerede aber fra den gamle verden.

I modsætning til de fleste aber fra den gamle verden danner mange aber fra den nye verden monogame parbindinger og viser betydelig faderlig pleje af unge.

To eksempler på New World Monkeys er Marmoset Monkeys og Tamarin Monkeys. Disse aber varierer i vægt fra kun 1/3 til 2 pund (140-900 gram), men deres tykke pels og lange haler får dem vildledende til at se større og tungere ud. Marmelægterne er den mindste af alle abearter.



Både marmoseter og tamariner betragtes som de mest primitive aber. Deres tommelfinger er ikke modsatte, og de har kløer på alle cifre undtagen deres store tæer, der har negle. De har ikke prehensile haler, og de mangler også evnen til at ændre deres ansigtsudtryk. Tvillingefødsler er almindelige. Alle andre primatarter føder normalt kun en ung ad gangen.

New World Monkeys diæt afhænger af art. Tamarins og marmosets foretrukne mad er kulhydratrig træsaft, som de banker ved gnavende huller i kufferter. Nogle tamarinarter spiser også blomstenektar. De mindre marmoseter vågner ind i toppen af ​​skovbaldakinerne for at jage insekter, der er rigelige der.

Cebidae er generelt meget driftige, når det kommer til at skaffe mad. For eksempel drager capuchinaber ud af træerne for at jage krabber, muslinger og andre små dyr i mangrovesumpe. De jager også store insekter og samler fugleæg i træerne udover at spise blade og frugt. Nogle capuchin-grupper samler palme nødder, tørrer dem ud over flere dage og knækker dem med sten for at komme til maden inde.

tysk hyrde creme farve

New World-aber er begrænset til tropiske skovmiljøer i det sydlige Mexico, Central- og Sydamerika. Se på kortet nedenfor: