Peccary (Javelina)

Billedkilde

Peccary (Javelina) ThePeccarieser mellemstore, selv toedede hovdyrs pattedyr. I dag er der fire levende arter af peccaries, der findes fra det sydvestlige USA gennem Mellemamerika og ind i Sydamerika og Trinidad. Collared peccaries er kendt som javelinas. En anden art er den hvide læbe peccary (Tayassu pecari), som findes i regnskoven i Central- og Sydamerika.

Den tredje art, Chacoan peccary (Catagonus wagneri), er den nærmeste levende i forhold til den uddøde Platygonus pearcei. Det findes i det tørre buskhabitat eller Chaco i Paraguay, Bolivia, Argentina og det sydlige Brasilien. En fjerde art, Giant Peccary (Pecari maximus) blev for nylig opdaget i den brasilianske Amazonas.



Peccaries ligner tamsvin, de kan ikke tæmmes på grund af deres aggressive natur og kan sandsynligvis forårsage skade eller dræbe mennesker. Ordet javelina er et spansk ord, der betyder 'spyd' eller 'spyd', da de har knivskarpe stødtænder. Peccaries er ikke medlemmer af gnaverfamilien eller svinefamilien.



Peccary beskrivelse

Peccaries måler mellem 90 - 130 centimeter (3-4 fod) i længden og voksne voksne vejer mellem 20 - 40 kg (44 - 88 pund). Peccaries har en slående lighed med svin, idet de har en gris som snude, der ender på en bruskplade. De har meget små øjne og små ører. Ligesom grise bruger de kun de midterste to cifre i deres hove til at gå. Deres mave er ikke drøvtyggende, selvom den har tre kamre og er mere kompleks end svinens.



Peccary stødtænder er korte, lige og knivskarpe, mens svin har lange, buede stødtænder. Deres stødtænder bruges til forsvar. Deres kæber er godt tilpasset til at knuse frø og skære planterødder. Peccaries har duftkirtler under hvert øje og på ryggen, som bruges til at markere territorier. De har dårligt syn, men meget god hørelse.

hvid og sort tigerstribe pitbull

Peccary Habitat

Peccaries lever i ørkenområder rig på vegetation eller områder med kløfter og klipper, hvor vand er i nærheden. Peccaries bruger det meste af deres tid på at hvile og fodre. Hvile forekommer primært i traditionelle strøelseområder beliggende i lave områder med tyk børste eller huler i hele deres territorium. Sengetøj tilbyder blød jord at ligge på og beskyttelse mod rovdyr og vejret.

Peccary diæt

Peccaries er altædende, og der består kosten af ​​små dyr, græs, frø, rødder, figenkaktus og frugt. Peccaries kommer normalt ud om aftenen og tidligt om morgenen for at spise mad. Selvom de ikke ses som rovdyr, har de været kendt for at angribe andre dyr.



Peccary Adfærd

Peccaries er omgængelige dyr og kan danne flokke på over 100 individer, selvom 6 - 12 dyr er normale. Peccaries er territoriale dyr, og territorier kan variere fra 75 - 700 acres. Ud over at markere deres territorier med deres duftkirtler markerer de også andre medlemmer af deres besætninger ved at gnide mod hinanden. Denne adfærd og den skarpe lugt giver dem mulighed for at genkende andre medlemmer af deres besætning, på trods af at de har nærsynethed (nærsynethed). Deres stærke lugt betyder, at du sandsynligvis vil lugte en peccary, før du rent faktisk ser det, Peccaries er dog ganske rene dyr, der klæber sand mod deres maver i en rengøringsbevægelse.

Hvis en ubuden gæst nærmer sig, klikker peccaries på deres stødtænder og af og til opkræver modstanderen. Peccarys vigtigste rovdyr inkluderer prærieulve, bjergløver og mennesker.

Reproduktion af peccary

Peccaries har ingen specifik ynglesæson og parrer sig hele året rundt, men især i regntiden. Den dominerende mandlige peccary gør generelt al parring. Moderlige huler er i hule træstammer eller huler i jorden. Mellem 1-3 unge fødes en gang om året efter en drægtighedsperiode på 140-150 dage.

Når kvinden er ved at føde, trækker hun sig tilbage fra resten af ​​flokken for at forhindre de andre medlemmer i at spise den nyfødte. Hun vender tilbage efter en dag, men stoler kun på sine unge med de nyfødtes ældre søstre. De unge fravænes 2-4 måneder. Peccaries når seksuel modenhed mellem 11 og 14 måneder gammel. Den gennemsnitlige levetid for en peccary er 10 år i naturen og op til 24 år i fangenskab.

Peccary Conservation Status

Peccaries er vildtdyr. I Arizona jages de med buer og pile, håndvåben og rifler. Chacoan peccary er opført som 'truet' med en meget høj risiko for udryddelse af IUCN, primært på grund af tab af levesteder, men også fordi det jages for buskød (vildt kød).