Polecat

REKLAME Billedkilde

DetPolecat(Mustela putorius) er medlem af væselfamilien (Mustelids) og er også kendt som en 'Fitch', der vedrører dens pels. Det er relateret til stoats, oter, væsel og mink.

Polecats var engang udbredt og almindelig i hele fastlandet.



På grund af kraftig forfølgelse fra gamekeepers indtil slutningen af ​​1930'erne var polecats imidlertid i tilbagegang overalt bortset fra en lille befolkning i Nord Wales. Inddrivelse af befolkninger har resulteret i, at de nu er udbredt i hele landdistrikterne Wales, grænselandene og spredes over Midlands, Syd og ind i Sydøst.



Befolkningen inden polecat før avlssæson anslås til at være 63.000 og stigende.

Polecat Beskrivelse



Polecats har omtrent samme størrelse som en ilder. Mandlige polecats måler 55 centimeter i længden med en halelængde på 20 centimeter. Kvindelige polecats måler 50 centimeter i længden og har en halelængde på 16 centimeter. Både mandlige og kvindelige polecats har samme udseende.

Polecats har lang pels, der er næsten sort i farve, og som har en lilla glans, der udsætter en buff undercoat af pels. De har hvide banditlignende maskemarkeringer på deres ansigt og ører. Polecats har lange haler og korte ben. Polecats er noget større end væsel og vejer mellem 0,7 kg for kvinder til 1,7 kg for hanner, men de er mindre end oter.

Polecat-levesteder

Polecats favoriserede levesteder er skov, flodbredden, landbrugsjordbygninger og omkringliggende landbrugsjord. De foretrækker lavland under 500 meter. Polecats gør ofte huler i strømbanker eller under trærødder. De kræver et hjemområde på cirka en kvadratkilometer.



Polecat diæt

Næsten helt kødædende vil Polecats jage om natten eller om dagen efter frøer, vandrev, ål, ørred, kaniner, slanger, jordfugle og insekter ved hjælp af en skarp lugtesans for at lokalisere deres bytte.

Polecat Adfærd

Polecats er ensomme, natlige og aktive hele året rundt. De udsender en skarp musky lugt fra duftkirtler placeret ved bunden af ​​deres haler for at markere deres territorium og især når de er truet. Polecat er forfader til den indenlandske ilder og kan krydse med dem.

Polecat-reproduktion

Polecats er hovedsageligt polygyne, hvilket betyder at have mere end en parringspartner. Polecats yngler en gang om året, omkring maj eller juni, og producerer kuld med 5-8 sæt efter en drægtighedsperiode på 40-42 dage. Kits er født med hvid, silkeagtig pels og krammer sig sammen i koldt vejr, mens de i spredt vejr ligger spredt fra hinanden. Sættene fravænnes efter 4 uger og vokser fuldt ud på omkring 3 måneder. Den gennemsnitlige levetid for en polecat er 5 år.

Polecat Conservation Status

Polecats var engang næsten uddød i Storbritannien. De betragtes som et skadedyr med vildt og fjerkræ og er fejlagtigt forfulgt for dette. De blev tidligere dræbt for deres pels. På trods af faldende befolkning anses de ikke for at være truet.